Mellanlandningar i USA, resa Las Vegas

Av Hampols
28 dec. 2014 02:06
Visningar: 274
hej!

Jag och min sambo, efter resan min fru. Ska åka till Las Vegas ihop. Första gången vi åker själva och resfebern är redan hög trots över ett halvår till resan!

På ditvägen flyger vi Cph- Heathrow - LAS
Hemvägen: LAS-LAX-LHR-CPH

Det som oroar oss lite är hemvägen, vi har endast 1,5 h på oss att byta flyg i Los Angeles. Hela resan är via British Airways, (har BA som flight no.) men LAS-LAX flygs av american airlines. Att det är två bolag och byte mellan inrikes och utrikes flyg. Kommer vi vara tvungna att hämta bagaget och förflytta oss långt på flygplatsen då tror ni?
Har någon erfarenhet av LAX och/eller flygbolagen?

Tacksam för all hjälp!
Av Hawaii
28 dec. 2014 03:11
AA och BA har ett mycket nära samarbete (medlemmar i OneWorld alliansen) och ditt baggage kommer att checkas rakt igen från LAS till CPH. Det enda ni behöver göra i Los Angeles: ta er från AA terminalen (terminal 5 tror jag) till Tom Bradley International Terminal, precis intill. Ta INTE "shuttle bussen" utan gå dit - mycket snabbare. MEN ni måste passera "Security Check" igen och det kan ta sin lilla tid. Med 90 minuter skulle det dock inte vara speciella problem.
Av Hampols
28 dec. 2014 12:19
Åh vad lugnande det var! Tack så mycket för ditt kunniga och snabba svar! :)
Av Hawaii
28 dec. 2014 18:15
Kollade LAX terminal kartan och AA har Terminal 4 (inte 5), men det är samma som jag utgick från, d.v.s. precis intill Tom Bradley terminalen och lagom promenadavstånd.