Japan i oktober

28 maj 2014 10:21
Visningar: 1346
Hej!
Jag tycker det finns väldigt lite inlägg om just japan, men det måste ju finnas många som har besökt detta land! Så hjälp gärna till att svara på lite frågor :) Som rubriken avslöjar ska jag och mannen dit i höst ca 2 veckor(vi ska resa lite i asien i 2 månader) Vad får vi inte missa? Vi tänkte besöka Tokyo, Mt Fuji, Kyoto och Osaka. Någon annan stad vi måste besöka? Dagsutflykter? Har ni några tips och trix att dela med er av som är bra att känna till? Boende tips? Vi har tänkt båda lyxa och leva mer budget, så alla tips är bra tips!! :)

Tack på förhand! / Jennifer
28 maj 2014 22:54
Hej, jag har varit i Japan!
Du skriver inget om vilka era intressen är, de flesta japan turister brukar vara ute efter den japanska kulturen, antingen de moderna Japan eller det traditionella, eller en mix av båda.
Jag gillar främst det gamla/klassiska japan så mina tips kommer att dra mer åt det hållet...

Kyoto är väl Japans stora måste, tycker jag. Avsätt gott om tid där, minst 4 heldagar. Bambuskogen i Arashiyama , Gion-distriktet, Fushimihelgedomen, Gyllene templet, Ryoanjitemplet, higashyama-kvarteren.
Middag i Puntocho-gränden.

Hösten är ju tid för "autumn foliage". Jag var där under körsbärsblomningen, men om jag åker till Japan igen kommer det definitivt att bli lagom till höstfärgerna. Japan är ju fullt av fantastiska trädgårdar och de lär vara mer än fantastiska i höstfärger.

Det här hittade jag lite snabbt nu:
http://www.japan-guide.com/e/e2014_when.html
Ni är alltså lite för tidigt ute för att se detta i Kyoto, jag skulle därför råda er till att ge er upp i i de japanska Alperna någonstans ett par dagar, där hösten är tidigare.

Shirakowago är ett tips som man kan ta som en dagsutflykt om man ändå befinner sig i tex Takayama.

Onsen är ett måste, dvs japanskt bad. Finns "överallt" och är omgärdat av diverse oskrivna regler som man bör läsa på om innan. Med fördel kan man bo på ett onsen-hotell/ryokan.

Ryokan bör man testa. Det är traditionellt japanska boende.

Tehus/tecermoni bör ni försöka uppleva. Vi hittade detta i Kanazawa.

Kolla upp om det är någon sumobrottningstävling när ni är i landet, de ska vara sevärda.

Besök något av samurajslotten: matsumoto, himeji, kanazawa...

Åker runt gör man med tåg, det går att köpa railpass hemifrån, men inte på plats. Tex via Japanspecialisten.

Det var vad jag kom på just nu....
Här kan du läsa mer om min resa och kanske få ytterligare tips:
http://www.4000mil.se/?p=92