Hyra bil alternativ taxi/buss? Tulum.

3 feb. 2014 17:44
Visningar: 1256
Hej!
Jag och min sambo ska åka till Mexiko i mars. Första veckan ska vi vara på Holbox och andra veckan åker vi till Tulum. Hotellet ligger lite utanför själva Tulum så jag tänkte att det kanske kan vara en bra idé att hyra en bil under den veckan... Vi har tänkt att åka ut på diverse äventyr (cenotes, snorkling, Playa de Carmen för lite shopping och eventuellt ut till Cozumel, Akumal och titta på sköldpaddorna, maya-ruiner och nån äventyrspark), så det blir ju lite farande hit och dit. Jag har hört att det är lätt med taxi och bussar men när vi ska i väg på såpass mycket saker skulle ni rekommendera oss att hyra en bil istället då? Det känns ju onekligen som man blir lite friare då och kan spara en hel del tid...!? :-)

Om det är någon som har tips och/eller råd till oss inför våran resa så får ni JÄTTEGÄRNA dela med er av det! (Holbox och Tulum)
3 feb. 2014 17:47
Någon som har en idé om vad det här "kalaset" kommer att kosta på ett ungefär? Jag räknar med ca 10 000kr/person... är det för lite tro?
3 feb. 2014 17:59
Var i Mexiko för en månad sedan. Bodde både på Cozumel och i närheten av Tulum. Det går mycket bra och billig kollektivtrafik på Yucatánhalvön, varför det inte finns någon anledning att hyra bil. Till yttermera visso finns det risk att bensinbolaget blåser er; när vi hyrde bil på Cozumel noterade vi att personalen - som tankade åt oss - manipulerade mätaren, vilket gjort det betydligt dyrare än annars.

Det finns två sätt att åka kollektivtrafik; genom s.k. "Collectivos" (minibussar) eller ADO (större SL-bussar). Båda alternativen är mycket billiga och smidiga. När ni ändå är på Yucatánhalvön - besök Tulum.

Gällande Cozumel - som ni omnämner - är min rekommendation att endast ta utflykt där en dag. Det finns ingen kollektivtrafik på ön och särskilt mycket att se är det inte. Dessutom är priserna dyrare än på fastlandet. Ska ni ändå stanna där några dagar så använd taxibilarna.

Har ni fler frågor så återkom gärna.

Hälsningar

Jan Lahti