Jorden runt-biljett - Kilroy, STA eller boka själv?

Av Madzz
4 sep. 2015 19:00
Visningar: 1696
Jag planerar just nu min jorden runt-resa. Flygrutten kommer att se ut ungefär såhär:

Stockholm - Bangkok - Bali - Cairns // Sydney - Christchurch // Auckland - Fiji - Hawaii - San Fransisco // New York - Stockholm

- = flyg
// = reser med buss/tåg/bil

Jag kommer att vara borta 6 månader och åker redan i början av november, så jag är medveten om att jag är lite sent ute med att boka och att priserna därför är högre.

Jag har fått ett prisförslag från Kilroy på 21800:- för flygbiljetterna, 29600:- totalt inklusive reseförsäkring och flygbolags-konkurs-försäkring.

Har sökt runt lite på egna flygbiljetter och hittat lite billigare även om det är marginell skillnad. Frågan är vad jag tjänar på att boka genom Kilroy eller liknande? Är det säkrare? Grejen är den att det optimala för min del vore att kunna boka flygbiljetter allt eftersom under resans gång, då jag vill kunna vara spontan och ändra min rutt. Eller blir det svindyrt och krångligt?

Är det någon som bokat själv som kan säga vad det har för för- och nackdelar?

Tack på förhand! :D
Av Birgere
4 sep. 2015 19:31
21k för biljetten var väl OK. Dyra tillägg tycker jag, behöver du tex flygbolagskonkursen har du jämfört reseförsäkringen med andra?.

Fördelen med Kilroy brukar vara att dom kan erbjuda ombokningsbara ekonomibiljetter för dom under 26 för nästan samma pris som en vanlig icke ombokningsbar.

Ren nyfikenhet, men hur mycket tid kommer du lägga på resp plats, det är ju inte direkt dom billigaste platserna i världen du letat ut för en så lång resa.
Av Bibby
4 sep. 2015 19:44
Kolla alliansernas förslag, din resa låter ju ganska basic så de har nog en del förslag.

Det är alltid säkrare att boka direkt via flygbolagen, eller i detta fallet en allians.

Ingen aning om priserna men känns som att Kilroy fläskar på bra med sina försäkringar. Det blir ju nästan 30% i bara försäkring. Tycker du skulle kunna få det billigare.
Av Madzz
4 sep. 2015 20:40
Birgere - Reseförsäkringen verkar ligga på samma pris som för de ställen jag kollat upp själv. Dock känns konkursförsäkringen som att man skulle kunna skippa.

Angående dyra platser - de platser jag skrivit ovan är de städer jag kommer flyga till/från, sen kommer jag backpacka runt på respektive ställe. Tidsplanen är väl på ett ungefär såhär:

Thailand (norra) -> Laos -> Kambodja - 1 månad
Thailand (öar) - 1 månad
Bali - 2 veckor
Australien (östkusten) - 1 månad
Nya Zeeland - 1 månad
Fiji - 1-2 veckor
Hawaii - 1-2 veckor
USA - 1 månad

Låter det orimligt? Min totala budget (inkl allt) är 100.000:-, kan lägga mer om det behövs.

Bibby - Okej tack, ska kolla upp lite med allianserna!
Av Hawaii
4 sep. 2015 21:03
Citerat från Madzz:

Thailand (norra) -> Laos -> Kambodja - 1 månad
Thailand (öar) - 1 månad
Bali - 2 veckor
Australien (östkusten) - 1 månad
Nya Zeeland - 1 månad
Fiji - 1-2 veckor
Hawaii - 1-2 veckor
USA - 1 månad

Låter det orimligt? Min totala budget (inkl allt) är 100.000:-, kan lägga mer om det behövs.

Bibby - Okej tack, ska kolla upp lite med allianserna!
Kan inte uttala mig om budgeten men att boka genom ett flygbolag i en av de tre allianserna nog det allra bästa. Och konkurs risk är YTTERST långsökt, så den risken kan du nog helt bortse från. Jag förstår "charmen" med att boka flygbiljetter under resans gång, men rent allmänt är biljetterna dyrare precis innan avgång (kanske under ett par veckor fram till avgången - varierar enormt och definitivt inga fasta "regler") plus det faktum att enkelbiljetter normalt också är hutlöst dyra. Definitivt bäst att boka alla de längre stäckorna i förväg och planera in lite flexibilitet på varje plats.
En månad i N.Z. verkar vara ganska mycket såvida du inte har speciella önskemål där.
En vecka i Hawaii i minsta laget - försök att ha minst 2 veckor så du kan besöka ett par olika öar.
En månad i USA (även om ju Hawaii också är USA....) - speciella platser du har i åtanke? Det kan vara helt lagom med en månad men om du vill besöka platser lite här och där kan det vara i minsta laget. Å andra sidan - USA är lätt att komma till. Kanske koncentrera din Jorden runt resa till andra platser? Hur som helst, blir en fantastisk resa.
Av Birgere
5 sep. 2015 10:08
en budget på under 400kr/dag efter att flygbiljetterna är betalda låter som en ensamresandes Asienbackpackarbudget.
Bara simplaste hotell in NYC kostar 4ggr din dagsbudget.