Nattmarknad Krabi Town

Av Phoebe
31 dec 2007 05:20
Visningar: 6244
Hej!

Tänkte höra om någon har besökt nattmarknaden i Krabi Town och om det är något att ha?

Mvh // Vickiviran
Av Sugus
6 jan 2008 11:20
Hej,

Beror på vad du vill ha och om du är en van Thailandsresenär?
Om du inte har besökt några marknader i Thailand och inte är ute efter shopping så är det värt ett besök.
Mycket att titta på och mängder med mat att prova.

Mvh
Sugus
Av Legusta
6 jan 2008 15:50
Krabi, namnet på staden, härrör egentligen inte från en svärd, krabi, som enligt folkets saga lär ha hittats i närheten. Namnet kommer dock från det malajiska ordet Gerabi, som betyder citron. Krabi, som många andra städer i södra Thailand fanns och bebodd av malajer långt innan thaifolkets invandring till området.

Själva Krabi stad är jämnstor med Växjö och ungefär lika sömnig som densamma. Det mesta av bebyggelsen är nytt och gjutet i betong och cement. Gatulivet är typiskt thailändskt och långt ifrån enbart inriktat på turisters plånböcker. Jämfört med många andra platser är prostitution och drogmissbruk relativt osynligt här. Shoppingmöjligheterna är hyfsade, utan att vara överdådiga. Skojigast är marknaderna med färsk fisk, grönsaker och ett överflöd av wokpannor, chili och läckra maträtter.

Krabi Stads Nattmarknad varje dag perfekt för dej som bor i staden, intill floden och båtpiren Chao Fah Pier, Sokhon Road (Soi 10) från 21.00; (Khong Kha Road) tills 23.00. De små mobila köken är på plats först framåt seneftermiddagen. Lysande middag för 25 kronor och ljum kvällsbris från floden. Nypressad juice med is eller en kall öl. Grillad kyckling, sticky rice, kokosplättar, räkor, musslor, korvar, glasnudlar och satay. Börja i ena änden och ät dej hem.

Annars går det lika bra med:
Krabi Stad Morgonmarknad varje dag från 06.00 tills - 11.00, Soi 9. Bakom Vieng Thong Hotel på Phrukasuthit Road/Maharaj soi 8. Kom tidigt på morgonen och njut av ett lysande spektabel av krysantemum, nyfångad haj, skivad jackfruit och högar av röd chili. Det mesta i matväg finns till salu på denna genuina marknad som övertygar om att turisterna långt ifrån tagit över hela Krabi.

* Shopping
Varuhus Walk Deparment Store på Maharaad Rd. Tre våningar med reakläder, märkeskläder, skor, böcker, skivor.

* Karta över Krabi.
http://map-thailand.com

* Kultur & Mat
Thee Thai Pub på Thanon Maharaad. Kvällstid spelar ett klart talangfullt thailändskt rockband. Duktiga musiker och en sanslös blandning av 70-talsrock och thailändsk luuk thung (country). Sevärt.

Ruang Thai på Thanon Maharaad. Första klass restaurang med spännande thaimat. Det är hit thailändarna går när de ska äta något riktigt, riktigt gott. Restaurangen är bara öppen kvällstid.

* Att göra
Stränderna Ao Nang och Ao Railey ligger utanför Krabi i ett surrealistiskt berglandskap med skrovliga toppar liksom fodrade med djungelgrönska.

Åtta km norr om staden ligger Wat Tham Sua ("tigergrottemplet"). Ett av södra Thailands mest berömda skogs buddisttempel i Thailand med både kvinnor och män. Dess huvudsal är inbyggd i en grotta. Magnifikt läge mitt i ett surrealistiskt landskap. Följer du de 1 237 trappstegen upp till Buddas fotspår möts du av en magnifik och svårslagen panoramautsikt över delta, mangrove och hav.

Krabi ligger i Phangnga-viken som är full av utflyktsmål. Exempelvis ön "Koh Phing Kan" där James Bond-filmen "Mannen med den gyllene pistolen" delvis spelades in.

Mangroveträsket i Krabis utkant är ett av världens rikaste ekosystem. Stora vattenvaraner, ormar och apor finns här liksom några av världens ovanligaste fågelarter. Bästa sättet att uppleva miljön är en båttur med den kunniga och legendariska guiden mister Dai.

Cirka 40 km utanför Krabi ligger bilfria Phi Phi Islands. På en av öarna; Phi Phi Lei ligger bl a Maya Bay, en av världens mest berömda och fotograferade och dessutom filmade stränder. Inom räckhåll finns Phuket, Kho Lanta och många flera små öar.

Khao Sok Nationalpark någon timmes norr om Krabi, till Phang Nga-provinsen, en trekkers dröm. Parken har ett antal billiga guesthouse där naturälskare från hela världen samlas för att diskutera de otroliga vyerna, faunan och växtligheten längs med stigarna. Trekkingen kan vara lite tuff för mindre barn och äldre, men där finns så många val av rutter att parken har något som passar alla. Enklast att ta sig dit är att hyra en bil, eller varför inte lokalbussen från Phuket busstation, med bussbyte i Takuapa. Bo-tips, Khao Sok Riverside Cottage, telefon 01-676 13 81 eller 01-229 3750. För dig som ringer från Sverige, slå 0066 och ta bort nollan i riktnumret.

* Transport
Songthaew är utmärkta transportmedel och mycket billigt för en dagsutflykt inom eller utanför staden. Några få skruppelfria bussförare försöker att skinna turisterna med att ta för mycket betalt för deras resor. Men igentligen är priserna fixa.

Pris för en väg ifrån Krabi Stad till:
Ao Nang 20 Bath (ca 3,80 SEK)
Ban Chong Phli 15 Bath (ca 2,85 SEK)
Tiger Cave Temple 15 Bath (ca 2,85 SEK)
Nopparath Thara 20 Bath (ca 3,80 SEK)
Fossil Shell 16 Bath (ca 3,04 SEK)
Ao Luk 20 Bath (ca 3,80 SEK)
Boende Krabi town
Thailand Mm2012, 24 nov 2012
Updaterad av Muangthai för 4 år sedan
1
Hej, Undrar om någon kan tipsa oss om ngt bra och billigt hotel i krabi stad? Vi har ett litet barn med oss och anländer till krabi kl 17:00 för att sedan fortsätta vår färd mot Bangkok dagen efter.. Ngt hotel nära restauranger och kanske night market är det vi är ute efter. Tack på förhand ... ...
Hotel Krabi town, och Trang stranden?
Thailand Ej, 2 nov 2007
Updaterad av Heidi för 9 år sedan
1
Hej. Vi kommer till Krabi airport på kvällen, o undrar om någon har tips på hotell i Krabi town, bara för övernattning. Undrar också om någon har tips på bungalow anläggningar efter Trang stranden. Enkelt och billigt boende vill vi ha . ... Heidi: Hej, vi bodde på The Greenery Hotel i Krabi ...
Boende Krabi 1 natt för vidare färd till Koh Lipe
Thailand Zack, 6 jan 2014
Updaterad av Yessie för 1 år sedan
4
Vi åker ner till Krabi och ska sova där en natt, för att sedan ta oss vidare till Koh Lipe. Undrar nu om ett bra hotell, nära lite shopping. Vi tänker åka ner till Koh Lipe med tigerline, så det är bra om man kan bli upphämtad av dom på hotellet. Någon som har bra tips? Tacksam för svar! ... ...
Från krabi till koh lanta
Thailand Sannapannapyttipanna, 11 maj 2016
Updaterad av Backpackerabbe för 1 år sedan
8
Hej på er ! Hur ofta avgår färjan ifrån krabi till koh lanta ? Har varit inne och läst här och googlat och verkar som att det går 2 st om dagen bara ? Vore gött med lite tips så man bokar bra flyg från Bangkok till krabi flygplats så man hinner med någon båt :) ... Backpackerabbe: Hej, vi åkte ...
Två veckor krabi/phuket
Thailand Struk, 31 dec 2014
Updaterad av Yoppe för 2 år sedan
3
Vi är tre tjejer på 19 år som backpackat i världen och nu ska spendera två veckor i Thailand i mars innan hemresa. Tanken är att vi ska flyga från Bangkok till phuket/krabi, därifrån vill vi stanna på två ställen. Vi är trött på livet som backpacker och vill nu slippa hostel. Vi vill ha strand, bra ...
Tips Koh Lanta, Krabi eller Phuket med bebis?
Thailand Yellow81, 8 sep 2014
Updaterad av Warnevall för 2 år sedan
3
Hej! Planerar att vara en månad på Koh lanta, Phuket eller Krabi med en åtta-månaders bebis i januari/februari. Jag undrar om någon har tips på lugnt ställe och bra boende till vettigt pris (rent men inte lyxigt). Det är jag och en väninna som åker med våra bebisar så vi behöver ha råd med ...