Machu picchu

19 aug. 2015 20:10
Visningar: 417
Hej!
Jag och min sambo är på väg att boka en resa till Bla Peru för att se machu picchu, har läst massa bra trådar om vilka alternativ man har osv. Vi vill gå inkaleden 2dagars turen för att komma dit, min fråga är bara vart man bäst bokar detta?

Alt. Vart bokar man om man "bara" väljer att ta tåget och bussen upp?

Tack på förhand!

Rebecca
Av Hawaii
19 aug. 2015 20:26
Var i Peru okt 2013 men hade inte tid att hajka Inkaleden. Tog tåget från Cusco till Aguas Calientes, bokade en natt i Aguas Calientes, och hade (nästan) 2 dagar för Machu Picchu. Bokade allting on line; tåg biljett, hotell Cusco, hotell Aguas Calientes samt inträde till Machu Picchu. M.P. biljetterna är endags biljetter och vi skaffade biljetter för båda dagarna. Dag 2 inkluderade vi Huayna Picchu i biljetten (obetydligt dyrare) och det var en fantastisk upplevelse. Endast 2 grupper (200 i varje grupp) släpps upp på Huayna Picchu varje dag, och enbart under morgonen. Bussbiljett Aguas Calientes upp till Machu Picchu köper man när man ska ta bussen.
Av Alexxx
20 aug. 2015 22:54
Du bokar det bäst via internet med en lokal arrangör. Svenska resebyråer tar bara ut massa onödiga kostnader.

perutreks.com anses vara en av de bästa bolagen. Jag kan varmt rekommendera att gå inca trail i 4 dagar, vandringen dit är fantastisk och även om Machu Picchu är en magisk plats, så ska man inte glömma bort den vackra naturen runtomkring (förutsatt att man gillar natur såklart).