Jag vill långt bort

Av Henric
26 apr. 2023 22:12
Visningar: 139
Jag vill resa bort mot Polynesien, Micronesien, Franska Polynesien. Salomonöarna, Nya Kaledonien, Vanuatu, Cook öarna med flera i Söderhavet.
Kom gärna med tips och idéer hur jag bäst lägger upp en resa
Tack på förhand
Henric
Av Hawaii
27 apr. 2023 01:56 (redigerad)
Jag har själv besökt de flesta av dessa öar/ögrupper och i princip en omöjlig (och mycket komplicerad) fråga att svara på utan mycket mera information. T.ex. hur lång tid har du tänkt dig? Är du medveten om att förbindelserna (flyg) mellan de allra flesta öarna är ytterst begränsade, och i många fall helt obefintliga. Plus, att de flyg som finns är dyra eftersom det ofta inte finns någon konkurrens. Och de enorma avstånden. T.ex. Honolulu till Guam i Micronesien i princip samma avstånd som Skandinavien till USAs östkust, och Honolulu till Sydney som Skandinavien till USAs västkust. Sydney funkar bra om man vill till (t.ex.) Vanuatu. Honolulu, Nadi (Fiji), Auckland och Sydney är de flygplatser med mest flyg till vissa av de här platserna. Om du funderar på ett billigare alternativ - båt alltså - misstänker jag att du behöver MINST 8-12 månader. Om det överhuvudtaget är möjligt eftersom du måsta satsa på fraktbåtar i många fall. Med flyg, och om du vill ha minst en vecka här och där blir det minst 2 månader (och helst 3) och räkna med MYCKET dyrt.
Av Keja
5 maj 2023 07:26
Skulle nog satsa på någon form av "jorden runt" biljett med så många stop som möjligt i Stilla havet, med gott om tid på de öar som har flyg eller båt-förbindelser med andra. Płanera ordentligt innan så tiden räcker (och pengarna).. Har själv bara besökt Fiji och Cook island och konstaterat att det finns många trevliga öar runt Fiji som går att besöka med båt och att det krävdes flyg för att komma till Aitutaki från Rarotonga.
Som Hawaii säger, det tar tid och kostar pengar så att begränsa till ett fåtal ögrupper gör det mer överkomligt.
Av Stieri
5 maj 2023 17:45
Träffade ett par från Dalarna på Påskön, dom köpte jorden runt biljetter, vilken var enlig dom det enda sättet för vanliga dödliga att ha råd med sådana resor, det var deras andra besök på Påskön. Om du vill åka långt bort är Påskön ett bra alternativ, tog sammanlagt 23 timmar i flygtid att komma dit. Alla är överens att billigt blir det inte.