Koh Samui priser

Av Bibiina
7 maj 2018 13:43
Visningar: 1286
Hej! Jag kommer att resa till Koh Samui med två tonåringar och ett barn två veckor i Juni. Tar nu med tacksamhet emot lite hjälp med att budgetera fickpengar.
Vad kostar det att åka songthaew längre sträckor, tex Nathon-Lamai? Och kortare sträckor, typ hotell-strand/shopping? Mittemellan sträckor tex. Lamai-Fishermans village?
Finns det solstolar/parasoll att hyra på stranden, till vilket pris ungefär?
Mat, frukost, lunch och middag, räcker 400bath/person per dag. Tänker oss billig thaimat och massor av frukt, vatten och läsk :)
Nåt annat vi ska tänka på? Eller tips på något vi inte får missa?
7 maj 2018 20:00
Frukost, lunch och middag för 400 bath? Eventuellt kanske även snacks och läsk? Klart att det kanske går,men det blir i så fall väldigt enkel mat och inga stora utsvävningar.
Av Bibiina
7 maj 2018 20:14
Jo vi ska iväg på en riktig budgetresa :) Tänkte om frukost 100, lunch 100 och middag 200. Sen snacks och sånt räknar jag nog extra för. Låter det helt omöjligt? Sen sätter jag självklart lite extra på mat budgeten också så att vi nån gång har möjlighet till lite extra lyx :)
7 maj 2018 22:27
Det funkar säkert om ni bara äter lokal mat på enklare ställen och undviker öl/läsk till maten. En prisidé kan du få att kolla på länk nedan.

https://youtu.be/Yhpt7MvFDXU
8 maj 2018 07:59
Hej!

Jag har inte koll på priserna just på Koh Samui men jag har varit mycket på Phuket och om man äter på de inhemska Thairestaurangerna kostade en måltid förra året cirka 50-75 bath och en läsk 25bath. Samma mat hos en restaurang vid stranden kostade säkerligen runt 150bath och en läsk 50-70bath (kommer inte ihåg exakt).

Sen blir ju priserna dyrare när det är runt turistområden och vid stranden. Öar är oftare dyrare (jag har varit på ex Phi Phi och Koh Lipe). Men om inte har något emot att kanske gå lite längre så finns det säkert möjlighet att klara budgeten på 400bath även om det kan bli tight. Om ni äter en västerländsk frukost på restaurang får ni nog räkna med mer än 100bath. Men om ni köper själva i butik och fixar så kan det nog räcka.

Men om ni har möjlighet att äta på de riktiga icke turistanpassade restaurangerna (som är billigare) så gör det då maten (enligt mig) är mycket godare! :)

Ha en härlig resa!
Av Bibiina
8 maj 2018 13:41
Tack! Jag undrar bara om det är svårt att hitta icke turistanpassade ställen på en ö... Måste väl nog öka budgeten lite, men vi försöker hålla oss så lågt det bara går för att ha råd med en strand restaurang nån gång under resan :) Och frukosten blir nog enklare och oftast fixar vi den säkert själva på hotellet.
Ser så fram emot vår resa! Och med låg budget slipper vi på vår drömsemester 😊