Kreta i april ! Hur varmt ? å vad göra ?

28 jan. 2010 14:10
Visningar: 5431
Undrar lite hur kreta e i april ? e de bad å sol väder ? regnar de mkt ? vad kan man hitta på om de skulle va dåligt väder ? lr vad hitta på om de e fint väder men man vill göra nåt annat än att sola ? nån som varit där som kan dela med sej lite ? tack på förhand !
Av Evaaro
29 jan. 2010 22:23
Hej
Har själv varit på Kreta i april och kan tipsa om att vädret kan vara lite varierande. Ena dagen var det blåsigt och regn andra var det hur varmt som helst. Ta med en jacka eller en tröja till kvällen och jeans är skönt att ha. Vi hyrde en jeep och bilade upp i bergen och hamnade i små byar, det är en härlig natur med höga berg och små krokiga vägar som slingrade sig upp i bergen, bara att ta sig fram på vissa av dom var en egen upplevelse.
Sen givetvis Knossospalatset och Samaria Gorge, ett bergspass med fina vandringsleder (ta med bekväma skor). Hoppas ni får en trevlig resa. Hälsn Eva
Av Chagana
1 feb. 2010 18:03
Vad kul att du ska till Kreta!! Jag har ingen erfarenhet av att vara där i april, men har däremot tips på aktiviteter:)
En guidad tur i Chania är att rekommendera. Man får se mysiga gator och trånga gränder, får höra historia och inte minst avnjuta några lokala rätter tillsammans i grupp. Så var det iaf då vi gick en tur med solresor. Detta gjorde att vi sedan tog oss dit på egen hand med buss och njöt av våra nya kunskaper och omgivningen.
Samaria ravinen är en ett annat alternativ, vet dock inte om det är öppet i april... men det tycker jag att ni ska undersöka. Underbar natur och intressant bussresa dit via serpentinvägar:) Jag har skrivit lite om ravinvandringen på min sida och där finns även bilder om det intresserar. Man behöver inte ha någon höjdarkondition för att gå den turen.