Jorden runt-tips

Av Fridhen
21 juli 2015 20:03
Visningar: 566
Hej.

Jag och en kompis (båda 19 år) tänkte resa jorden runt och känna på det äventyrliga livet. Eftersom ingen i vår närhet har erfarenhet när det kommer till att resa jorden runt så känns det rätt att vända sig hit.

Vi har tänkt att åka till lite udda ställen i världen och det är utifrån det vi inte riktigt känner oss säkra på vad som är bäst och enklast att resa. Är det bäst att boka fler destinations-resa eller att enbart boka ett resmål och utifrån det ta sig runt i världen med sista minuten-resor osv.?

MVH.
Av Hawaii
21 juli 2015 20:46
Ett par allmänna kommentarer:

"Sista minuten" när det gäller reguljärflyg är nästan alltid det allra dyraste sättet att resa, och om man dessutom köper enkel-biljetter blir det ännu dyrare.

Att besöka udda ställen kan vara kul, men tänk på att ju mera "udda" en plats är, desto dyrare är det i princip också att ta sig dit, speciellt om man köper separata biljetter. (Beror ju också mycket på vilka länder det gäller och vilka avstånd det är frågan om). Tänk på - desto flera människor som flyger mellan två platser, desto mera konkurrens och desto större chans att hitta biljetter till skapligt pris.
Exempel: Bangkok-Los Angeles - massor med flyg, bra priser. Sydney-Buenos Aires (ung. samma avstånd), få flyg och högre priser.

Mitt råd: boka en Jorden runt biljett, och planera in gott om tid på 4-5 olika platser och res sedan runt lokalt där. Det finns lågpris bolag nästan överallt som flyger lokalt och du kan få bra priser även om du bokar på kort varsel.
Av Fridhen
21 juli 2015 21:40
Tack för tipsen. Sitter du på några bra och prisvärda hemsidor som man kan köpa jorden runt-biljetter på?
Av Birgere
22 juli 2015 00:25
Hawaii har helt rätt i det han skriver.

Sedan vad udda är för dig vet jag inte då det är ett väldigt subjektivt uttryck.

Men du kan ju börja tala om:
- vad ni vill uppleva
- tid
- budget

så kan ni kanske få lite tips.

Skulle nog rekommendera att parat med Kilroy när det kommer till flygbiljetterna.
Av Fridhen
22 juli 2015 13:38
Vi har tänkt att åka till Borneo, (öst)Timor, Papua Nya Guinea, Fiji (alt. Franska polynesien) och Peru.
Vi har tänkt och vara borta mellan januari-juni 2016.
Budgeten är omkring 100 00kr var.
Av Fridhen
22 juli 2015 14:14
Vår resrutt i nuläget ser ut. Sthlm-Bejing-Delhi-Male-Borneo-(Öst)Timor-Papua Nya Guinea-Sydney-Christchurch-Auckland-Fiji(alt. Franska Polynesien)-Lima-Santiago(möjligtvis Påskön)-Rio de Janeiro-Los Angles-New York-Sthlm
Av Hawaii
22 juli 2015 17:52
Citerat från Fridhen:
Vår resrutt i nuläget ser ut. Sthlm-Bejing-Delhi-Male-Borneo-(Öst)Timor-Papua Nya Guinea-Sydney-Christchurch-Auckland-Fiji(alt. Franska Polynesien)-Lima-Santiago(möjligtvis Påskön)-Rio de Janeiro-Los Angles-New York-Sthlm
Lite rent allmänna tankar utan att ha kollat priser - det ser dyrt ut med den resan och många av de destinationerna.
1 - Male från Delhi får nog bli en helt separat resa (=troligen dyrt)
2 - Enklaste sättet till Borneo troligen flyg till Kuching från t.ex. Singapore (billiga flyg med AirAsia) eller Kuala Lumpur. Singapore är en större hub än KL så kanske bäst (billigast) att ha Singapore som en lokal "bas" och göra resor därifrån.
3 - Mycket få flyg till Dili (East Timor), men troligen från Denpasar (Bali) och Singapore.
4 - PNG (Port Moresby) - Air Niugini bästa sättet att ta sig dit, men de har relativt få flyg & destinationer. De är partner med Qantas, som är i OneWorld alliansen (med bl.a. American Airlines och British Airways).
5 - Finns inga flyg från Fiji till Syd-Amerika, men LAN Airlines flyger Papeete-Easter Island-Santiago. LAN är medlem i OneWorld.
6 - Finns flyg från Nadi (Fiji) till Los Angeles. Möjligt att det blir billigare att flyga från Nadi (eller Papeete) till Los Angeles och därefter vidare till Peru etc. Och från Syd-Amerika direkt tilbaka till Sverige och ta New York en annan trip.
Av Hawaii
22 juli 2015 18:05
Kan tillägga att AirAsia ska börja flyga Kuala Lumpur-Male den 22 oktober med tre flyg i veckan. AirAsia har normalt skapliga priser.
22 juli 2015 18:07
Kan bli svårt att vara iväg sex månader på de platser som ni önskar besöka och kunna göra äventyrliga/roliga saker och klara er på 100 000 var. Det är inte speciellt billigt att leva i oceanien, nordamerika eller de delar av sydamerika ni ska till. Påskön kan ni helt stryka känns det som, har längtat dit också men det är alldeles för dyrt för mig ;)

Skulle som Birgere rekommendera Kilroy, de hjälper till med alla sorts flygresor, och ni borde hitta ett hyfsat pris med dom. Inte så billigt som det står på den här länken, men billigt och enkelt. De flesta rådgivare jag har varit i kontakt med är supertrevliga och kunniga, ring eller åk till närmaste kontor!
http://travels.kilroy.se/nyheter/2015/07/1000-kr-rabatt-paa-alla-jorden-runt-biljetter?fpc