Hjälp mig med fakta om Filippinerna !!!

31 dec. 2010 10:10
Visningar: 5214
Hej alla ni som sitter inne med kunskap om Filippinerna!

Vi är 2 vuxna med 2 tonårstjejer som reser till Filippinerna i februari. Vi har rest massor i Thailand men aldrig i Filippinerna och behöver nu få veta lite om landet.
- Vart ska vi åka? Vi vill uppleva fina genuina ställen där lokalbefolkningen finns runt knutarna, lite shopping och sevärt på plats. Fina mysiga platser på kvällen där man kan äta gott och ta nåt glas men absolut inget Boracayfestande. Tonåringarna är 14 och 15 år.
- Vi har tittat på Panglao, Malapascua och där omkring...
- Någon som har tips på fint boende på stranden i Bungalow?
- Är det lätt att ta sig runt? "Bra" kommunikation?
- Hur ser sjukvården ut om man skulle behöva?
- Kubmaneter?
- Blir det för långt att stanna på ett ställe 2 veckor el borde man flytta på sig? Eller är det lätt att ta sig runt och ta nån extra natt någonstans?
- Hur ser priserna ut?
- Finns det någon av er som även rest i Thailand som kan jämföra Panglao, Malapascua osv med Thai-öar?

Oj vad många frågor det blev....Skulle bli så glad för er hjälp!!!!!!

Gott Nytt År allihopa önskar Veronica på Åland
2 jan. 2011 10:35
hej
Det är inget fel på Boracay. Det går absolut att åka dit med tonårsdöttrar. Vi bodde längst söderut på stranden, Islas Boracay (f d Lorenzo), det var ett kanonställe. Dock finns det egentligen inget att göra på Boracay. Är ni bra på Windsurfing eller Kite-surfing så är det dock kanon.

I år är vi på Alona Beach (Panglao). Stranden och byn är mycket mindre, men här finns mer att göra. Flera ok utflykter. Vi bor på Alona Studios, en svensk ägare (Micke). Är mycket bekvämt, han beställer allt man vill göra. Har avtal med de lokala. Alona Studios ligger ca 600 m från stranden men det är en helt ok sträcka att promenera. Låter mycket mer än vad det är. Finns en pool.

Sedan gör det ju inget att det är otroligt billigt här nere.

mvh Sebastian
2 jan. 2011 10:54
Hej,
Och Tack för ditt svar!
Det är nu helt klart att det blir Alona beach och vi har även planer att bo hos Micke :) Verkar helt bra även om jag gärna skulle bo vid stranden. Vi har även tittat på ett boende som heter Linaw beach resort. Vad jag förstår så är det längre ut på udden och mera ensamt? Vet du något? Svårt att bedömma avstånden enbart på en karta. Hur länge kan det ta att promenera längs stranden? Har du någon uppfattning om för och nackdelar mellan dessa ställen?
Är du där nere nu?

Än en gång TACK för dina svar!

Hälsn Veronica på Åland
2 jan. 2011 13:45
Hej Veronica!
Vi kommer att bo hos Micke i början av febr. Vi kanske träffas då. Vi ålänningar är ett resande folk. Vart man än åker så träffar man ofta på någon. Kul. Ha en trevlig resa!

H Ingrid på Vårdö
2 jan. 2011 13:59
Hej igen!
Nu kom jag på att vi träffades ju på Langkawi senaste vinter.

Ha de´!
Ingrid
2 jan. 2011 22:27
Hej Ingrid,

Jo ålänningarna tar sig runt :) Vi åker till Hongkong 15 feb några dar och sen till Filippinerna. Hem igen den 6 mars. Hur ser er resa ut? Ska ni åka runt eller vara stationerade på Panglao?

Veronica
3 jan. 2011 01:21
hej igen
Linaw ligger alldeles för långt ut om man vill promenera in till "byn". Annars ser det trevligt ut, men ensamt. Rekommenderar Alona Studios om man vill bo billigt och bra. De på stranden är betydligt dyrare och behöver nödvändigtsvis inte vara bättre, annat än att de ligger vid stranden.

Har inte sett några tubmaneter. Det är lätt att ta sig runt. Antinger hyr ni en moppe för 45kr/dag eller också en bil med chaufför för ca 300kr/dag. Lokal buss ca 3kr....
Det finns mycket bra snorkling längst norrut om man simmar ut en bit till ett antal bojar som märker ut ett rev.
De har en sjukstuga här i byn.

Sebastian
3 jan. 2011 08:22
Hej Veronica!

Vi kommer att åka om varandra i år. Vi börjar med Alona Beach 2-7 febr, sen åker vi till Boraqay. Se´n tar vi Hongkong på vägen hem. Hemma igen 20nde febr.

H Ingrid
3 jan. 2011 08:52
Hej Jan-Olov!

Tack för dina mycket värdefulla svar! Vi har bokat hos Micke nu:) Spelar egentligen inte så stor roll var man bor eftersom man ju nästan bara sover där. Huvudsaken är att det är rent och trevligt! 600 meter ska man väl orka gå...

Ingrid: Hoppas ni får en trevlig resa ... vi ses kanske nästa år :)

Veronica
5 jan. 2011 16:58
Hej hej

Jag är också ev på väg till Filippinerna i april. Från Hong Kong flyger ni till Manila och sen vart? Förstått att man flyga till Tagbilaran/Bohol om man ska bo hos 'Micke', men vilka vägar flyger ni?

//Anette - också ålänning
5 jan. 2011 17:34
Hej Anette,
Oj vad ålänningar här:)
Vi åker med Catay airways via London till Hongkong. Stannar där 3,5 dag. Sen vidare till Cebu och därifrån med nån båt till Bohol. Därifrån med taxi till Panglao och stannar hos Micke 2 veckor. Men vi ska ta oss runt endel. Är lite svårt när det är första gången dit men jag har fått massor med fina tips här.
Blir spännande verkligen. Hur ser dina planer ut?

Veronica
5 jan. 2011 19:02
Roligt att ni backpackar med barnen! Jag har inte planerna klara och det är ännu oklart vart jag åker, men Filippinerna verkar tack och lov ännu vara en rätt outforskad plats och ingen charterturism i sikte! :) Runt Bolhol lär ska finnas fina öar som Visayas..Siguior island, Camigan island, Dumaguete mm. Om det blir Filippinerna blir det via HongKong för dit har jag aldrig varit. Var bor ni där? Bokade ni annars resan själva via nätet eller via Citytravel? Jag bokar alltid på nätet, men med flera stopp kan det vara enklare via resebyrå.

//Anette
5 jan. 2011 19:27
Hej igen,

Vi bokar alltid själva via nätet och söker billigast pris med bra plan. Just nu har vi två bokningar ligger och fick idag ett riktigt bra pris, 8100 kr/pers med alla skatter och avgifter så det blir nog det. Ibland har vi bokat direkt men oftast via någon researrangör. Odenresor är bra tycker vi liksom Worldtravel (det är första gången vi kontaktat dem men det verkar helt ok). Vi har aldrig bokat via Citytravel eftersom de har en hel del påslag (åtminstone sist jag hörde med dem)
Hotell i Hongkong finns tydligen hur mycket som helst men lite knepigt med familjerum. Som det ser ut nu blir det Cosmopolitan alldeles centralt, dock inte så billigt men helt överkomligt.

Precis som du vill vi inte vara på de alldeles överexploaterade turistställena utan söker hellre mindre exploaterade ställen där man kan hitta lite av det genuina och få lite kontakt med lokalbefolkningen. Hatar och avskyr att resa charter där någon annan "bestyr" åt en. Kul dessutom att resa med barnen och uppleva tillsammans och att visa att det finns mycket annat utanför Åland :)

Veronica
6 jan. 2011 10:00
Hej på Er!
Jag tänkte bara berätta hur vi (jag) har köpt resan, och tydligen fått ett bar pris. Jag går alltid in på flygstolen.se och kollar priserna. När jag hittar ett bra pris med bra avgångar o korta väntetider, så slår jag till. Men i år började jag redan i augusti och det tog kanske en månad före detta dök upp, som jag tyckte var ett bra pris. 13.000kr t/r för 2 pers. inkl allt. Med Qatar airways = bra flyg.

I fjol flög vi med Aeroflot till BKK. Det var också bra pris, men kommer inte ihåg vad. Jag var såå nervös före resan. Men det var bland det bästa flyg vi flygit med. Så det behöver man inte vara orolig för. Lite rörigt i Moskva där vi mellanlandade, men det var bara intressant :-)

Vi har inte bokat något boende i Hongkong ännu. Jag skall gå in och se på det som du, Veronica har bokat. I centrum vill man förstås vara när man inte är längre tid än några dagar.

H Ingrid
Av Ynwi
6 jan. 2011 11:28
Det är bättre att söka med www.flygresor.se

" Flygresor.se är en prisjämförelsesajt som jämför priser på flygbiljetter från upp till
5 charterbolag, 30 internetresebyråer, 100 lågprisflygbolag och 500 reguljära flygbolag.

Detta gör att du som besökare snabbt och enkelt kan hitta den billigaste flygbiljetten till din destination.

När du hittat biljetten som passar bäst gör du själva köpet / bokningen direkt hos
flygbolaget eller internetresebyrån.
Flygresor.se säljer inga biljetter, utan står bara för prisjämförelsen. "
6 jan. 2011 12:08
Hej igen!

Jag vet att jag varit o kollat på flygresor.se också, men vet inte varför jag fastnade för "flygstolen" .

Jag var in o tittade där nu och konstaterade att vår resa är ca 2.500 kr billigare där nu. Med samma flyg.
Sån´t e´´ livet..:-(
Men du som inte bokat ännu, gå in där!

H Ingrid
6 jan. 2011 15:31
Hej,
Tack för tipsen. Kollade flygresor.se och visst finns det billiga resor men oftast får man vänta mellan bytena, ibland flera timmar. Men det är klart .. e man ute i god tid så hittar man säkert!

Ingrid ... eller nån annan... behöver man visum till Filippinerna som finsk medborgare?

Veronica
Av Haikko
6 jan. 2011 17:51
Du får 21 dagars visum när du anländer till Filippinerna.

För er som vill hitta bra flygpriser med snabba restider så kan jag rekommendera att ni söker flyg ifrån Frankfurt. Vi köpte biljetter med Cathay ifjol för 6500:- och hade en restid på ungefär 14-15 tim båda vägarna inkl. med uppehåll i Hong Kong - riktigt bra.
Av Bengtar
6 jan. 2011 18:49
För att du inte skall svälja vad vissa säger om kubmaneter:
Den officiella statistiken för Filippinerna säger 20-40 som avlider årligen efter att ha blivit stungna av de där kräken.
Eventuellt mörkertal tillkommer.
Filippinerna är det enda landet i sydostasien som är något så när öppna vad gäller sådan statistik.
Sorry, men sådan är verkligheten.
6 jan. 2011 20:10
Hej Bengt!

Jo det är helt klart att dom finns där med, kubmaneterna. De fanns inte i Malaysia heller hette det men visst fanns det! Ja det gäller att vara observant och försöka titta lite, bada när vattnet e klart och inte då vattnet kommer upp. Sen kan man inte göra mer ... förrutom att ha vinäger:)

Veronica
6 jan. 2011 20:12
Hej Haikko,

Gäller det för alla, inklusive finska medborgare?
Imorn ska jag ge mig ikast med researrangörerna igen och då spikar vi resan. Vågar inte vänta så mkt längre.

Veronica
Av Haikko
6 jan. 2011 20:41
Citerat från veronicaho:
Hej Haikko,

Gäller det för alla, inklusive finska medborgare?
Imorn ska jag ge mig ikast med researrangörerna igen och då spikar vi resan. Vågar inte vänta så mkt längre.

Veronica
Nej det behöver du inte om du inte tänkt stanna längre än 3v...är billigare att skaffa förlängt visum hemma än på plats.

http://www.worldtravelguide.net/philippines/passport-visa

"All tourists wishing to stay longer than 21 days need a visa"
Av Uniform
11 jan. 2011 14:55
Får jag fråga hur man skaffar visum? Jag och min sambo har tänkt åka till bohol 1 april-3maj!
Av Moltas
11 jan. 2011 18:08
Citerat från uniform:
Får jag fråga hur man skaffar visum? Jag och min sambo har tänkt åka till bohol 1 april-3maj!
Precis som i Thailand så är det ett inresevisum som skrivs på i flygplanet innan du landar i Filippinerna och sedan gäller det i 21 dagar.

Sedan kan jag väl skriva ett litet tips till er som ska bo på Alona Studios. Ta med en ficklampa!
Kanonställe där vi trivdes alldeles utmärkt.
Malapasqua var dock paradiset, ångrar att vi inte besökte Borocay och siquijor men man hinner inte allt på 21 dagar.
Av Uniform
12 jan. 2011 09:29
Okej, tack för tipset!
Men vi kommer ju stanna i Filippinerna i 33 dagar. Vad händer då?
13 jan. 2011 09:50
Hejsan!!

Jag och pojkvännen planerar att åka till Fillipinerna :).. Lite nervösa att boka resa nu när det varit ösregn i flera veckor och människor som omkommit pga detta :(. Någon som vet eller hört något om hur det kommer se ut med väder i februari och frammåt. Dock är ju självklart väder inget man kan styra över eller veta säkert, men bara undrar om någon vet något mer om när regnet eventuellt ska sluita?

Väldigt tacksam för svar :)! Ha det gott!

MVH / MIkaela
Av Haikko
13 jan. 2011 20:21
Citerat från uniform:
Okej, tack för tipset!
Men vi kommer ju stanna i Filippinerna i 33 dagar. Vad händer då?
Ingenting...mer än att om du inte får "rätt" immigrationskontrollant så kommer ni få betala pengar för att ni har stannat över vad som är tillåtet på visumet man får när man landar.
Detta anses dock inte kriminellt och ni kommer endast att få betala för att få resa ut.
Vi chansade och hoppades dom inte skulle se att vi stannat i 22 dagar men vi fick betala och det var betydligt dyrare än om vi skaffat visum i Sverige. Tror vi betalade runt 800-900:- p/p.
Av Uniform
14 jan. 2011 10:09
Så med andra ord borde vi skaffa visum i sverige?
Vart gör jag det? Haha jag är inte så haj på sånt här...
Av Haikko
14 jan. 2011 18:03
Citerat från uniform:
Så med andra ord borde vi skaffa visum i sverige?
Vart gör jag det? Haha jag är inte så haj på sånt här...
http://www.philembassy.se/node/487

Är inte säker på vad avgiften är men jag tror det ska vara 60$ + 100:- för porto.
15 jan. 2011 12:02
Citerat från mikaelad:
Hejsan!!

Jag och pojkvännen planerar att åka till Fillipinerna :).. Lite nervösa att boka resa nu när det varit ösregn i flera veckor och människor som omkommit pga detta :(. Någon som vet eller hört något om hur det kommer se ut med väder i februari och frammåt. Dock är ju självklart väder inget man kan styra över eller veta säkert, men bara undrar om någon vet något mer om när regnet eventuellt ska sluita?

Väldigt tacksam för svar :)! Ha det gott!

MVH / MIkaela
Hej
Det brukar vara regnperiod i dec-mitten på jan. Brukar upphöra i jan och det blir betydligt bättre sedan, sa de till oss när vi var där nere.

Sebastian
Av Uniform
17 jan. 2011 11:02
Citerat från nautilius011:
Vium för 59 dagar kostar 374kr,
tack! fixat i sverige eller i filippinerna?
17 jan. 2011 17:38
374kr på Filippinska ambasaden i stockholm

Det är dyrare att ta på plats borta i Filippinerna
Av Uniform
18 jan. 2011 09:26
Okej, tusen tack för info! :)
Av Dnsnlsn
7 feb. 2011 01:16
Hejsan!
Jag är jättesugen på att åka till Filippinerna!
Men jag undrar hur ni bokade smidigt så att ni kunde stanna i Hong Kong i några dagar och sen åka vidare? Bokade ni dem var för sig eller tillsammans?
7 feb. 2011 17:15
Hej,

Vi bokade på worldtravelteam med en som heter David som var jätteskicklig på att fixa och ordna tider och pris. Vi flyger Chatay pacific hela vägen och alla tider enligt dom vi önskade. Proffsigt ! Dessutom fick vi mycket bra pris fast vi åker då trycket är stort.

Hör av dig om du undrar nåt mer:)

Veronica
10 feb. 2011 10:44
Hej,

Har kollat lite med dykarna ang Kubmaneter, dessa finns inte i Bohol sea.
Till er som anländer hit är mycket välkomna till ett Panglao med kanonväder den senaste veckan.

Trevlig nerresa.

//Micke
10 feb. 2011 14:32
Hejsan!!

Vi ar just nu pa boracay, med nice vader! Tankte kanske ta oss till Panglao och undrar om du Micke eller nagon annan vet hur vadret kommer se ut nasta vecka??? HUr ar det med boende? Vad ar det for boende du hyr ut och hur mcyket kostar det?? Lage och sa??

Tacksam for svar :D!
11 feb. 2011 04:15
Hej

Vädret ser bra ut kommande vecka, brukar kolla denna websida www.maybagyo.com
Vi har lägenhetshotell med pentry, kyl, bredband, Kabel-tv, AC, 2 st pooler. 30 kvm.
1500PHP/natt. Det finns några lediga rum kvar.

MVH Micke
12 feb. 2011 14:17
Hej!

Det later toppen :)! Hittade inga flyg tidigare, sa vi kommer anlanda till Alona Beach den 16/2 och undrar om du har ett rum ledigt 1 natt till att borja med?

Ha det gott!
Av Yessie
1 mars 2011 04:08
Hej!

Mitt bästa tips när man ska söka flyg, listar 741 sajter! www.momondo.se, hittar alltid mina resor där, vi betalade 6630 kr för t o r arn-mnl.

Behöver tips på resrutt!
Vi är tre tjejer som också tänkte hos Micke på Panglao och hoppas på lite tips!

Vi vill ha lite blandat lugn, party, äventyr/dyk, shopping resa och Filippinerna verkar ju alldeles fantasktiskt för denna mix! Vi landar den 20/3 i mnl och flyger hem från mnl den 6/4. Vi tänkte då börja med båten efter en natt i mnl till Coron efter att ha läst Mickes kommentar om att det funkade utmärkt att ta båt till Coron så blev jag glad! För jag hoppades på att slippa flyga direkt igen efter att man flygit i 22 timmar, vi har klarat tre länder på fyra veckor förut så vi åker gärna runt mycket ca 2-4 nätter på varje ställe är lagom för oss!
Dessa platser har vi kikat på:
Siquijor
Apo Islands
Cebu
Negros
Panglao
Dumaguete
Malapasqua
Boracay
Har ni förslag på nån bra rutt? Vi kan tänka oss att flyga tillbaka sen från Cebu eller nåt till mnl, men vill gärna ta oss runt på land så mycket som möjligt. Tror ni att man måste vi boka? Vi vill vara så flexibla som möjligt, men om vi måste boka hos Micke så är jag tacksam med hjälp att lista ut vilka datum det kan bli som vi hamnar där efter en bra rutt! Tacksam för svar!

Mvh Jessica
11 mars 2011 16:44
Hej Josefin,

Vår resa blev jättebra!
Det finns fortfarande paradisställen ännu.... För oss blev Filippinerna en härlig upplevelse och en påminnelse av vad Thailand en gång var. Vi var stationerande i Panglao hos Micke på Alona studio och gjorde utfärder därifrån. Alldeles perfekt. Var en bykärna med massor av matställen, lite trafik som mest bestod av tricycle (mopeder med inbyggd sidovagn), en beach där det inte fanns några solstolar och mkt få försäljare och dessutom massor med gästvänliga och trevliga filippinare. Dock syntes sexhandeln runt stränderna.
Vi åkte ut med spindelbåt och såg massor med delfiner alldeles vid vår båt, vi såg skölpaddor och mycket fina fiskar där vi snorklade. Vi var till Balicasalg, Virgin Island och nån ö till som jag inte minns namnet på. Vi gjorde en tur ut på landsbygden och såg arbetet på risfältet, boende, den lokala skolan som vi även besökte och blev otroligt väl mottagna, och träffade trevliga människor som var mkt nyfikna på oss. En dag åkte vi upp till Chokolate Hills för att beskåda de otroliga kullarna som bildades för 2 miljoner år sen. Mäktigt!
Vi hyrde moppe och utforskade områdena runt omkring oss.
En annan dag besökte vi floden och tog en tur upp till ett vattenfall, det var dock väldigt litet. Förstod att det finns ett större vattenfall på andra sidan ön där man även kan bada ... det var egentligen dit vi skulle. Vid floden såg vi tartsier, små apor som var jättesöta.

Vi gjorde också ett par resor in till Tagbilaran (törsta stad på Bohol). Egentligen inte för annat än lite shopping på BQ och ACM. Finns egentligen inte så mycket att handla här, då ska man nog till Manilla. Här fanns mycket gatubarn och våra hjärtan höll på att krossas totalt så en dag köpte vi massor med hamburgare och pomfritt och delade ut till barn som med stora ögon tittade på oss då vi satt och åt på en Mc Donalds restaurang. Det blev lite uppståndelse minsann... För våra tjejer blev det en stor chock men samtidigt väldigt lärorikt att se detta i verkligheten!

Vi hittade Bohol Beach club .... en otroligt fin strand i Panglao ... alldeles långgrunt med kristallklart vatten och en beach med alldeles vit sand! Här kunde man ligga och lata sig under mysiga vass/bambu parasoll. Så härligt!
Prismässigt är Filippinerna billigare än Thailand, mycket färre turister och helt oexploaterat. Jag tror att detta är nästa ställe som Thailandsresenärer kommer att söka sig till.
Nackdelen med Filippinerna är den långa resvägen...vi flög non stop med 2 mellanlandningar och då blev flygtiden 19 timmar. Lite jobbigt fast det nog gick bra. Flög Cathay Pacific som var ett riktigt bra bolag med nya fina plan och bra service.
Klimatet var som i Thailand men fuktigare. Regnade nästan varje natt nån ordentlig skur.

Om du vill kan du gå in på facebook och kolla bilder som jag lagt upp med några dagars mellanrum. Sök på mig, veronica holmström.

Jag kan verkligen rekommendera Filippinerna och för oss blir det nog det nästa år med och då ska vi ta oss runt till öarna utanför Cebu bla. Hoppas din resa blir bra och hör gärna av dig och berätta om den.
11 mars 2011 20:15
Härligt att ni hade en superresa! Upplevelserna låter alldeles underbara och en plats precis i min smak. Hjärtslitande med barnen bara, men tur att man förse dem med mat. Är det inte hundar så är det barn... Jag ska kolla era bilder på FB och försöka satsa på Filippinerna nästa vinter INNAN charterturismen brakar in där och förstör. Men TUR att ni hann hem nu innan tsunamin rasar in där. Man vet ju inte hur stor förödelsen blir, men omfattningen lär det förmodlingen bli. Tack för alla tips du delat med dig!

/Anette
Av Lewwe
20 mars 2011 19:23
Hej

Vill börja med att skriva att detta var en fantastisk bra tråd som vi har fått mycket hjälp av!

Nu till vår fundering som någon kanske kan hjälpa oss med. Vi är en familj 2 vuxna 2 barn (7&9) som köpt flygbiljetter till Hong kong och hem åker vi från SIngapore. Därimellan tänkte vi tilbringa 21 dagar i Filippinerna och då har vi snöat in på Boracay och Panglao. Är det vettigt ? Hur tar vi oss enklast mellan de två ställerna? Är det Cebu Pacific som gäller mellan öarna och kanske även till och från Filippinerna. Är det bäst att förboka boende eller är det "lätt" att lösa det på plats?
Tack på förhand!
21 mars 2011 10:11
hej
Boracay, (White Beach) och Panglao, (Alona beach) är bra. Ni kan utgå därifrån. Läs ovan vad gäller platser att bo på. Cebo Pacifik bra att boka via.
Sedan beror det på när ni åker om ni måste förboka eller inte.
Sebastian
21 mars 2011 10:31
Hej Lewwe!

Ingen dum ide att dela upp era 21 dagar på 2 eller tom 3 olika ställen. Börja med Boracay och res neråt. Flyg emellan med Cathay som är ett säkert flygbolag därifrån till Cebu. Sen taxi till piren (20 min) och därifrån med katamaranen 1,5 timme till Bohol. Där tar ni taxi till Panglao.
De vi pratade med sa att högsäsongen i Filippinerna är aprill till juni så det borde inte vara svårt att hitta boende. Förstås vill man inte flytta på sig hela tiden och söka nytt då man reser med barn. Man har ju lite mer grejer då:)
Hoppas ni får en underbar resa och hör gärna av dig om du undrar något.

Veronica
21 mars 2011 10:33
Hej igen Lewwe!

Från Hongkong reser ni billigast med Cathay till Filippinerna. Dessutom säkert, nya plan, bra service och håller tiderna.

Veronica
Av Lewwe
21 mars 2011 11:32
Tack, tack!

Ska direkt kolla flygförbindelserna med de olika bolagen.
21 mars 2011 12:28
Hej igen,

Bohol Beach club är ett otroligt fint ställe på Panglao. Absolut bästa stranden med boende direkt vid stranden. Dock är det förstås dyrare boende.

Veronica
21 mars 2011 13:21
Hej,

Ett tips är att kontakta min kollega Klas som jobbar som resesäljare i Örnsköldsvik. Han är kanonduktig på Filippinerna - det är hans andra hem :-D

Han når du på.
(Logga in för att se e-postadress)

Mvh
Stefan
22 mars 2011 07:18
Hej,

Får passa på att tacka Veronica med Familj för ett trevligt sällskap.
Ni är mycket Välkomna igen om ni har vägarna förbi.

MVH Micke
Av Dnsnlsn
27 mars 2011 12:34
Hej! Tänkte bara undra hur läget är i Filippinerna nu efter allt som hänt i Japan, och allt runt omkring?
Av Yessie
28 mars 2011 05:10
Hej!
Är på Alona Studios, Panglao just nu och har även varit i Boracay och Manila har inte märkt av ett jota av det som hänt i Japan. Man kan alltid kolla med UD innan man åker nånstans om det är ok, det gjorde vi och det var ingen fara! Vädret har varit lite sisådär men underbart ändå!

Ha det gott :)
12 juli 2011 21:14
Lyckades hitta denna tråd! Jättebra tips, det tar vi med oss när vi börjar planera vår resa till Filipinerna i vinter :)
Filipinerna verkar ju vara ett paradis!
4 aug. 2011 22:30
Reser till Filippinerna 3-4 gånger per år och tycker att man inte bara ska se till priset när man bokar flygbiljetter dit, restiden är minst lika viktig på en så lång resa. åker nästan alltid med KLM då detta brukar vara den kortaste vägen tidsmässigt att ta sig till Manila. Själv åker jag från Göteborg ner till Amsterdam och sedan direkt till Manila.
Har alltid tidigare åkt vintertid (oct till maj) men i år var jag i Dauin som ligger på södra Negros (nära Dumaguete) from midsommar och en månad och det regnade kanske vid fyra fem tillfällen, några rejäla regnskurar som var över på någon timma och resten av tiden var det toppenväder och ett extraplus var att vattentempen var ca 29-30 grader. Hörde att tyfonerna nästan alltid drog längre norr ut och att Visaya är skyddat av öarna runt om. Om en tyfon drabbar Filippinerna brukar det innebära 4-5 dagars blåst och regn men inget värre. Skulle klart rekommendera att åka dit i början av våra sommarmånader.
Jag gillar själv ställen som inte är så turistinfluerade och kan klart tala för Cabilao (speciellt om man dyker) och Siqijour har mycket att erbjuda utflyktsmässigt och är otroligt vackert. Gillar man att dyka är Dauin ett riktigt Paradis (min personliga favorit). För de som föredrar lite mer liv är Panglao och Malapasqua är på god väg att bli ett nytt turistställe så passa på medan det fortfarande är en liten vacker ö som ännu inte har blivit för turistanpassat.

När ni är där passa på att komma till en "Senjor Pedro" och ät deras grillade kyckling och Kinilaw (en Filippinsk rätt bestående av rå fisk med kryddor som är inlagd i vinäger och färska kryddor) är ett måste.

Filippinerna är en fantastisk plats där lokalbefolkningen ofta talar bra engelska (obligatoriskt i skolan) och är genuint intresserade av dig som turist utan att för den skull måste tjäna pengar på dig.

//Gittan
5 aug. 2011 00:47
Hej, härliga tips!

Men jag skulle vara försiktig med att resa till Filippinerna under typhoon season, juni-september.

Det händer att jag kör en gamble och reser dit ändå. Men vädret är ju bättre i februari-april.
15 okt. 2012 12:45
hej allihopa!

Är sugen på att åka med vår 2 åriga dotter. Kanske dum fråga eftersom jag vet hur bra det är i Thailand, men är det barnvänligt?

Finns pool på Alona Studios?

//Mathilda
15 okt. 2012 14:53
Hej Matilda!

Filippinerna är underbart även för små barn. Var där senaste vinter med min tonåring samt även min äldsta dotter och barn som då var 1, 2 och 4 år. Dom stormtrivdes! Men det ska sägas att det inte är som i Thailand vad gäller tex barnsäkerhet osv men man ska absolut inte vara rädd att åka dit. Jo på Alona studio finns en pool.

mvh Veronica
15 okt. 2012 14:55
Hej igen Matilda!

Glömde säga att sjukvården är relativt kass där så det är bra att ha med sig för alla eventuella "sjukor"
21 okt. 2012 11:49
Vilken perfekt tråd som återupplivats. Vi (familj m 2barn) åker till Filippinerna på fredag....... Efter två dagar i Hong Kong bär det av till Mickebulan. Vi försöker få ihop packningen och önskar tips, ficklampa har jag läst mig till men vad får vi inte glömma, och vad ska vi lämna hemma? Regnkläder? Långärmat mot mygg? Solskydd? Mediciner?

Tack för hjälp..... Hälsar en pirrig pappa :)
21 okt. 2012 12:29
Hej
Ta med så lite som möjligt. T-shirt, shorts, sandaler, keps och du klarar dig långt dygnet runt. Regnkläder behövs inte. Köp ett litet paraply därnere. Snorkel, cyklop, simfenor är bra, eftersom det finns ett jättefint rev ca 200 meter ut från stranden. En stor handduk att ligga på stranden kan vara bra. Glömmer du något kan du köpa det det därnere. Solskydd är ju billigare i Sverige. Myggstift kan vara bra.
Sebastian