Husbils semester

Av Stoffer
9 apr. 2015 21:54
Visningar: 435
Kommer att göra en minst två månaders husbils resa på Nya Zeeland
Önskar alla tips man kan få.
allt ifrån om man skall hyra hemifrån till ja allt möjlig som är bra att veta.
Av Trea
11 apr. 2015 14:40
Vi reste med husbil runt nord- och sydön vintern 2006-2007. (Just nu reser vi runt Europa i husbil under ett år). Vi reste runt i tre veckor, men det var tajt om tid. Två månader låter toppen! Den tiden vi var där (runt jul) behövde man definitivt hyra i förväg. Husbilarna var slut nästan överallt! Men det kanske är annorlunda andra tider. Jag skulle hur som helst boka i förväg. Vår husbil stod och väntade på oss på flygplatsen när vi kom.
Vi har skrivit mer om resan här:

http://www.freedomtravel.se/2009/12/nya-zeeland-runt-med-husbil/
http://www.freedomtravel.se/2009/12/nya-zeeland-med-husbil-del-2/
http://www.freedomtravel.se/2009/12/nya-zeeland-med-husbil-del-3/
http://www.freedomtravel.se/2009/12/nya-zeeland-med-husbil-del-4/

Skaffa en bra karta med campingar utmärkta. Det är enkelt att resa med husbil på NZ, och det finns tömningsstationer för husbilar lite här och där. Man kan fricampa på vissa ställen också, om man följer regler osv.
18 apr. 2015 15:31
Jag husbilade i NZ i en månad och det var nog den bästa resa jag gjort! Det är verkligen ett fantastiskt vackert land! Vi åkte runt på både syd och nordön. Båda öarna är otroligt fina men vi uppskattade sydön mest. Jätte vacker natur där!

Det är nog bra att boka husbil i förväg. Campingar hittar ni överallt både med eller utan dumpstations. Tänk dock på att de flesta vägar är väldigt kringelikrokiga och smala så det tar längre tid att åka än vad man tror. Det är också mycket bergigt så det blir många kurviga uppförsbackar. Rekommenderar att hyra automatbil (lite dyrare men otroligt skönt och smidigt i backarna/kurvorna).