Malaysia

1 sep. 2010 22:18
Visningar: 346
vi är två tjejer som ska resa till malayisa i 5 veckor ev mer.. och håller på att planera och funderar.. vad bör man räkna för budget när det kommer till mat,boende,levnad och transport (buss/¨tåg)? Räcker 300kr per dag om man bor på hostel?

Har ni några tips var man bör åka? Vi vill ha bad, fest, mycket vackert samt billigt.

Tack!
2 sep. 2010 11:06
Hej!

Trevligt med Malaysia, när ska ni åka?

Min absoluta favorit i Malaysia är Perhentian islands som är två öar ungefär en halvtimmes båtfärd från kuala besut som ligger på öst sidan. Dock är det inte att rekommendera att åka dit under vintern, p.g.a oväder, tror till och med att de har stängt under den tiden. Men annars är Perhentian helt gudomligt, mycket fina stränder, helt underbart vatten och en spännande jungel. Det är dock ganska avslaget, iaf på den stora ön, Perhetian Besar, med andra ord inget party. Dock har jag hört, har inte varit där själv, men på den lilla ön, Perhentian Kecil (long beach tror jag stranden heter) Ska det var lite mer drag. Men söker man lugn och ro är den stora ön ett ypperligt tillflyktsmål. Det går till och med att fina stränder där man är ensam. Det är, iaf enligt min mening ganska dyrt. Det finns endast hotell resturanger (inte konstigt eftersom det knappt bor någon lokal befolkning) så maten blir relativt dyr. Boendet (vi bodde på mamas) Var billigt runt 150 kr /natten. Finns en resturang som heter Watercolurs, har även boende om du är intresserad av priser så radar jag upp några exempel här:

öl 33 cl 10 RM
Vatten Refill 1,5 l 2 RM
Stekt ris 7-10 RM
Kycklingburgare 16 RM
Fisk finns att köpa per 100 gram och jag hjar för mig att det kostade runt 10 RM för hundra gram, är dock inte säker.

Cameron Highlands är en by som ligger uppe i bergen, alltså i mitten av inlandet. Här finns det en hel del attraktioner men jag ansåg att det var överskattat. Nu var jag visserligen där i 8 dagar och 3 hade räckt gott och väl. Det som jag tycker man kan göra där är att besöka te plantager, vandra i jungeln och äta indisk mat. Man bor även billigt här. Vi bodde i eget rum med dusch (skulle vara 24 h varmvatten, var snarare 24 sekunder :D ) och toalett för 50 RM per natt. Är mycket billigare om man är beredd att dela. Cameron Highlands har ett klimat som är väldigt fuktigt. Tror jag läste att det regnar i stort sett varje dag, året runt. Temperaturen ligger runt 17 - 25 grader. Detta är en skönt alternativ och ta när man är trött på värmen.

Det är även många, vad jag har förstått som tycker om Penang. Dock tyckte jag inte att det var någon favorit. Stan är inte allt för roligt och den mat sensation som alla pratade om innan jag åkte fann jag aldrig. Besökte även stränderna som ligger en bit ifrån själva staden, men de var inga höjdare.Så Penang rekommenderar jag inte. Dock finns kedjan Tune Hotels där, där man bor runt 130 SEK per natt i ett schysst hotel med tillgång till gratis Internet. Här kan man även köpa till Air con för en billig slant.

Om ni inte redan varit i Thailand så tycker jag att ni ska besöka THailand när ni är i sydostasien. Personligen föredrar jag Thailand framför Malaysia, då jag upplevde Malaysia som ett lite svårare land.

Flyger gör man billigast med Air Asia och Firefly Z.

Lycka TIll!
2 sep. 2010 15:26
Halloj!

När jag och min kompis var i Malaysia så hade vi en budget på ca 300 kr/dag och det räckte. Vi kunde göra flera utflykter, äta det vi ville, transportera oss, sen bodde vi lite billigare men aldrig på "äckliga" ställen om du förstår vad jag menar.

Rekommenderar att ha lite extra i reskassan om ni gillar att shoppa! Det är svårt att hålla emot när man besöker platser som t.ex. KL! :)