Machu picchu Peru

23 juni 2015 19:03
Visningar: 2105
Jag och brorsan är sugna på Peru och machu picchu hösten nästa år. Undrar dock hur ni som vart där bokar ? Och vad är enklast/bäst, boka flyg dit och boka inkaleden på plats, eller boka en sådan där dyr paketresa som finns på nätet ?

Om de nu blir av så är tanken att vara iväg minst 2-3 veckor så lite tips på vad man kan göra/se tar vi görna emot :). Nazca,saltöknen i Bolivia och titicaca (eller vad sjön heter) är ju självklar isåfall också, men funderar lite på om man skulle ta sig ner till chile/Argentina, kanske Brasilien ? Också. Kom med tips ! :) tack på förhand !
Av Hawaii
23 juni 2015 20:49
Besökte Peru i okt 2013 (Lima, Cusco, Machu Picchu, Puerto Maldonado) och bokade allting själv. Vi gjorde inte Inka-leden (hade inte tid) men var 2 dagar i Aguas Calientes (byn i dalgången nedanför M.P.). Bokade biljett för enbart M.P. första dagen men inkluderade Huayna Picchu (stavas även Wayna Picchu, men samma sak) dag 2. De släpper bara upp totalt 400 personer per dag på Huayna Picchu (2 grupper på morgonen, utspritt över flera timmar) och även om M.P. ju är en fantastisk upplevelse så var Huayna Picchu höjdpunkten för oss. Vi tog tåget från och till Cusco, där vi tillbringade flera dagar. Hela det centrala (historiska) centrum är mycket trevligt och perfekt att promenera runt i. Vi bodde på Casa San Blas Boutique Hotel, ett charmigt litet hotell bara ett par kvarter från Plaza de Armas, som i princip är den mest centrala delen och med ett enormt folkliv och ofta någon parad på söndag morgon. Vi gick också upp till Saqsaywaman från hotellet - tog ung. en halvtimme. Absolut att rekommendera. Och för att komma till Machu Picchu måste du ta dig till Cusco först, och flyg är ju snabbast.
Av Kerstin
26 juni 2015 18:13
Hej. Jag var där för ett antal år sedan och då var vi tvungna att boka Inkaleden innan vi reste för att vara garanterade en plats så vi kunde gå den. Du får inte gå leden utan guide. Vi vandrade till Machu Pichu och tog sedan tåget från Augas calientes (stavning?) tillbaka till Cusco.

Hoppas du får en kul resa.
Av Joelw
18 aug. 2015 21:20
Kidnappar tråden lite.

Jag undrar om man kan få några tips på guidade turer att beställa för att gå inkaleden/machu pichu. Vi har hittat tailor made peru som har svenska ägare men vi får inte tag på dem via telefon och betalning ska ske på ett sätt som jag inte känner till sedan innan. Är det någon som kan rekommendera något annat bra?

/Joel
19 aug. 2015 12:11
Åkte förra året till Lima, bodde där några nätter, sedan flyg till Cusco där jag bodde en natt innan vi åkte till Olliantotambo (eller vad orten hette), bodde där en natt, innan vi gav oss ut på Inkaleden.
Framme i MP så gick vi runt innan vi tog oss ner och tog tåget tillbaka till Olliantantambo.

Bokade via G adventures. Skall ni gå Inkaleden så måste ni helt riktigt boka detta i förväg och det är endast ett visst antal personer som får vistas på leden per dag, så boka i tid. Vissa tider på året är leden stängd på grund av underhåll samt osäkert väder.

Frågar du mig så skall du gå leden! En helt underbar upplevelse och jag kan starkt rekomendera det. Funderar till och med lite på att göra om det!

Peru var fantastiskt underbar natur, kuntur och mat. Folket var också jäkligt trevliga!

Ni kan se en film om vår vandring här: https://www.youtube.com/watch?v=azNT_kmvM_4

G adventures Peru utbud hittar ni här: https://www.gadventures.com/destinations/south-america/peru/
Av Kerstin
27 aug. 2015 23:59
Har för mig att vi bokade med Äventyrsresor. De använde sig då av en lokal guide, han var den bästa guide jag någon gång haft !! Det är värt att betala lite mer, och försäkra sig om att bärare och guider har ett ordentligt arbetsavtal. Jag kan verkligen rekommendera att du går leden, en fantastisk upplevelse.

// Kerstin
28 aug. 2015 04:14
Om ni ska vara borta i tre veckor så blir det nog lite tufft med Argentina, Chile och Brasilien.
Det finns å andra sidan oerhört mycket att göra i Peru och dessutom när det gäller vamdringar så som Inca-leden. Därför rekommenderar jag just inte Inca-leden i överhuvudtaget. Machu Picchu är ett måste då det är en Sydamerika största turistattraktioner och just därför finns det väldigt många andra alternativ att ta sig dit än på det mest turistiga sättet, Inca-leden alltså. När är runt Cusco går det boka olika turer och vandringar till Machu Picchu som är minst lika bra men hälften så billiga. Alternativt enbart ta sig till Machu Picchu och vandra på andra, mer fantastiska ställen i Peru som runt Huaraz till exempel.
Av Tahmina
31 aug. 2015 09:48
Hej !

Jag va i Peru förra sommaren och det är INGA som helst problem att boka inkaleden på plats. Kryllar av ställen som erbjuder guidade turer. Vi gjorde en "jungle trek" på 3 dagar som var hur roligt som helst. Det innefattade bl.a cykling nerför ett berg i 2-3 h som bjöd på otroligt vackra vyer, raffting, zip-lining, bad i varma källor m.m. Tror det kostade oss 1200 kr. Lätt värt!
/Tahmina
30 nov. 2015 17:12
Tusen tack för alla svar ! Låter helt fantastiskt!. Känns som man blivit lite klokare nu. Hoppas det blir av till hösten nästa år, om inte brorsan bangat. ;-).
19 juli 2016 06:18
Hej, så om man åker till Peru och ska besöka MP så rekommenderar ni att boka tåg respektive biljetter till MP på plats i Cusco?
Eller ska man boka före?
Av Hawaii
19 juli 2016 06:39
Tycker själv att det är bäst att boka allting i förväg så att man inte behöver ta tid för det under själva resan. Förutsatt att man vet vad man ska göra och när man ska göra det så underlättar det att ha allting fixat i förväg. Om man däremot föredrar den mera spontana approachen under resan - lite annorlunda.