Kambodja eller Vietnam eller stanna i Thailand

Av Lattjo
22 apr. 2018 07:55
Visningar: 1420
Hej

Vi är två vuxna som har varit i Thailand rätt många gånger.
Nu känner vi att det skulle vara kul att se något annat. Så vi tittar på Kambodja eller Vietnam.
Men vi vet inte var vi ska åka.
Vi brukar vara boerna 3-4 veckor så det måste vara lite fart.
I Thailand har vi trivts på Koh Chang där vi tycker det är lagom av det mesta.
Är det någon som har något förslag ?
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Pelle77
22 apr. 2018 18:21 (redigerad)
Jag rekommenderar Kambodja men det räcker med en vecka om ni vill se något annat än Thailands stränder. Angkor-området vid Siem Reap är otroligt maffigt och jag gillade Siem Reap som stad med. Söker ni er en bit utanför det kända tempelområdet hittar ni tex Beng Mealea som verkligen levde upp till epitetet Indiana Jones-tempel.

Phnom Penh är en annorlunda huvudstad och hit kommer man främst för att besöka Killing Fields och Toul Sleng från den hemska Pol Pot-eran som ändå inte var så länge sedan.

Jag besökte aldrig öarna i söder men om du söker här på RG finns en del skriver om den/de.

Annars rekommenderar jag Burma om du verkligen vill upptäcka något nytt och väldigt annorlunda. Det var en av mina bästa resor och har gett många fina minnen.

Vill ni vara borta i 3-4 veckor lämpar sig nog Vietnam bättre om ni vill hålla er i samma land. Burma och Kambodja lämpar sig bäst som en kombinationsresa (tyckte jag som även vill ha med sol, bad och storstadsliv a la Bangkok i resan)
Av Erik777
22 apr. 2018 18:53
Jag har aldrig varit i Kambodja, men kan varmt rekommendera Vietnam. Rätt annorlunda jämfört med Thailand.
Eller varför inte prova Malaysia.
23 apr. 2018 10:02
Jag vill slå ett slag för Kambodja. Ett helt otroligt land med mycket att se och göra. Jag hade tagit Vietnam och Kambodja över Thailand alla dagar i veckan.
23 apr. 2018 13:18
Hej :)

Jag älskar verkligen Thailand men om ni inte har varit i Vietnam så tycker jag absolut ni ska åka dit! Jag har inte varit i Kambodja så kan inte uttala mig om det.

Jag var två veckor i Vietnam och besökte då Hanoi - Ha Long Bay - Hoi An, Nha Trang och Ho Chi Minh City. Jag hade mer än gärna haft en vecka till eller två och då hunnit med Sapa i norr och avslutat med sol och bad på Phu Quoc. Jag reste med nattbuss mellan ställena och visst det tog tid men gick smidigt. Jag upplevde Vietnam som ett trevligt land med mycket att se och göra, supergod mat och när jag var där upplevde jag det som billigare än Thailand.

Lycka till med att bestämma er :)