Namibia (och Botswana) i februari?

Av Msdr
22 aug. 2012 21:59
Visningar: 837
Hej!

Vi tänkte åka på safari och det som passar oss bäst, och för all del skönast att lämna Sverige, är februari!
Det blir Namibia och Botswana, jag vet att det är regnperiod där då, men hur mycket regnar det egentligen? Skur på eftermiddagen, eller regn mest hela dagen?

Tacksam för svar om nån varit där då!!

Mvh
Maria
22 aug. 2012 22:47
Jag har aldrig varit i just Namibia under en regnperiod men kollar jag på tabeller så är det som en svensk höst mängdmässigt. Dock så brukar de Afrikanska regnen vara lite trevligare, varmare, kortare och intensivare. =)

En annan nackdel är dock att under regnperioder blir det grönare och svårare att se djur m.m.

/Ronnie
http://www.4x4expedition.se
Av Bibby
22 aug. 2012 23:15
Jaså, är det regnperiod då?

Jag var i sydafrika och namibia i februari förra året och nåt regn var det inte under de veckorna. Bara sol och värme, helt underbart väder.
Av Msdr
23 aug. 2012 21:05
Tack för svar!!

Bibby: jag var oxå i Sydafrika i februari (i år), och det regnade överhuvudtaget inte. I Namibia påstås det vara regnperiod.

Var du på safari i Namibia, såg du djur ändå? Det lär bli sämre med det när det är regnperiod har jag lst :(
Av Annl
24 aug. 2012 05:30
Vart ska ni åka i Botswana?

Botswana är helt fantastiskt - vi var där på safari i somras.
24 aug. 2012 11:20
Vi bilade genom Botswana och Namibia precis i slutet av eller efter regnperioden i Mars i år. Vi såg en massa elefanter, giraffer, zebror m.m. I Etosha såg vi även lejon. =) Inget regn. Skulle det bli ett skyfall för dig så blir det snart fint igen.

Kolla gärna vår blogg under Mars så kan du läsa om Botswana och Nambia. http://www.4x4expedition.se/blogg.html

/Ronnie
Av Msdr
25 aug. 2012 13:15
Tack för bra svar!

Låter lovande tycker jag, lite korta skyfall gör ju inget, men det är tråkigt om det blir flera sammanhängande dagar med regn!
30 aug. 2012 10:56
Namibia är ett av världens torraste länder så i merparten av landet kommer det troligen inte regna alls. De här länderna kan ibland kalla det som vi uppfattar som helt strålande väder för regnperiod så du behöver troligen inte vara orolig alls.
7 sep. 2012 14:26
Hej Maria! Jag var i Namibia i feb/mars detta året och det var fantastiskt. Det regnade inte alls så mycket som vi svenskar kanske tror när man säger att det är regnperiod. Det var varmt och mycket sol men man kände dock så fort det skulle komma regn, temperaturen sjönk mycket och snabbt, men så fort regnet var över blev det varmare igen. Kan dock säga att när det väl regnar så regnar det! Oftast inte några droppar som här hemma, utan mycket på en gång fast under kortare tid! Hoppas svaret gav dig något och att du får en fantastisk resa, Namibia är verkligen vackert!
Av Msdr
7 sep. 2012 19:56
Tack Malin, det låter mycket betryggande! Ser mycket fram emot att få åka till både Botswana och Namibia!