Leva som turist i Saudiarabien

27 sep. 2017 23:34
Visningar: 2033
Hej

Om några år blir Jeddah Tower klart i Saudiarabien. Jag undrar om man som svenks kan åka till Jeddah och besöka tornet. Undrar också om vad Saudiska män/kvinnor tycker om att Svenska turister är där. Hur är läget där nere för en turist?
Av Hawaii
28 sep. 2017 00:42
"Undrar också om vad Saudiska män/kvinnor tycker om att Svenska turister är där. Hur är läget där nere för en turist?"

Tvivlar på att de har någon uppfattning överhuvudtaget eftersom, vad jag vet, det inte finns några svenska turister där. Som turist kan man inte bara åka till Saudiarabien. Och man kan definitivt inte "leva som turist" där.
28 sep. 2017 07:43
Som Hawaii säger. För att få visum till Saudiarabien krävs att man antingen är gästarbetare (med ett färdigt jobb som väntar) eller att man är troende muslim och pilgrimsresande till Mekka. Typ.
Som svensk är det i stort sett omöjligt vad jag förstår. Läste en bok, "Resa i Sharialand" om en svensk kvinnlig journalist som lyckades bli inbjuden av regeringen typ och därmed kunde resa in och skriva sin bok.
Men det var inte direkt problemfritt. Hon måste alltid ha en man "som hade ansvar för henne" var hon än rörde sig.
Av Bibby
28 sep. 2017 11:08
Kollade detta för några år sen, och de har nån typ av turistvisum men måste vara i en grupp och just då var det bara ett brittiskt företag som anordnade resor dit, vilket var dyrt och sällan.

Är också intresserad av den byggnaden, så man får nog vara lite kreativ om man ska lyckas ta sig dit.
Av Brassen
29 sep. 2017 11:03
Enligt obekräftade uppgifter ska man kunna få ett visum om en Sudier ansöker om ett så kallat gästvisum. Ska undersöka detta närmare då jag har kontakt med en vän därifrån. Återkommer med förankrade uppgifter senare. Jag vill också se Jeddah tower och även dyka i Röda havet på Saudi sidan.