Koh Tao v/s Koh Phangan

Av Annason
9 jan. 2016 20:00
Visningar: 794
Jag med man och 6årig dotter har destination Koh Samui nu i slutet av januari. Bokat 5 nätter på Chaweng beach tänkte sedan ta 7 nätter på antingen Koh Tao eller Koh Phangan. Vilken av dessa öar och beach rekommenderas/kan tänkas för oss??? Gör ingenting med lite liv, rörelse, restauranger och shopping. Ska sedan tillbaka till Koh Samui (nån beach) för ytterligare 7 nätter.
Av Megsi
10 jan. 2016 20:46
Jag tycker ni ska ta både kho Tao och Koh Pangang på Koh Tao som förslag Sairee beach så kan man åka till mysiga stränder och snorkla på dagen men ha lite restauranger på kvällen. Nu kommer jag inte ihåg vad den fantastiska stranden vi oftast tillbringade dagarna på men den var helt otrolig med fin sand och underbar snorkling där kunde man även bo fanns två restaurange och några bungalows. Vi reste med son på då 9 år. På Sairee bodde vi på Palm Leaf direkt på stranden. På Koh pangang brukar vi bo på hat sallad. Koh Samui tycker vi inte längre är så bra.
Av Annason
11 jan. 2016 22:23
Tackar Megsi för ditt svar. Hat sallad har vi kollat på å på Koh Tao blir det nog Sairee beach.
12 jan. 2016 09:28
Salad Buri Resort & Spa är bra på Koh phangan på Haad Salad som någon rekommenderade.
Salad Hut Resort är med bra.
Så något av dessa två hotell skulle jag tagit ifall jag skulle bott där. Det är perfekt för barnfamiljer som vill komma bort ifrån festande ungdomar. De håller till på andra sidan av ön främst.
Även Thongsala , staden eller byn på Phangan där piren ligger i sydväst på ön, där finns ett par schyssta prisvärda hotell. Lime N Soda, och Da Kanda. Du lär hitta dom på valfri hotellsökmotor =)

I övrigt anser jag att koh Tao är snäppet finare och bättre men bägge är klart värt ett besök och man blir sällan missnöjd
Mvh
Av Megsi
12 jan. 2016 11:29
Hat Salad som ni tittat på är jättebra när man reser med barn finns alltid andra barn där. Om ni bor på den stranden ni inte missa Jumahorn restaurang en liten restaurang som ligger uppe på huvudvägen om man går upp från Hat Salad bungalows till huvudvägen och går till höger en bit står också Rose bungalows där någonstans. Chollada (Da)som har den restaurangen är helt fantastisk och gör jättegod mat. Hon arbetade för några år sedan på Hat salad och öppnade sin restaurang för kan det vara 3-4 år sedan.
Av Annason
13 jan. 2016 13:52
Supertack igen Megsi å Backpackerabbe för informationen- värdefull!!!!