Koh Lanta och Krabi.

Av Marsam
17 aug. 2011 07:22
Visningar: 292
Ska till Thailand i februari, men kan inte bestämma mig om vi ska ta två veckor på Koh Lanta eller en vecka på Koh Lanta och en i Krabi? Vilket blir bäst? Har varit i Krabi tidigare med ej Koh Lanta. Vi är en familj med en 15 åring.
Av Mpc
17 aug. 2011 08:16
Låter bra att ta en veka på var ställen med vilken tid gäller det för Ao Nang är över fult med folk vissa tider om året
20 aug. 2011 17:02
Ao Nang (Krabiprovinsen) är en mysig by med huvudgata längs havet kantad med små affärer & restauranger & skrädderier med ivriga indier (!) som gärna vill kränga. Det finns numera några girliebars vid sidan av huvudgatan men inget som direkt stör den vanlige turisten. Vi var där nu senast i april (inkl vänner med en 10-åring och en 14-åring). Vi stannade i fem dagar för att sedan åka vidare med minivan till Koh Lanta (nio dagar).

Ao Nang och Koh Lanta är mycket olika - den sistnämna ön är mycket lugn och avkopplande där merparten av boendet finns vid någon av de fina stränderna och det är någon kilometer in till "byn" Ban Saladan. Ao Nang har flera fina öar utanför och stränder som man tar sig till över dagen med longtailbåt.

Jag tycker att ca en vecka på varje ort är lagom så får man lite av varje! Det tar ca 2 1/2 timme mellan orterna inkl väntan på de två bilfärjorna.

Läs mer på www.aonang.se och www.lanta.se Även www.lantadiver.com skriver en hel del matnyttigt om ön. Koh Lanta kallas förresten för "Little Sweden"!