Letar resebyrå för budget rundresa Sydostasien

Av Wahlen3
7 jan. 2018 16:02
Visningar: 250
Hejsan!
Vi är två stycken som planerar en rundresa i Sydostasien senare i år.
Tänkte utgå från Bangkok och vidare Kambodja, Vietnam, Norra Thailand, Laos och Burma med ev avslutning i Singapore.
Vi önskar resa budget - dvs inga fina hotell osv...
Någon som känner till någon bra resbyrå (eller liknande) som kan hjälpa till med planering av en sådan resa?
Tack på förhand!
Mvh
Carina
Av Erik777
7 jan. 2018 16:14
Eftersom ni vill göra en budgetresa, skippa resebyrån och boka själva. Använd söktjänster som momondo och trivago för att hitta flyg och hotell.
Av Wahlen3
7 jan. 2018 16:34
Tack Erik!
Jo, det är så jag brukar resa, men känner att denna trip innebär väldigt mycket planerande och tänkte att det skulle bra med lite assistans... men det är möjligt att det blir så i slutändan i alla fall! :)
Medlemmen har tagit bort svaret
7 jan. 2018 17:47
Skulle precis som Erik777 boka allt på egen hand utan resebyrå. Hur länge har ni tänkt vara borta och vad får resan kosta?
Av Wahlen3
9 jan. 2018 12:36
Tack för svar.
Det verkar som att boka och fixa själv är det bästa.

M_olsson: Vi tänkte vara borta upp till två månader typ. Kostnaden är svårt att säga men vill naturligtvis hålla det på en så liten budget som möjligt utan att snåla. Det handlar ju bland annat mycket om hur man reser mellan vissa platser, billgt men tidskrävande med buss o tåg, eller snabbt, smidigt och lite mer kostsamt med flyg. Det ena gör att resan troligen blir längre, och den andra att den blir kortare eller ger mer tid till att uppleva mer.
Någon idé om vad som är en rimlig budget i denna delen av världen?
Medlemmen har tagit bort svaret
10 jan. 2018 14:01
Resebyrå != budgetresa. Vi var två som var borta i tre månader. 10k SEK/månaden kunde vi leva rätt gott på, vill jag minnas. Detta var ju snittkostnad, då vi spenderade mest tid i billigare länder (Kambodja, Vietnam osv).

Boende blir ju största utgiften. Hostel = 100 SEK (om man räknar med ett högt snitt).

Omöjligt att ge en budget. Ni kanske vill bo på hotell och det kanske inte duger med gatumat för er. Om ni vill bo på hostel och käka gatumat så kan ni ju komma undan med under 100:-/dagen om man räknar bort Thailand. Det blir ju vad man gör det till.