Miami Beach/Ft Lauderdale/Bahamas, Hjälp?

7 maj 2013 18:24
Visningar: 4748
Hej!

Jag har redan suttit och letat lite i de existerande forumen men hittar inte riktigt någon som besvarar mina frågor (kanske letat dåligt).

Jag och min sambo har bokat en resa till Florida den 17:e maj, vi blir borta 10 dagar och är mestadels ute efter sol, bad och shopping. Sambon fyller 30 så vi vill komma bort, slappa och ta det lugnt :-)

Tanken är att börja i ft Lauderdale och bo där 3-4 nätter (sol, bad, shopping - sawgrass mall), sedan vill vi ta en färja över till Bahamas Freeport och vara där 2-3 dagar och fira mannens födelsedag där. Avslutar gör vi i Miami Beach de sista 3 dagarna och tänkte även se om shoppingen där (samt centrala miami) är någonting att ha.

Nu till min fråga, då vi är sugna på att åka över till Bahamas (ej åka på kryssning utan vi vill bo på själva ön). Lättaste sättet att ta sig över? Jag har hittat en sida som heter www.ferryexpress.com där de har rätt bra priser och så som jag tolkar det så kan man ta den för att stanna några nätter på Bahamas. Är det vettigast att boka den resan hemifrån Sverige eller är det lika bra att boka den på plats under de första dagarna? Någon som tagit en båt över och stannat kvar?? Jag har aldrig varit i USA och skulle gärna vilja ha de relevanta sakerna bokade, haha.

Vi hade tänkt bo på detta hotell - Courtyard by Marriott Fort Lauderdale Beach. Någon som bott där? Någon som vet om läget är bra? Om inte annat, var borde man bo? Vi vill gärna ha ett lagomt avstånd till restauranger och annat.

Tacksam för svar
7 maj 2013 19:56
Hej!
Jag har bott på det hotellet :) Läget är kanon, alldeles intill stranden. Vi åt hotellfrukosten en morgon men annars så gick vi över gatan till Seven eleven och köpte vår frukost. Restauranger finns alldeles intill, efter stranden finns flera att välja på.
Vi bodde (om jag minns rätt) på 7:e våningen men utsikt över havet, helt suveränt. Du har säkert redan kollat upp hotellet och jag kan bara säga att det är ett jättefint hotell.

Apropå Bahamas, vi hade i tanken innan vi reste till FL att åka över dit. Det blev tyvärr inte av för just under de dagarna vi var där så var båten inte i drift av någon anledning. Jag rekommenderar at ni kollar så båten i alla fall går när ni önskar. Om ni ska boka hemifrån eller på plats kan jag inte avgöra. Jag skulle ha bokat hemifrån om det hade varit möjligt.

Hoppas att ni får en underbar vistelse.//Ellismellis
7 maj 2013 22:13
Hej!

Ja jag har läst lite om hotellet och det verkar vara ett rätt bra läge, men jag tycker att det är lätt att förvirra sig själv med avstånd och så. Att det ser närmre ut än vad det är dvs.. Finns det mycket restauranger och så i närheten? :-) Hade ni ett vanligt dubbelrum eller en svit? Försökte hitta information om vad som ingår i de olika rummen. Det hade varit gott att ha en balkong :-) Men, man lär ju inte vara allt för mycket på hotellet.

Jag har kikat lite på Bahamas på den där sidan som sagt och då ser det ut som om att de ska gå de dagar vi är intresserade av. Men jag tycker att det verkar vara så mycket som man ska fylla i för att få åka, eller så är det jag som är aningen korkad? Jag vet inte. Haha. Sedan fick man endast ha med sig bagage som väger 13kg annars fick man betala 150 dollar eller vad det stod och det kändes lite överdrivet då det ungefär är vad vi betalar för båda enkel resa......(?) Som sagt, jag kan ha missförstått detta då jag endast suttit och tittat lite på detta. Jag tänkte att det är lättare när man kan prata med någon på plats, samtidigt som jag gärna vill ha det bokat innan så att vi kan boka hotell på bahamas.

Något tips på vad man bör se/göra i ft lauderdale? Några bra restauranger?

Så länge vi får sol så är jag nöjd ärligt talat **, Vilken månad var du där och hur var vädret? Har förstått att det pendlar väldigt....

//Diana
7 maj 2013 22:29
Du undrar bl a om det finns många restauranger i närheten av ert tänkta hotell och är osäker ang avstånd och så :)

Det finns enkla sätt att kolla upp detta:

Yelp och Tripadvisor (bäst om ni kan använda deras appar för mobbe eller platta) visar väldigt tydligt alla restauranger som finns i närheten. Där finns även omdömen som jag personligen skattar högre än en persons åsikt här på RG.
Ni kan bokmärka era favoriter för senare behov. Google maps visar också hur nära det är till allt, ni kan skapa ett konto där och spara alla favoriter för att få översikt. Google maps funkar bäst på webben. På gogle maps kan ni välja street view (har inte kollat hur detta funkar för Ft L) för att knalla runt på gatorna i önskat område i en stad. På så sätt får man superinsikt om hur det ser ut dit man skall :)
7 maj 2013 23:06
Tja man blir ju inget proffs på en dag :-) Varit inne och läst flertalet kommentarer nu, skumläste endast tidigare (då vi suttit och tittat på massor av hotell). Ska forska vidare innan avresa givetvis, tack för tipset Nisse2ears! Man kan inte bli ett proffs på en dag :-) (har tidigare endast varit på charter så detta blir nytt för mig).

Jag kan ej hitta att det finns någon åldersgräns på hotellet, läste någonstans att det finns en 25årsgräns på vissa hotell? Eller är jag ute och cyklar nu?
8 maj 2013 08:41
Fundera på att flyga? ToR Ft. Lauderdale Freeport kostar väl en 1500:-/pers.

Ni har en kort vistelse på 10 dagar, personligen tycker jag att ni får ut mycket mer om ni stannar på ett ställe. Ft. Lauderdale eller Miami Beach, Platserna är så nära varandra så ni utforskar hela området från en utgångspunkt. Lättast om ni har bil men det går ju även annars även om allt då tar mycket mer tid och blir besvärligare.

Hotellet i Ft. L ligger bra med ett par hundra meter till samlingen av restauranger och barer. Allt är personligt men jag skulle välja Miami Beach (South Beach) 100 ggr av 100 framför Ft. L då där är mycket större utbud av allt.
8 maj 2013 18:53
Hej igen!
Ang. hotellet, vi var 3 personer och hade ett stort rum för 4 personer, två stora dubbelsängar. Kolla gärna länken om du vill se mer av hotellet. Det fanns matställen av olika karaktärer utanför knuten. Allt från det enklare till al a carte restauranger.
http://www.marriott.com/hotels/travel/fllco-courtyard-fort-lauderdale-beach/

Jag har även ett album som du kan titta i om du vill, några bilder från FL.
http://www.reseguiden.se/forum/resor/14-dagar-i-usa-1470

//Ellismellis
8 maj 2013 19:43
Citerat från ellismellis:
Hej igen!
Ang. hotellet, vi var 3 personer och hade ett stort rum för 4 personer, två stora dubbelsängar. Kolla gärna länken om du vill se mer av hotellet. Det fanns matställen av olika karaktärer utanför knuten. Allt från det enklare till al a carte restauranger.
http://www.marriott.com/hotels/travel/fllco-courtyard-fort-lauderdale-beach/

Jag har även ett album som du kan titta i om du vill, några bilder från FL.
http://www.reseguiden.se/forum/resor/14-dagar-i-usa-1470

//Ellismellis
Det går åt en massa tid att googla numera, haha! Jag hittade faktiskt hemsidan igår kväll, men tack för tipset! Jag måste säga att jag känner mig rätt förvirrad, allra helst nu när jag läst på mer, fått lite tips osv. Blir inte klok! Vi vet inte riktigt hur vi vill dela upp resan längre?? Åhh, blir knäpp!! Det såg i alla fall riktigt trevligt ut i ft lauderdale. Vi funderar på att boka de 3-4 första nätterna i ft lauderdale i alla fall, åka till sawgrass. Sedan beställa oss för hur vi ska göra med bahamas.

När vi började planera denna resan så var vi inställda på att endast vara på miami beach och även åka till key west när mannen fyller år. Som du märker så ändras planerna hela tiden. Vill bara att vi ska bestämma oss! haha. Men man vill ju så mycket...... :-)