Maldiverna, vill veta allt!

26 jan. 2013 14:34
Visningar: 1935
Hej. Har blivit lite smått förälskad i maldiverna så nu funderar jag o killen på att åka dit i november i år. Men vi skulle behöva veta lite mer av folk som varit där.

Vart ska man åka? Vill ändå ha hotell till hyfsat pris.
Vi tänkte boka allt för sig, någon här som gjort likadant?
Alla tips tas emot!

Tack på förhand!
/ Johanna
Av Friss
26 jan. 2013 16:04
Hej!!
Vilken ö är inte lätt, finns ju så många..Madivernakoll.se är en bra sida med information om de flesta öarna. Har förstått av andra att man ska välja en ö lite längre bort från Mahe för att få den riktiga paradiskänslan, men jag vet inte...Bra priser på flyg i november, 12 000:- för 2 pers med ett snabbt stop. Tror du kan tjäna en hel del på att boka flyg för för sig och boende för sig..Vi har gjort så, åker i mars:-)
Lycka till!!
26 jan. 2013 17:44
Citerat från friss:
Hej!!
Vilken ö är inte lätt, finns ju så många..Madivernakoll.se är en bra sida med information om de flesta öarna. Har förstått av andra att man ska välja en ö lite längre bort från Mahe för att få den riktiga paradiskänslan, men jag vet inte...Bra priser på flyg i november, 12 000:- för 2 pers med ett snabbt stop. Tror du kan tjäna en hel del på att boka flyg för för sig och boende för sig..Vi har gjort så, åker i mars:-)
Lycka till!!
okej, ska kolla upp den sidan :). vart hittade du de biljetterna? jag hittade för nästan 7000 som billigaste :D. tacksam för svar, tack för hjälpen! :D
26 jan. 2013 18:08
Var i januari 2012 på Meedhuparuu, en ö som jag gillade. Ordnade biljetter och boende genom Indcen resor i Stockholm. Vi var där i 12 dagar och betalade med flyg, boende och all inclusive, samt sjöflyg från Male 23000:-/person.
26 jan. 2013 18:19
Okej, tack för svaret. Bokade ni paket eller var för sig då? Vi tänkte försöka plocka ihop en resa själva. Har dock märkt att det är svårt med hotell, finns väldigt få som ligger på tex hotels.com osv. Vet du ngn annan ö som är populär o fin?
/ Johanna
26 jan. 2013 18:28
Vi bokade vår resa som ett paket. Gå in på Indcens hemsida och kolla vilka öar och hotell de har, sedan så kan du gå in på de olika hotellens hemsida och boka.
Av Friss
26 jan. 2013 19:52
Hej!! Hittade priserna på resguiden.se med Qatar och Turkish airlines, bara att prova olika datum. Vi bokade boende på öns egen hemsida. På Maldiverkoll.se står alla hemsidor. Hittade först, trodde vi billigt på en hotellsida, men de tog helt plötsligt en massa extra betalt för allt möjligt..
26 jan. 2013 20:11
okej, vad bodde ni på för hotell o vad betalde ni för det?
/Johanna
Av Friss
27 jan. 2013 12:20
Stod till sist mellan 3-4 öar, var inne på google där jag läste på en hel del engelska sidor om vad de tyckte om öarna. Av dom vi valde mellan tyckte de helt klart att Reethi beach var bäst. Vi betalar 43 000:- för 3 pers 11 nätter och då ingår all mat och dryck och transfer (sjöflygplan), sen tillkommer ju flyget. Åker ni till en ö som ligger närmre Mahe slipper ni ju kostnaden för sjöflyg, det kostar ju tyvärr ganska mycket, men räkna med drygt 20-25 000:- per person med flyg, transfer, mat och dryck om ni vill hålla er till en rimlig nivå..
Av Rgold
27 jan. 2013 12:45
Hej! Håller på också och planerar en resa till Maldiverna, men dock nu i Juni.
Har kollat upp och analyserat de billigaste, Reethi beach resort verkar vara kanon.
När du bokar hotellet så lägger dem på en automatiskt bokning för sjöflygplan från flygplatsen
till reethi beach resort. Å boka flyget för sig kostar runt 12000 kr för två, sen hotellet 8000 kr för två inklusive transport från flygplatsen till Ön, med sjöflygplan
Så runt 10.000 kr per person kan du komma undan. De finns egentligen ingen anledning att boka
med resebolag, dem har begränsad service. De här tog mig ett tag å leta fram, men det är det
billigaste.
Av Friss
27 jan. 2013 12:57
Hej!!
Ja, det var en ganska stor prisskillnad på att åka i mars och juni, det var ju rena "fyndet" i juni..:-), men det är nog billigast att åka dit över sommaren, tror att priserna går upp igen till hösten..Ska bli spännande att komma dit, har läst mycket gott om Reethi..
Av Rgold
27 jan. 2013 13:04
Spännande ni kommer säkert få det alldeles underbart!!!!
Jag har de som min drömresa, innan Maldiverna sjunker!, men det är svårt att få med sig
någon, får se vem som blir mitt offer i sommar :)
27 jan. 2013 17:02
taaack så väldigt mycket för alla svar, blir väldigt glad när folk svarar o skriver!
kollade in reethi beach resort o tycker det ser väldigt bra ut.
funderar på att kanske åka i september, någon som varit där i den månaden?
hur är vädret o så?

/ Johanna
27 jan. 2013 20:13
Hej!
Nu var det länge sedan jag var på Maldiverna men det var verkligen SEMESTER! Vi bodde på Meeru som heter Meerefenfushi http://www.meeru.com/ egentligen och ligger i den norra delen. På den tiden så gick det inte fort att åka från flygplats ön, har för mig vi åkte båt i 3 timmar. Nu går det relativt fort med modernare båtar.
Vi åkte först till Sri Lanka där vi var 2 v och sen 2 v på Maldiverna, det var toppen.
Man betalar ju för hel eller halv pension.
Minns inte vad det kostade då men det är dyrt annars på Maldiverna.
Men ett fantastiskt undervattensliv, det kan man verkligen inte missa.
Lycka till.
Mvh Eva