Har du varit i Joshua tree nationalpark?

Av Jeinel
21 sep. 2016 21:08
Visningar: 586
Hej!

Vill höra vad ni tycker om Jousha Tree nationalpark.

För det första, är det något att se? Speciellt i februari?

Är det hiking och fantastiska ökenlandskap, stenformationer och träd?

Finns det nåt man inte ska missa när man är där?

Finns det nån bra/spännande/rolig resturang/diner att besöka?

Hur är det att köra dit från LA?

Tacksam för info!
22 sep. 2016 16:23
Har själv inte besökt just Joshua Tree men har hört att det ska vara värt ett besök. När jag tittar på bilder därifrån är det inte direkt så att jag skulle säga emot!

Jag är ett stort fan av ökenlandskapen i Kaliforniens inland. Känns som ett besök på en annan planet. Självklart är det en del som bara tycker öknen är en stor, tråkig grå gardin. Men jag tycker det är häftigt att dagdrömma mig bort lite på de spikraka vägarna som skär genom öknen och tänka på hur folk reste härigenom under hundratals år och då utan den lyx som det ändå är att resa i en bil. Joshua Tree National Park verkar lite speciellt eftersom där trots allt finns träd och en del intressanta djur för den som är intresserad. Har läst att där finns 200-300 vilda får som skuttar omkring i parken.

Kör ni från centrala LA är I-10 enklaste vägen hela vägen bort till ökenstäderna Palm Springs, Palm Desert, La Quinta mfl. Vet inte från vilket håll ni bäst kör in i JTP, om det är norrifrån Highway 62 eller söderifrån från I-10. Ni lär i alla fall inte missa San Gorgonio Pass Wind Farm som breder ut sig i öknen ungefär vid Morongo Reservation. Helt enormt stort. Vackert vet jag inte, men ganska mäktigt.
23 sep. 2016 13:24
Hej.
Vi gjorde en dagsutflykt från LaQuinta/Palm Springs. Det var mitt i sommaren och mycket varmt, alldeles för varmt för att göra större vandring. Vi körde mest bil och stannade på flera ställen i parken. Det fanns ett område med stora stenformationer (kul för barnen att klättra), ett med kaktusar och ett med de typiska Joshua träden. Där gick vi en runda tidigt på morgonen och såg en grupp tjockhornsfår.
http://city-lover-reser.blogspot.se/2015/03/joshua-tree-national-park.html

Det finns bra info att hämta på visitors center vid infarten till parken. Kan tänka mig att det är behagligt i februari. Kanske kan du läsa på deras hemsida när på året är det störst chans att se djuren som finns där.
Av Jeinel
24 sep. 2016 23:47
Tack så mycket för era svar!