Liten stad vid medelhavet?

28 jan. 2015 23:47
Visningar: 823
Hej!
Jag och två kompisar tänkte resa en vecka i sommar. Skulle behöva tips på lite mindre städer kring Medelhavet.

Vi vill ligga på stranden, äta god mat, gå runt i typiska fina gränder och ev. uppleva lite nattliv. Helst en liten stad vid havet! Vi har funderat kring Italien, Kroatien och Grekland, men inget är satt i sten.

Finns det något i den här stilen eller romantiserar vi för mycket?

tack på förhand!

/Klara
Av Annl
29 jan. 2015 08:47
Amalikusten med Amalfi och Sorrento kan vara en tanke liksom Positano (även om det är mycket folk där). Amalfikusrten är sagolikt vacker och italiensk mat är ju aldrig fel.
Av Mcenroe
31 jan. 2015 11:39
Hej Klara,

Nej - du romantiserar inte för mycket. Mitt tips blir Collioure som ligger några mil från den spanska gränsen och vid foten av Pyreneerna. Fyller kriterierna du nämner med råge:)

J.
Medlemmen har tagit bort svaret
23 feb. 2015 22:24
Varför inte satsa på Apulien? Den italienska klacken har många fina städer och stränder att erbjuda.
23 feb. 2015 22:43
Håller med Sierra, och hela den kuststräckan, att upptäcka varenda vrå med en liten hyrbil länge hela rivieran, så himla kul! Man kan göra utflykter varje dag och upptäcka något nytt varje dag.
Mvh
25 feb. 2015 22:47
Citerat från Lakritsfantomen:
Hej!
Jag och två kompisar tänkte resa en vecka i sommar. Skulle behöva tips på lite mindre städer kring Medelhavet.
TaorminaSicilien är väldigt romantiskt med Etna i bakgrunden, glödande på kvällarna. Stranden är nedanför berget med staden men dit tar man sig med linbana eller så bor man vid de större stränderna nedanför själva Taormina (som dock är vackraste staden).

Kataloniens småstäder vid kusten. Jag har bara varit i Sitges som är känt för sin Pride-festival och välkomnar alla. Fint och kul och nära shopping i Barcelona med tåg på en halvtimme.