PALAWAN/Puerto Princesa

31 aug. 2014 12:32
Visningar: 6046
Hejsan

Tacksam för alla tips såsom positiva och negativa om Palawan, vi tänkte bo i Puerto Princesa.

Mvh Maria
31 aug. 2014 20:37
Hej,

Jag och sambon var där i Januari. Palawan är fantastiskt! Vi besökte Puerto Princesa, Sabang, El Nido och Coron. PP är en mysig stad och väldigt ren, åk gärna ut till Honda Bay på en dagstur eller längre.

Till Sabang åker nog folk främst för "the underground river". Kul att se men om man inte har ett större intresse för grottor kan man skippa detta utan att missa något (enligt oss).

Vet inte om ni endast planerar att bo i PP?! Om inte så kan jag starkt rekommendera både El Nido och Coron. Fantastiska ställen båda två. Bussen upp till El Nido är dessvärre så hemsk som många vittnar om...
Vår favorit är dock Coron. Har rest runt i Sydostasien i nästan 8 månader och Coron tillhör höjdpunkterna på den resan!

Annars kan jag bara säg att människorna är fantastiska i Filippinerna och de är även duktiga på engelska.

Hoppas det var till lite hjälp :)
31 aug. 2014 21:54
Hej och tack för ditt svar och dina fina tips,

Vi har läst och läst....som det ser ut nu så blir det PP...vi tar gärna ett tur till Coron.
Hur långt är det dit från PP? Vet du om det går bussar dit eller annat sätt....
Har läst att det är en jobbig resa till El Nido....så vi får se vad vi lägger tiden. Vi har bara 5 nätter, sen blir det Manilla ett par dagar (fira jul där) sen flyger vi till Thailand, Koh Chang.

Har du något bra tips på boende i Coron? Vi är ett par i 50-års åldern.

Mvh Maria & Christian
31 aug. 2014 22:06
Hej igen

Hur är det med bankomater på Palawan?

Mvh Maria
Av Php
31 aug. 2014 22:57
Hej

Om ni ska vara borta bara ca 5 dagar & landar i Puerto Princessa ska ni nog hoppa över Coron, Coron är en egen ö som du först (finns säkert fler alternativ) åker till El Nido (det tar 6 timmar med van från Puerto Princessa till El Nido) & sen ta båten om & när den går. Allt detta tar minst en hel dag & sen en hel dag tillbaka.
Ett bra alternativ skulle kunna vara att stanna i Puerto Princessa, ta dagstur till Honda Bay som nämndes ovan & dagstur till Sabang (ca 2 timmar med van) & Underground river. Eller åk direkt till El Nido, hyr en egen van det är det värt tycker jag men relativt dyrt (ca 1000:- per väg) men en angenäm resa förutom kanske sista timmen som är grusväg/betong om vartannat. Se till att ta ett tidigt flyt till Puerto Princessa så ni åker dagtid.
Finns ett fint hotell i Sabang som är trevligt att bo på, bra mat & jättestor pool Sheridan Beach Resort and Spa, går att boka på ex. booking.com eller agoda.
Vi bodde där i december & stannade några dagar för avkoppling & för att se Underground River.

Det finns INGEN bankomat i El Nido än (åtminstone inte i januari) så ta med cash & dollar är &så bra att ha går att växla på flera ställen. Inte i Sabang heller.
I Puerto Princessa finns många bankomater de flesta går att ta ut på (visa, mastercard).

Bra länkar om ni ska till El Nido är http://www.elnidoboutiqueandartcafe.com/

Skulle ni vilja åka till Coron istället för Puerto Princessa så har Coron en egen flygplats.

Har själv inte varit på Coron ännu men El Nido är grymt & från de bilder jag sett från Coron så är det likvärdigt med liknande magnifik skärgård!

Det finns även ett ställe som heter Port Barton som verkar väldigt fins, har inte varit där men det var med i funderingarna vid resan i december förra året. Googla för mer info :)

Trevlig resa :)
1 sep. 2014 19:09
Hej igen
Tack så mycket för ditt utförliga svar och bra tips.

Vi längtar redan:-)

Mvh Maria & Christian
21 jan. 2015 09:07
Hej!

Jag och min sambo ska åka till Filippinerna nu i mars och är inne på Palawan. Tänkte låna den här tråden lite för att fråga om stränderna på Palawan. Vi skulle gärna vilja bo på eller väldigt nära en paradis-lik strand, finns den möjligheten, eller är det dagsturer ut till öar som gäller? Någon som har erfarenhet av stränderna i Honda Bay eller Port Barton?

Vet att man kan bo på El Nido Resorts ute på de vackra öarna utanför El Nido, men det är väldigt dyrt och verkar vara fullbokat.

Eller är det kanske bättre att satsa på Boracay där man kan bo direkt på White Beach?

Tack på förhand!
Av Php
21 jan. 2015 20:16
Resorten ute i El Nido verkar grymma men man blir kanske lite låst därute. Bekvämare att bo inne i stan eller strax utanför, åka runt till de fina stränderna som finns & köra Island Hopping är grymt!
Brukar rekommendera Las Cabanas beach strax innan El Nido ca 15 min med tricikle riktigt fin & det finns lite boenden där &så om man inte vill bo i stan.
Vi funderade på Port Barton men det fanns för lite tid för en avstickare dit men har sett bilder & det ser väldigt fint ut!

Det är väldigt stor skillnad på Boracay & ex. El Nido. Gillar båda ställena. White beach & flera andra ställen på Boracay är fantastiska, ibland får white beach pris som finaste strand i världen. Väldigt barnvänligt &så. Boracay är ett riktigt turistställe, vill du ha lite mer genuint väljer du med fördel Palawan. & när du är där så stannar du till i Palawan på vägen upp eller ner till El Nido (innan Port Barton) & kikar på Underground River, ett av världens 7 underverk! Finfint!!
El Nido är kanske lite mer svårtillgänglig (att ta sig dit) men inte krångligt på något sätt. Men vackrare vyer är svåra att hitta!

Kan rekommendera Philippines Sweden på facebook där hittar du garanterat all info du kan tänka dig eller bara att fråga så får du svar :)

Båda ställena är fantastiska på sitt sätt & har du tid gärna mer än 3 veckor rekommenderas så kan du ta båda.

:)