Mer om namn....

Av Johohi
17 apr. 2018 08:21
Visningar: 129
Här kommer ännu en tråd kring det här med namn. Efter en sömnlös natt så behöver jag moraliskt stöd då jag kanske är en sådan typ som jag raljerat över...

Familjen har bokat en resa till Singapore över jul 2018 via Supersavertravel. Vi flyger med Lufthansa (Singapore Arilines) från Köpenhamn via Frankfurt och sedan vidare till Singapore. När jag igår tittade på biljetten reflekterad jag (tyvärr två månader efter bokning) att enbart våra tilltalsnamn finns med. I vårt fall innebär det första namnet i passet för tre personer och andra namnet för min fru. När jag läser resebyråns regler och även Lufthansas så SKALL ALLT vara rätt och skräckbilderna radas upp i huvudet.

Hur stor är sannolikheten att detta skall gå åt helsike? Är det någon som har blivit nekad att resa p.g.a. att alla förnamn inte är med? Alla namn är väldigt rättstavade så det kan ingen slå ned på.

Jag hade långt gångna planer att byta namn på hela familjen under natten, men i morgonsolens sken ter det sig något panikartat.
17 apr. 2018 10:05
Jag vill minnas att min sambo flög med hennes tilltalsnamn på biljetten när vi for till Vietnam. Även samtliga resor med AirAsia inom Asien flög hon med sitt tilltalsnamn. Det var inga problem trots att det inte är hennes första namn. Det var dock några år sedan, 2014, närmre bestämt och reglerna kan ha ändrats. Jag hade nog kollat med flygbolagen eller sidan där du bokade för att vara på den säkra sidan.

Jag gjorde samma upptäckt med min sambos namn nyligen, jag hade i ärlighetens namn inte en aning om att hennes tilltalsnamn inte var första namnet i passet, och det gick fint att ändra mot en mindre summa.
Av Johohi
17 apr. 2018 10:09
Tack Kalleftw! Jag har varit i kontakt där vi bokade biljetten och svaret blev lite av ett inte svar. Det går inte att ändra namn och de kan inte garantera att vi kommer med.

Jag börjar överväga namnbyte...
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Johohi
17 apr. 2018 18:33
Gott. Ett visst lugn har börjat infinna sig. Finns dock risk att det återkommer närmare avfärd :-)

Tack.
Av Pigoo
6 nov. 2018 16:35
Hur gick det?

Jag har alltid kört med mitt tilltalsnamn i mina flygbokningar även fast jag har ett annat namn som står före det i passet.