Hollywood Florida

Av Lwin
16 mars 2013 15:38
Visningar: 1611
Hej! Vi återvänder till Naples i Florida i vinter och funderar på att tillbringa en knapp vecka i Miamiområdet. Har funderat på att bo i South Beach, men det är kanske mer familjevänligt och eventuellt billigare i Hollywood? Något ni rekommenderar där?
Av Marqs
18 mars 2013 09:10
Hollywood känner jag inte till så bra, har dock för mig att det inte är världens bästa område, men ta det med en nypa salt, jag är allt annat än säker på detta.

Jag skulle om jag var er försöka bo på Miami Beach, men lite högre upp än South Beach, det kan vara det familjevänliga som ni efterlyser och då kan ni också ta avstickare enkelt till South Beach.

Frågan är kanske vad ni menar med familjevänligt?
Hur många är ni i familjen?
Av Lwin
18 mars 2013 14:11
Vi reser med tonåringar och tänker vika 4-5 nätter åt området... Vill ha lite storstadspuls och lite sol och bad... Har bil med oss, har läst en del om att det är krångligare med parkering i SB, stämmer det?
18 mars 2013 15:26
Citerat från lwin:
Vi reser med tonåringar och tänker vika 4-5 nätter åt området... Vill ha lite storstadspuls och lite sol och bad... Har bil med oss, har läst en del om att det är krångligare med parkering i SB, stämmer det?
Vill ni ha storstadspuls kombinerat med strand i världsklass så välj South Beach, det är lika barnvänligt som andra ställen men bo inte på Ocean Drives centrala del om ni vill ha lite lugnt och tyst utan välj några kvarter norrut, söderut eller från stranden.
Det är inte krångligt att parkera fast det finns inga gratisparkeringar. Det finns gott om allmänna parkeringar, http://lincolnroadmall.com/where-to-park/
Av Marqs
18 mars 2013 15:45
Hej,

På South Beach kan det vara rätt struligt med parkering. Det är helt ok om man kommer dit på besök, men om man bor där kan det vara lite struligt att varje dag leta parkering eller betala dyrt på hotellen. Det finns några parkeringsgarage och en del parkering längs med vägarna, men jag skulle rekommendera att ni bodde lite högre upp på Miami Beach. Då har ni nära till allt - stranden (den är rätt nära var man än bor på Miami Beach), South Beach, Shopping på Dolphin Mall, Aventura Mall, Sawgrass Mills, Everglades...... You name it. Ni får storstadspulsen men samtidigt stranden och lugnet.

Dock skall Ni akta er för att bo mellan 23-62 gatan på Miami Beach, där är det rätt dött, inga restauranger, barer, shopping... bara hotell.

Bo antingen nere på South Beach, dvs söder om 20 gatan (negativt med South Beach är parkeringen, lite mer kriminalitet än lite högre upp på Miami Beach. Fördelarna är att man har allt utanför dörren). Med tonåringar så fungerar det utmärkt på South Beach, men det kommer det å andra sidan göra vart ni än bor på Miami beach.

Eller mellan 65e-75e gatan (där finns affärer, restauranger, barer..., (negativt med detta område är att om man varje dag vill hänga nere på South Beach så får man ta bussen, taxi eller bilen ner dit, men det är å andra sidan inte jättelångt dit och kostar inte mer än vad man hade spenderat på parkering nere på South beach om man hade bott där, sedan är det självklart inte samma utbud på restauranger mm uppe i detta område som på South Beach, även om det finns mer än vad man egentligen behöver)

Sedan är det ju inte helt fel att bo uppe i Bal Harbor, dock kan det kännas lite väl lugnt om kvällarna, men området är fint.

Var dock nogranna med att bo på Miami Beach och inte i Miami.

Fort Lauderdale är också mycket bra, om Ni skall bo där så försök bo i Fort Lauderdale by the sea, dock så kommer ni inte få storstadskänslan där.

Egentligen kan man säga att var man än bor så är det riktigt bra och allt är en smaksak.
Av Marqs
18 mars 2013 15:46
Nu när jag skrivit klart och postat mitt inlägg, ser jag att ni redan fått svar om parkering mm, bra då har ni lite att bita i.
Av Lwin
18 mars 2013 17:39
Tack för alla tips! Några rekommendationer på bra hotell i SB, söder om 20:e gatan, mellan 65:3-75:e gatan eller i Bal Harbor? Eller i Fort Lauderdale by the sea?
18 mars 2013 18:03
Citerat från lwin:
Tack för alla tips! Några rekommendationer på bra hotell i SB, söder om 20:e gatan, mellan 65:3-75:e gatan eller i Bal Harbor? Eller i Fort Lauderdale by the sea?
Som vanligt, beror helt på krav och vad man vill betala.

Titta på Tripadvisor.com är nog det säkraste tipset, lägg mest vikt vid de senaste recensionerna och se lite vad de saker folk klagar på har för betydelse för er.
Av Aekberg
20 mars 2013 13:23
Ja, sök på t.ex. hotels.com på bästa pris, sedan kolla tripadvisor betyg, på de som man finner intressanta.
Det är svårt att hänvisa till det bästa hotellen, när det till stor del handlar om tycke och smak.
Samtidigt som varje deltagare i diskussionen kanske bara har erfarenhet av bara 1-10 hotell var på de intressanta områdena, så det finns inte så mycket man kan jämföra mellan för varje deltagare. Själv har jag erfarenhet av runt 10 hotell och kan egentligen inte avråda eller rekommendera något, alla har varit bra och de gånger jag har haft dålig erfarenhet så har det varit någon enstaka natt på South Beach, där det råkade festas lite väl högljutt, men natten efter var det lugnt, och det var inte hotellets fel utan man råkade hamna mitt på en plats där det festades rätt ordenligt den aktuella natten.

Jag kan tex nämna en rolig parantes, The Deauville Beach resort vid 67th street, var den plats där Beatles gjorde sin första konsert på Amerikansk mark, det är fullt med bilder på Beatlarna vi poolen, i lokalen m.m. på väggarna på hotellet. Hotellet har nog inte genomgått så mycket renovering sedan dess, men fungerar utmärkt att bo på.

Allt handlar om vad man värdesätter.
Själv är det privata lägenheter eller hus (beror på hur många vi är och priset) som jag hyr numera. Oftast betydligt billigare än hotell och bättre standard.

Vart du än hamnar på Miami Beach kommer du ha en fantastisk upplevelse!
20 mars 2013 15:53
Man kan också kolla trippan först och där filtrera på prisklass för att hitta ett hotell som passar och SEDAN kolla var man får bästa priset eller vilket som är billigast på whichever bokningssajt man använder om man inte bokar på hotellet direkt. Allt beror ju på om priset är viktigare än hotellet i sig.
Av Lwin
20 mars 2013 17:36
Tack alla för värdefulla råd!