Kanada - Vad behöver jag tänka på??

Av Jti66
13 nov. 2015 03:41
Visningar: 1514
Hej !
Jag skall resa till Kanada i Januari 2016, i två veckor. Jag skall hälsa på en kompis i Toronto som hälsade på mig i Stockholm i september. Jag har aldrig rest till Nordamerika förut, så jag är lite orolig att jag inte kommer in i Kanada, alltså genom tullen. Jag har läst lite här och där på nätet, att man måste kunna övertyga tulltjänstemannen att man kommer att lämna landet efter sin vistelse.
Jag har då inget jobb för tillfället, men har familj och pojkvän här hemma. Sen var det såklart pengar som visar att man kan ta hand om sig själv under sin vistelse, det är inga problem för mig. Men hur svårt är det att övertyga tulltjänstemannen att man kommer att lämna Kanada de datumet som är bestämt. Boende och så är fixat och klart, jag kommer bor os kompisen under min tid där.

Jag är snusare, är det tillåtet att ta med sig snus ? eller tar tullen de från en ? Jag hade då tänkt att lägga it en eller två stockar i väskan och sedan köpa en stock på taxfree.

tack på förhand, skulle vara väldigt hjälpsam om någon där ute hade något bra svar :)

Tack o hej så länge!

/ J
Av Birgere
13 nov. 2015 09:46
Oroa dig inte för detta med att komma in, du har ju en returbiljett som räcker som bevis.
Snus får du bara föra in en stock tullfritt. Vet inte om det finns snus att köpa i Canada eller vad det kostar att förtulla snus, det kan du nog googla fram.