Natur/vandringsresa till Uganda, 4-5v i vinter

Av Morrisb
24 okt. 2010 18:19
Visningar: 413
Hej där,

Jag tänker resa till Uganda i 4-5v, siktar på att resa iväg kring mellandagarna eller i mitten av jan 2011.

Jag gillar att uppleva natur, vandra, fotograferar ganska mycket. längre turer eller dagsutflykter, men också att äta gott och att softa emellanåt. Ligga i skuggan med en god bok någondag ibland är avkopplande. Eller ett par kalla öl till god mat.

Söker en reskompis som liksom jag är allmänbildad, positiv och naturintresserad. Söker även diskussionspartners med liknande intressen. Har du några tankar på att paddla kajak söderöver så är det ett intressant diskussionsämne.

Har du rest i Uganda? Hör gärna av dig med tips.

Några bilder från senaste resan (Kamerun) finns här:
http://www.fotosidan.se/gallery/listpic.htm?authorID=6796

Uffe
Av Morrisb
25 okt. 2010 21:13
Tack för länken! Mycket trevlig.
Hälsningar
Ulf
Av Fredden
26 okt. 2010 14:04
Har varit i Uganda en del, men minns tyvärr inte detaljerna riktigt. Allmänt kan sägas att det är ett perfekt turistmål, men betydligt högre allmän säkerhet än grannländerna och mycket att se.

Jag skulle rekomendera en tur ut till sze-sze islands (färja går från Entebbe stad), där finns ett antal relativt fina hostels att göra och utflykten går bra att göra på egen hand.

För några lugna dagar skulle jag rekommendera Speke Hotel, som är stadens äldsta hotell och nyligen snyggt renoverat, glöm inte att be om rum som vetter mot gatan och som ligger i hotellets äldsta del.

En bit ifrån Kampala på vägen mot Jinja finns ett fint område regnskog som bevarats från skövling och sockerrörsplantage. Där finns fina vandringsstigar som också dessa lämpar sig för egna turer (se dock upp för orm!).

Om du vill se gorillorna görs detta lämplig i organiserad form. Detta måste bokas långt i förväg eftersom staten bara delar ut ett antal gorillalicenser om året. Får du inga licenser och promt vill se gorillor finns möjlighet att åka över till DRC som har fler licenser och vars licenser (av förklarliga skäl) inte är lika eftertraktade.

En liten avrekommendation också, undvik de lokala långdistansbussarna (Kampala - Kigali / - Nairobi / - Karamoja. De är totalt livsfarliga och förarna är drogpåverkade och i övrigt allmänt galna.

Jag har ingen möjlighet att åka ner nu, men jag rekommenderar dig Uganda som resmål varmt.
Av Morrisb
26 okt. 2010 22:30
Tack Fredden!

Har läst om Sze-sze-öarna ikväll och det verkar vara en bra utflykt på några dagar. Tack även för övriga tips. Ska kolla upp dem.

En fråga om Uganda till er som varit där: är det ett resmål där priserna mer eller mindre fördubblas kring jul- och nyår och det är trängsel på de mest populära ställena då? Upplevde sådant i Indien häromåret. Däremot i Kamerun ifjol var det lugnt, men så är det ju få turister som reser dit. Hursomhelst vore det bra att veta detta om Uganda.

Hälsningar
Ulf
Av Bir1234
24 nov. 2010 22:05
Har just kommit hem från Uganda.Har besökt landet både för arbete och sett mig omkring som turist.
Har besökt Jinja, Nilens källa,ö med rehabilitering av chimpanser i Viktoriasjön,safari i Murchinson falls nationalpark och åkt båt på Nilen.
Det har varit en mycket givande resa.
Jag har fått en bra kontakt med en trevlig person i Kampala som arbetar som guide och ordnar resan efter dina önskemål.Du kan ju kontakta honom - Arthur Kyeyune
e-mail (Logga in för att se e-postadress)
Hälsa från Eva i Gbg (det bygger mycket på kontakter i Uganda för att ta sig fram smidigt och bra)
Av Morrisb
25 nov. 2010 10:39
Tack Eva,

Jättebra tips. När jag reste i Kamerun i vintras hade jag en kunnig naturguide under delar av resan. Det sparade verkligen mycket tid och gjorde att man kom in i samhället på ett jättebra sätt när man träffade och besökte hans kompisar och familj bl a. Jag ska kontakta Arthur och se om vi kan sy ihop någonting under delar av resan. Jag har köpt biljett och kommer att vara i Uganda 1/1-1/2 2011.

Hälsningar
Ulf
Av Bir1234
25 nov. 2010 11:33
Det blev ett fel på e-mailadressen till min kontakt i Uganda, Arthur Kyeyune.
E-mailadressen ska vara:

(Logga in för att se e-postadress)

eva
Av Vvv
15 feb. 2012 00:36
Hej

Sitter och planerar resa till Uganda Rwanda, hur blev din resa, vad för rutt tog du?

Mvh
Thomaz