Koh Ngai eller Koh Muuk?

Av Mirage
29 jan. 2011 16:55
Visningar: 2864
Vi tänkte tillbringa några nätter på någon av dessa öar.
Vi är två vuxna och två barn på 6 och 8 år gamla.
För och nackdelar mottages gärna.
Av Dt
30 jan. 2011 21:19
Jag har inte varit där själv, men har läst och frågat själv om just de öarna som du vill åka till, eftersom vi ska dit nu i mars.

Koh Ngai verkar vara väldigt lugn, inga försäljare, inga bilar etc. utan bara lugn och ro. Det finns inte mycket att göra på ön, förutom att gå runt och titta. Det finns ett par resort att bo på, vissa bongalows är otroligt mysiga. gå in och kolla på de själv på www.agoda.se under thailand, thrang.
Det finns tydligen ett fint korallrev som bör besökas, annars går det också bra att besöka omkringliggande öar som ex Koh Muuk, -Kraden och -Rock. Det som är negativt med Ngai utifrån recentionerna som jag läst är att stranden är relativt stenig och ibland ställer tidvatten till det så det kan vara svårt att bada. Eftersom du reser med barn på 6 och 8 år hade jag i ditt ställe valt Muuk.

Koh Muuk är lite större men också vädligt lugn, där finns det en mörk grotta på 80 meter som man kan simma igenom och komma till en underbar strand. Härifrån kan man också resa till andra småöar runtom (ex. de som jag nämnde ovan). Koh Rock skall vara otroligt bra för snorkling och en bra dagsutflykt oavsett vilken ön du än väljer.

Jag fick också tips om att förboka beonde i tid om man vill bo på någon av dessa öarna under högsäsongen, eftersom boendet utbud är begränsat, och detta stämmde väl. När jag väl hade bestämt mig för att bo på Koh Muuk så var boendet slut på den resorten jag ville bo på. Det ser inte mycket bättre ut på de andra ställen, så jag hade inte chansat. På de större öarna behöver man dock inte förboka.

Vi själva valde att boka tre nätter på Koh Muuk, resten får vi ta som det kommer. Eftersom det är så lugnt tröttnar man kanske där och vill röra på sig lite.

Lycka till
Av Mirage
30 jan. 2011 21:40
Vi åker också nu i mars. Det lutar nog åt Koh Muuk men det kanske är fullbokat nu då? Vilken resort ska ni bo på?
Av Winx
31 jan. 2011 03:43
Håller med i det dt skriver ovan. Koh ngai är/var en jättemysig ö men där är man mer påverkad av tidvattnet. Vid Thanya och Fantasy har man rensat så där går det att bada även vid lågvatten (dessutom finns pool). Vi har dock bott på Coco cottage när vår dottern var liten (2-4 år gammal) och det fungerade det med :) En nackdel med Koh ngai är att det är en turistig ö och man inte ser något från lokalbefolkningen direkt :)

Koh muuk har mer att titta på t.ex muslimska fiskebyn,skolan (där de gärna tar emot besök osv). De boendena som är populärast är Charlies och Sivalai. Kan varmt rekommendera den sistnämda. Hade varit många ggr på Charlies Koh muuk och förstod inte storheten alls med ön innan vi upptäckte Sivalai :) Dock lite väl dyrt ffa i resturangen och det finns inte så många alternativ att välja på. Ligger på en strandtunga och stranden är mycket finare där. Pool finns på båda ställena. Dottern är i era barns ålder och hon fann vänner på båda ställena när vi var där senast mars 2010.

Tycker båda öarna är väl värda ett besök, hinner ni inte med båda (ligger ju så nära geografisk)?

Trevlig resa!
Av Dt
1 feb. 2011 01:03
Carlies var fullbokad när jag försökte boka via agoda.se
Sivalai hade då några rum kvar, men de är lite dyrare och de som gjort recentioner tyckte att maten var väldigt dyr där, däremot har de underbar strand.
(Sen kan man dock undra om agodas "räknesystem" på antal lediga rum verkligen stämmer. När jag bokade stod det att det fanns bara 4 rum kvar, och nu några dagar senare står det fortfarande att det är 4 rum kvar hehe. Kan ju vara skrämsletaktik så att flera bokar.).

Vi bokade på Pawapi resort, tre nätter som sagt. Denna resort är under uppbyggnad skrev de som varit där, och det saknas AC tror jag. Men bungalows där värkar ändå vara väldigt mysiga. Vi vågade dock inte chansa på mer än tre nätter där. Om det känns bra stannar vi där annars drar vi vidare. Resorten skall inte heller vara så långt från Silvalai och deras strand, ungefär 500 m.

Sen finns det Koh Mook Nature Beach Resort, som är två stjärnig, som inte föll mig i smaken. tror att den var billigast.

Det finns även Koh Mook Resort, lite längre bort från Sivalai stället (ca 2 km) men jag har för mig att rummen var slut där för de dagarna vi ville boka.

Lycka till