HJÄLP! Kambodja!

1 dec. 2016 01:41
Visningar: 691
Hallå!
Vilken fantastisk tråd. Precis som huvudtexten lyder så skapar jag inlägget angående Kambodja. Då jag fascineras av detta land och bara ser och hör historien om hur fantastiskt det är där. Jag har varit inne ett längre tag att bara sticka iväg under obestämd tid och njuta i några månader av en annan kultur, folk, klimat och kanske träffa på några/någon med samma mål som mig.

Jag tog tillfället i akt och kände att det nästan gör ont att sitta i Sverige utan att besöka detta land. Så jag avslutade jobbet, lämnade min lägenhet till nära och kära och siktar så snart som möjligt att ge mig iväg.

Ett direktflyg från Arlanda till Thailand, sedan gå till disken och skaffa mig en biljett till Kambodja. Nu kommer det kluriga in. Visum, vissa rekommenderar att införskaffa sig detta tidigt medans flygbolagen säger att det går lika bra att göra det på plats och är oerhört enkelt.
Är det någon som har erfarenhet av detta och vet vad det kostar? Vad rekommenderar ni? :)

Som även texten lyder så planerar jag att endast stanna i Kambodja, i ett helt vanligt hotell för 1129kr/månad och bara se mig omkring. Ta beslut efter vad magen säger! Där känns det som att visumet även spelar in då det finns 30 dagars och 60 dagars? Är det något man måste ha förbestämt hur många veckor/månader man ska stanna kvar? Och vad skulle ske om man skaffar sig ett 30 dagars visum, men efter 2-3 veckor byter från 1 hotell till ett annat och stannar kvar ytterligare ett par veckor? Blir det någon typ av böter eller får man någon kallelse från Ambassaden? Hur stor koll har dom och är det någon som har mer info angående detta? (Kille som aldrig varit i ett land där det krävs visum).

Så tänk er i min situation, bara sticka dit och möjligtvis stanna kvar fram till ett halvår. Inga planer och absolut inget mer än bara att njuta. Gärna tips angående pengar, ska man ta ut pengar i automater där, eller ta ut större summor etc 5.000, 10.000 och växla över dom till valutan i Kambodja?

TACKAR för alla svar eller bara tips och idéer. :-)
1 dec. 2016 02:24
Om du flyger in i Kambodja är det enklast att köpa ett VISA on arrival på flygplatsen. Jag tror det kostar 30 dollar (om du har med ett passfoto, annars får du betala några dollar till). Visumet kan förlängas med 30 dagar (på immigrationspolisens kontor mittemot flygplatsen i Phnom Phen). Annars kan du ansöka i förväg om ett 3månaders visa hos Kambodjas ambassad i London eller i Bangkok om du ska vara där innan du åker till Kambodja. Ett sådant "riktigt" visum kan förlängs med upp till 12 månader.
Om man stannar längre i landet än man har visum till så får man betala en overstay-avgift om 10 dollar per dag! Det kan lätt bli dyrt.
1 dec. 2016 18:58
Hej
Visumet vid gränsen är snabb procedur, handlar nog mest att få in pengar till stadskassan.
Växla inte in några större summor i lokal valuta för ingen brukar vilja ha betalt i den, dessutom kan du ta ett pengabad som
Joakim von Anka eftersom valutan har ett lågt värde
1 dec. 2016 19:12
Ja den lokala valutan Riel används mest som växelpengar. Det är mest 1000 och 2000 sedlarna man använder. 4000 riel = 1dollar
1 dec. 2016 19:17
Tack så hemskt mycket! Så det ni rekommenderar är att använda Dollar istället för att ta ut en större summa Riel?