Kryssning Dubai

Av Dejligt
6 dec. 2016 10:01
Visningar: 691
Någon som har kryssat från Dubai? Har bokat kryssning med Royal Caribbean i mars. Mest nyfiken på tips och råd. Har tidigare kryssat med RC i karibien så jag år inte helt nybörjare.
8 jan. 2017 21:37
Hej.

Jag kryssade med Royal Caribbean från Dubai förra vintern. Det PR några spännande destinationer i Mellanöstern man får besöka. Allt var väldigt annorlunda.

Kashab var inte mycket för världen, ta en utflykt i deras fjordar och se delfiner eller stanna ombord.

Abu Dhabi var intressant, jag rekommenderar Hop-on Hop-off buss runt stan. Jag tror det kostade runt 500kr och då fick vi se allt. Missa inte ett besök i den stora moskén, gratis inträde och man får låna passande kläder för att kunna gå in.

Stoppet i Muscat i Oman var det bästa. Bra med två dagar. Första dagen gick vi runt mest i stadsdelen vid hamnen och kikade samt shoppade lite på bazaaren. Andra dagen tog vi en Hop-on Hop off och såg resten av Muscat. Passa på att se så mkt som möjligt, hit åker du bara en gång. Alla pratar engelska och är trevliga, man känner sig säker att gå runt var man än är. Jag har aldrig sett så många lyxiga bilar i en och samma stad tidigare.

Solar och badar gör man på fartyget, förutom i Dubai finns egentligen inga stränder där man känner sig bekväm att klä av sig. Det är muslimska länder så håll er till deras sed. Abu Dhabi har visserligen fin strand men jag är osäker på om stranden i stan är för blandade kön eller om de bara har strand som är uppdelat. Samma sak på bussar och tunnelbana, männen och kvinnorna åker i olika delar av fordonen.

Annorlunda är förnamnet. Som sagt, se så mkt som möjligt, ta utflykter och upplev. Jag hade en fantastisk vecka men känner inte att det är destinationer jag kommer åka till igen.

Kolla in min kryssningsblogg där du kan följa min kryssning med Royal Caribbeans fartyg Splendour of the Seas i december förra året. Fartyget är likadant som det ni ska kryssa med.

WWW.danieloftheseas.com

Trevlig resa!

/Daniel