Öar i Burma i närheten av Myeik

Av Emmziz
3 sep. 2015 12:16
Visningar: 959
Hej!

Jag ska iväg till Asien nu till vintern. Har börjat överväga att ta en sväng inom Burma också. Är därför lite nyfiken på hur öarna nere vid Myeik är? Någon som har varit där? Värt att ta sig dit?

Tacksam för svar
Av Emmziz
3 sep. 2015 17:03
Tack så mycket.
Läst en del om bagan och Ngapali - lättare att hitta information om. Ser väldigt intressant ut :)
Men var just öarna jag var nyfikna på. Om dem är värda att besöka, värt att lägga ner tid & pengar för att ta sig dit?
13 sep. 2015 10:25
Hej!
Jag var i Myanmar i våras, dessvärre tog vi oss aldrig ner till Myeik. Hursomhelst så träffade vi dock på ett sällskap som var där nere. Enligt dem så var det rätt så begränsat med öar som man fick besöka, samt att man behövde olika tillstånd osv. De ska också ha varit väldigt dyrt, dock hade de i princip alla öar för sig själva. Detta var väl ungefär 4 månader sedan.

Jag vet inte om du reser ensam eller i sällskap, men jag skulle rekomendera att du samlar ihop ett gäng backpackare och drar till stranden. Vi var ett gäng på 8 personer som drog iväg till Ngwe Saung och hade mer eller mindre hela stranden för oss själva, underbart!
Det tog oss 5 timmar med buss från Yangon. Det är också ett billigare alternativ gentemot Ngapali, som även ska vara mer expanderat. Kan vara värt att notera att vi var där i April, så det var betydligt färre turister än vad det är under våren.

Mvh
26 okt. 2015 13:59
Hej!
Vi skall till Ngwe Saung i jul.
Vilket bussbolag åkte ni med från Rangon?
Kan du rekommendera det?
Vid en snabbtitt såg jag bara nattbussar. Vi föredrar att åka på dagen för att se landskapet efter vägen.
10 nov. 2015 21:53
C>Citerat från Annaewamonika:
Hej!
Vi skall till Ngwe Saung i jul.
Vilket bussbolag åkte ni med från Rangon?
Kan du rekommendera det?
Vid en snabbtitt såg jag bara nattbussar. Vi föredrar att åka på dagen för att se landskapet efter vägen.
Kan tyvärr inte komma ihåg vad bussbolaget hette, men när jag var där så gick det bara en buss per dag och denna gick på dagen. Så vi hade ju inte så mycket att välja på och bussen var helt okej faktiskt. Inte den bästa, men fortfarande helt OK! Sen så var det ju bara 5 timmar, så man överlever. Det var den busshållplatsen utanför Yangon vid flygplatsen :)