Höstlovsresa

1 sep. 2012 21:12
Visningar: 3479
Hej! Har ni tips på resmål på höstlovet (v 44)? Det är jag, sambon o mina 2 barn, 12 o 14 år, som vill iväg. Vi har varit på Lanzarote, Egypten, Gran Canaria och Cypern, så det lockar inte igen. Gärna sol o värme, men också intressanta utflyktsmål. Funderade på Florida, men känns för långt bort för en vecka. Eftersom vi har idétorka så tänkte jag prova att göra en efterlysning här!
1 sep. 2012 21:57
Jag skulle åka till Oman. Sol, värme och spännande utflykter. Har själv varit där 3 gånger och bott på Crowne Plaza i Salalah. Det är Solresor som har resor dit. Hotellet har massor av aktiviteter som bl.a. golfbana, vattengympa, volleyboll m.m. Boka gärna med halvpension. Maten på hotellet är jätte bra. Testa även någon restaurang i Salalah. Plaststolar och bord med lysrör i taket, men maten är toppen.
Dubai kan jag också rekommendera. Jag bodde utanför i Sharjah. Också härliga bad och mycket att se i Dubai.
Av Annl
2 sep. 2012 11:58
Jag håller med om Dubai - där är galet kul och fantastiska bad och barnen kommer att uppskatta detta helt surrealistiska ställe. Finns hur mycket som helst att göra - på samma dag åkte barnen slalom på förmiddagen och på eftermiddagen var vi ute på jeepsafari i öknen.

Turkish har billigt och bra flyg dit. Vi bodde på ett lägenhetshotell som var väldigt prisvärt - annars är hotellen i allmänhet väldigt dyra i Dubai. Och avstånden är väldigt stora så jag skulle inte rekommendera att man bor i de gamla delarna av Dubai.Förvisso har de hotellen shuttlebussar till stranden men det är som sagt långa avstånd och vem vill sitta i en buss när man kan ligga och guppa i det salta goa vattnet i Persiska viken...
2 sep. 2012 15:29
Vill ni åka charter från CPH är ju Jordanien (Aqaba) eller Kap Verde (Sal) andra alternativ på en vecka.
9 sep. 2012 21:25
Varför inte Dubai 6h 20 min bort från Arlanda eller Nerja 6 mil öster om Malaga. Europas varmaste stad på vintern, blir aldrig under 15-17 grader.