”No show” wizz air

21 juni 2018 15:01
Visningar: 707
Hej!
Har en tur och retur resa till Gdansk med wizz air. Funderar på att köpa nya biljetter till utresan två dagar tidigare. Är bra pris på dem och jag har möjlighet till mer semester.
De kostar nämligen mer att boka om sin resa med wizz än att bara köpa nya biljetter.

Men min fråga är om jag inte dyker upp på min utresa avbokas min hemresa automatiskt då? Hittar ingen info någonstans om vad som gäller för just wizz.

Kostar ju svinmycket att ringa dem och har aldrig fått prata med någon som talar svenska.

Någon som verkligen vet vad som gäller??
21 juni 2018 15:35
Jag tror inte att Wizz kör med dessa typer av ToR-biljetter så det bör inte bli problem, men för att vara säker är det nog bäst att fråga dem. Kan man inte maila dem?
21 juni 2018 15:59
Nej går bara att ringa deras call center :(
21 juni 2018 19:49
Jag har inte personlig erfarenhet av att göra just så som du beskriver, så jag kan inte säga något definitivt säkert. Men det Marie säger är rimligt och med största sannolikhet stämmer det. Lågprisbolagen säljer (i princip alltid) sina biljetter som enkelbiljetter. För dem spelar det ingen roll om du inte dyker upp. Det blir bara lite mindre trångt på flygplanet och de får mer plats över för andras handbagage. De har alltså ingen anledning att bråka med dig om att du köpte en biljett som du inte använde.

Att avboka hemresan om man inte dyker upp på utresan är en möjlighet som de konventionella bolagen har i sina villkor eftersom deras tur- och returbiljetter kan vara mycket billigare än två enkelbiljetter. För att undvika att folk köper en tur- och-retur och struntar i att använda utresan, så förbehåller sig flygbolaget rätten att avboka hemresan, för att motverka att folk utnyttjar deras prissättning. Numera säljer i princip alla bolag sina biljetter som enkelbiljetter inom Europa och den här typen av gammeldags prissättning finns bara kvar på långdistanslinjerna. Men även där håller det (tack och lov!) på att ändras.

Hade jag varit dig hade jag lugnt bokat de där biljetterna. Sannolikheten för att Wizz skulle avboka din hembiljett är mycket liten.
Av Hawaii
22 juni 2018 01:07
Ska påpeka att jag har personligen aldrig flugit med Wizzair, men rent allmänt har jag en annan uppfattning. Man kan ju givetvis boka en retur biljett med Wizzair (som med ALLA andra flygbolag). Dra upp deras hemsida bara - "Roundtrip" är redan automatiskt där när man ska boka även om man ju kan ändra det till "One way". Plus att Annelie redan i sitt första inlägg skriver att hon har en "tur och retur". Jag skulle nog vara MYCKET skeptisk till att helt enkelt utgå från att returen finns kvar om man skippar utresan - såvida inte Wizzair bekräftar att detta är OK - skriftligen! Att eventuellt få det muntligt via ett telefonsamtal är ganska meningslöst när man befinner sig i Gdansk och de säger att bokningen inte finns. (Och bör kanske påpeka att jag tror nog det är smått omöjligt att få en sådan skriftlig bekräftelse från ett lågprisbolag).