Hotel Playa del Carmen

6 jan. 2018 00:20
Visningar: 783
Jag och min sambo ska åka på bröllopsresa till Playa del Carmen i mitten av augusti 2018. Flyget är bokat och nu letar vi hotel, kan ni hjälpa oss med att besluta vilket? All-inclusive eller vanligt?
Vi är inte miljonärer så vi vill hålla nere kostnaderna en aning.
Tack! Flyget går till Cancun så har ni ett bättre förslag på stad så är vi öppna för förslag. Vi vill ha turkost vatten och vita stränder och älskar att snorkla. :-)
Tack på förhand!
6 jan. 2018 21:49
Kanske då Tulum passar bättre. Bor dock inte på hotel utan söker privata boenden, gm Airbnb. Är fn i Playa del Carmen, inget bra vatten att snorkla här, men man kan ju ta nån dagstur till Cozumel.
I närheten av Tulum har du ruiner om man är intresserad av Maya-kulturen, och många trevliga cenotes att snorkla i.
Jens
Av M4sta86
8 jan. 2018 16:20
Frågan är hur vädret är i Mexico i augusti? Dålig koll på det där..
Som föregående säger är vattnet i PDC rentav värdelöst.. grumligt, alger o skit (som för övrigt hela mexico har problem med) Akumal är ju en känd snorklingsort då man kan simma med Sköldpaddor där.. bommade det när jag var där i feb, men ska ge det ett nytt försök då jag åker ner om 1 månad..
Tulum har magiska stränder, Playa Paraiso är förvisso turistigt men älskade det stället, fina solstolar, vacker strand och härligt vatten..god mat där med..

Personligen hade jag bott i PDC då allt kretsar kring staden.. perfekt utgångspunkt om man vill göra utflykter med.. Cozumel ska ha fantastiskt vatten.. Du har klubbar, barer, restauranger osv i massor.. sen kan du åka lokalbussarna (Colectivos) till Tulum, Akumal, Cenotes, Tempel osv från PDC... det kostar knappt något alls och går otroligt smidigt.. en buss varannan minut typ..tror det kostade 20:- enkelresa till Tulum (ca 40km)

Vi har bokat boende via AirBnB och där finns alternativ för alla plånböcker..gissningsvis är priserna bra mycket lägre i augusti och dessutom fler alternativ lediga än under högsäsong.. om ni hittar något ni gillar, följ prisutvecklingen.. vårt boende droppade med 4000:- för 2 veckor..då bokade vi..

Ang all inclusive, ABSOLUT INTE!! Finns ju mycket att uppleva i PDC, massa olika sköna restauranger, barer osv.. bortkastade pengar i min mening..
31 jan. 2018 21:05
Håller med M4sta86..
Våga vägra All Inclusive.. Fn va mycket man missar när man väljer All Inclusive
Av Sanne81
2 feb. 2018 10:45
Ta inte All inclusive, ni kommer missa så mycket god mat! Sen blir det väll så att man inte tar sig utanför portarna om man bor på en stor resort.
I augusti är nog priserna inte så upptrissade så ni kan nog hitta schyssta ställen. Jag hade valt några nätter i Playa del Carmen och tagit utflykter därifrån, snorkla i Akumal bla. Sen Tulum, fina stränder, fantastiskt vatten och riktigt skönt häng.
Av Lotta29
2 feb. 2018 21:57
Hur är priserna i Mexico, vi ska dit i januari 2019 har vi tänkt och ska då besöka playa del carmen, Tulum och lite andra ställen.
3 feb. 2018 08:26
Citerat från Lotta29:
Hur är priserna i Mexico, vi ska dit i januari 2019 har vi tänkt och ska då besöka playa del carmen, Tulum och lite andra ställen.
Tänker du på mat? Var där nu under jul/nyår och fick lunch från 12,50 och uppåt. Men då måste man ta sig några kvarter från 5:e avenyn, men räkna med lunch/middag för ca 30:- och uppåt.
I centrum får du nog räkna med 100: och uppåt, även om det kan finnas nån mer prisvärd också. Öl 33cl från 18:-, taxi är billigt ca 20:- för en sträcka på 2,5km. Collectivos ca 20:- från PdC till Tulum.
Av Lotta29
3 feb. 2018 13:42
Tack Jenseriksson, det verkar ju kanon 👍🏼