Malaysia

4 juli 2010 10:37
Visningar: 2251
Jag och tjejjen har tänkt åka till Malaysia nästa år.
Men vilken tid är bäst att åka dit i?

Thailand har ju sin säsong december till mars typ.
Jag har hört att Malaysia har säsong juni-aug?

Vi är ute efter lite sevärdheter, sol/bad, shopping. (helst inte för mycke turism, lugnt.)
Vilka ställen passar det att åka till?

Vi stannar mellan 2 veckor till 1 månad.
Av Haikko
4 juli 2010 11:10
Malaysia och Indonesien klarar sig längre ifrån monsun-regnen så bästa tid att åka dit är lite senare än till Thailand. Mars-Juli skulle jag nog åka dit om jag vore er.
Har en bekant som är i Borneo just nu och har bra väder.
2 sep. 2010 11:24
Hej!

Som föregående talare pratade om vill jag också tipsa om Perhentian Island, två öar på öst kusten. Här bör ni åka under den svenska sommaren, har vad jag kan komma ihåg till och med stängt under delar av mosun perioden.

Perhetian består av två öar, Kecil och Besar. På Kecil är vad jag har hört lite mer håll igång och lite lugnare. Här finns inte mycket turism, men det är bara turism. Men frågan om man vill ha det "turistigt" går att disskutera, jag föredrar t.ex. när det finns turism då allt inte är lika svårt, dock blir inte turism något man retar sig på på Perhentian. Men de har de finaste stränderna och vattnet jag har upplevt och det är väldigt lugnt. Hit tar man sig med båt från Kuala Besut. Man kan antigen flyga tilll Kota Bahru och sedan ta sig med ex. taxi till Kuala Besut. annars går det bra att ta sig med buss från de flesta större städer.

Cameron Highland är en bergsby som kan vara värd att besöka, ligger i inlandet. Här är det svalt klimat och regn som väntar. Man kan besöka te plantager, se på jordgubbsfarmer och vandra i jungel + mycket mer. De har även väldigt god indisk mat.

Trevlig resa!