28dagars Roadtrip californien, arizona, nevada.

Av Rasmusm
12 feb. 2015 21:31
Visningar: 802
Hej, jag och 2 kompisar ska den 18 Mars - 15 April åka på en roadtrip i USA.
Vi fyller 25 i år, vi är dessvärre 24 allihopa när vi reser och detta är våran första roadtrip.

Vi har gjort en resplan för 4v som vi tror ska funka, det hade dock vart bra med feedback.
Behöver vi mer tid någonstans eller om vi kanske ska ta bort/lägga till något längs med vägen?
Har ni tips på någon bra Outlet någonstans? Vi har ev siktat in oss på Las Americas 2,5mil utanför San Diego mot mexico gräns.
Tips på bra boenden?

RESPLAN

18 mars - 15 April

Los angeles

18 Mars: Landar på LAX ca 19.00 , åka till hotellet checka in, ta det lugnt.

19: Hämta bil 09.00 > Santa Monica pier, Venice Beach.

20: Universal studios

21: NHL LA KINGS - Vancouver Cannucks

22: Hollywood strip/skylt/åka rundtur m.m Griffith observatory på kvällen?

23: Åker mot San Diego tidig Morgon. >Dana point, laguna beach m.m.

LA - San Diego 193km.

San diego

Ankomst 23 Mars ~eftermiddagen. sevärdheter längs med vägen/ta det lugnt.

24: Sea World

25: Hangarfartyg museum (USS Midway Museum) + annat, shopping?
25/26 mars?Las Americas outlet center > ca 2,6mil > vid gränsen tijuana. SHOPPING.

San Diego - Grand Canyon 870km. 9h + stopp. Sova Grand Canyon.

26: Köra bil mot Grand Canyon. San Diego > Joshua tree park > Kingman AZ (Route 66)> Grand Canyon National Park > Checka in.

27: Grand Canyon tidig morgon > Monument valley > Page, Checka in. Restid: 4h 44min 442km.

28: Antelope canyon, Horseshoe bend, lake powell (Bada och ta de lugnt?) sova i page området. Glen Canyon? Bryce Canyon?
max 30min restid till dessa ställen från Page typ.

Las vegas restid 5h. 445km

29: Åka till Las Vegas genom Zion National Park. Res tid ca 5h. eftermiddag / kväll i Las Vegas.

30: Skjut ranch och leka lite.

31: Kasino,fest m.m.

Death Valley

1 April:Las vegas > Death Valley (2h 15min) > Mono Lake (3h 58min) tot: 6h 13min, 566km. Övernattning Yosemite?

2: Yosemite

3: Yosemite

San Fransisco

4: Yosemite - San Fransisco 3h 27min, 276km. Eftermiddag/kväll i SF.

5: Golden gate bron / Redwood?

6: Alcatraz

7: SF

8: SF

9:

10:

11 H1 övernattning

12: H1 övernattning

13: H1 övernattning

14: Los angeles övernattning

15: lämna bil 09.00

Det är alltså två dagar tomma i slutet, kanske inte är fel så man kan ha det lite fritt där borta om man vill stanna en extra dag någonstans.

Tar tacksamt emot tips i allmänhetoch sevärdheter samt feedback på våran resa.

Tack på förhand
Rasmus
Av Hawaii
13 feb. 2015 04:14
Behandlar enbart dina San Diego dagar:

USS Midway definitivt av intresse! Seaport Village ligger bara ett par hundra meter längre bort. Kan vara perfekt för lunch eller middag, plus massor av trevliga affärer och med fin utsikt över San Diego Bay.

Sea World ligger mycket nära stranden vid Mission Beach och Pacific Beach. Kan vara kul att promenera längs "The Boardwalk", speciellt om vädret är fint. Ta en tur norrut till La Jolla, bara c:a 15 minuter. Gå längs La Jolla Cove och se alla de vilda sälarna och tusentals fåglar. Om ni vill ha en utmärkt (men dyrare) middag kolla El Crab Catcher restaurangen.

Passa också på att köra ut till Cabrillo Monument, längst ut på Point Loma halvön. Helt fantastisk utsikt över hela San Diego. Vill ni ha en utmärkt pizza, besök Pizza Nova på North Harbor Drive (ett par hundra meter söder om Rosecrans Street). Utsikt över en liten båthamn.

Och om ni vill göra något annorlunda när ni kör SD till GC, ta I-15 norrut, höger på Poway Road, upp till Julian uppe i bergen. Stanna till och gå runt. Prova äppelpaj i en av många små restauranger. Därefter, kör nerför berget. österut, till Borrego Springs ute i öknen och upplev deras unika metallstatyer. Här är en länk:
https://www.google.com/search?q=borrego+springs+metal+sculptures&biw=1680&bih=881&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=LWzdVN2qMsGsogSJo4KIBw&sqi=2&ved=0CCoQsAQ
Skulle i så fall föreslå ett natt stopp på vägen. Lake Havasu med London Bridge kanske?
Om ni tar Poway Road och har lust på något svenskt att mumsa på, stanna till på Swedish Royal Bakery, 12222 Poway Road. Ta vänster vid trafikljuset på Oak Knoll Road och sedan genast höger in på parkeringen. Ett par från Iran som driver konditoriet men de bodde i Sthlm i många år och pratar svenska.
13 feb. 2015 06:35
Om ni tänker åka från Mono Lake till Yosemite är vägen över Tioga Pass stängd den tiden på året.

http://www.nps.gov/index.htm
Här hittar ni information om nationalparkerna i USA.
Av Marulk
13 feb. 2015 06:55
Precis som Helene skriver, vägen via Tioga Pass och då även över Sonora Pass lär vara stängd i mars. Ni lär få välja vägen söderut via Bakersfield alternativt norr om Lake Tahoe men det blir en väldig omväg o inte i närheten av Yosemite men väl passerande Mono Lake.
Har rest på de vägar du nämner förutom San Diego så fortsätt gärna fråga
Av Rasmusm
13 feb. 2015 14:00
Citerat från Hawaii:
Behandlar enbart dina San Diego dagar:
Tusen tack för tipsen, ska absolut ta detta i beräkning när vi tittar över våran resplan igen.
Tanken med vårat vägval till GC var mest så att vi skulle få kört på Route 66 en bit vid Kingman,AZ. Vi tyckte det kunde vara kul då det ändå är en rätt klassisk sträcka och borta i LA känns de som att stadsmiljön förstör känslan av att åka på den vägen.
Det känns som att man vill åka ute på route 66 en bit mitt ute i vischan men vi får titta över detta med och se över vägen du tipsade om.
Av Rasmusm
13 feb. 2015 14:06
Citerat från Marulk:
Precis som Helene skriver, vägen via Tioga Pass och då även över Sonora Pass lär vara stängd i mars. Ni lär få välja vägen söderut via Bakersfield alternativt norr om Lake Tahoe men det blir en väldig omväg o inte i närheten av Yosemite men väl passerande Mono Lake.
Har rest på de vägar du nämner förutom San Diego så fortsätt gärna fråga
Tack båda två för detta.
Vägen norrut mot lake tahoe var våran första plan men vi tog bort den och tog en extra dag i Yosemite istället.
Känns som att vi får återgå till den planen igen och se över om vi vill åka norrut lr ta södra vägen.

Hur är Yosemite i början av april? verkar ju som att det ska vara en del snö och rätt begränsat, därav avstängda vägar. Men finns det fortfarande lättillgängliga ställen att besöka ändå?
Jag tänkte om man tar bort en dag där och tar den norra vägen mot Lake Tahoe istället, kanske finns mer sevärdheter man kan ta under kördagen?

Tack
13 feb. 2015 17:09
Vår första plan var precis som eran att åka över tioga pass. Men när vi fick veta att det var stängt ändrade vi vår rutt och åker från los angeles in till Yosemite village. Naturligtvis hade vi velat åka över passet men det får bli en annan gång.
Av Rasmusm
15 feb. 2015 11:07
Vi har funderat på om vi kanske skulle ta den södra vägen runt Yosemite via bakersfield till SF istället, ev tänkte vi att man kanske kunde gjort en övernattning på den västra sidan och tagit en dagstur i parken för att sen åka till SF framåt kvällen.
Har någon tips på nåt sjyst ställe man kan närma sig parken på från väst? När vädret är som det är så blir det väl rätt begränsat men man borde väl kunna få se en del nerifrån dalarna ändå hoppas jag?

Har någon tips på bra prisvärda trevliga boenden i San Diego/Las Vegas/San Fransisco eller på västra sidan av Yosemite så skriv gärna:)
Boendet behöver inte vara något jättefint men det ska heller inte vara kackerlack status på det hela.

Tack på förhand
Rasmus
Av Annl
15 feb. 2015 12:59
Kul resa ni har framför er - vi gjorde en liknande roadtrip för några år sedan och hade det toppen.

Vindistrikten ovanför SF kanske kan vara något till de dagar som ni har fria - fantastiskt vackert och supergoda viner. Man kan hyra limo och bli runtkörd.

Missa inte 7 sisters i SF -de klassiska husen som alltid är med på bilder därifrån och missa inte heller Lombard Street - galet brant och trots att vi hade en stor amerikansk SUV så såg man inte över kanten innan man kört ut.

Du har fått bra tips om San Diego av Hawaii men jag vill bara hålla med om att USS Midway var riktigt spännande. Dessutom -om ni gillar mexikansk mat - så finns det massor av trevliga restauranger i downtown som serverar ljuvlig mexikansk mat.

Vi hade tänkt åka över gränsen till Mexico när vi var i SD men blev avrådda eftersom det är bökigt med alla papper och gränskontroll samt att det inte finns mycket att se på den mexikanska sidan. En annan vi sammanhanget viktig fråga är ju också om det är OK att ta med hyrbilen över gränsen.

Trevlig resa - ni kommer att ha toppendagar over there.
Av Hawaii
18 feb. 2015 01:27
Ang. boende San Diego: Bahia och Catamaran ligger bra till i Mission Beach/Pacific Beach. Bahia nog billigare tror jag. Men "googla" efter t.ex, "vacation rentals Mission Beach" etc. och se vad du hittar. Bra område, nära till stranden. Jag kan kommentera om adressen om du vill, Ang. mexikanska restauranger - finns massor och de bästa finns i Old Town. Och ang. besök i Mexiko - stämmer vad Annl skriver. Inget att rekommendera. Kan ta mycket tid att komma tillbaka in i USA. Men OM ni kör dit - parkera på amerikanska sidan, och promenera till centrala Tijuana - c:a 15 minuter. Parkeringen är PRECIS vid gränsen, t.h. om I-5 (västerut).
Av Johwing
18 feb. 2015 14:24
Hej

Härlig resa. Angående outlets så besökte vi sommaren 2013 http://www.premiumoutlets.com/outlets/outlet.asp?id=61 i Las Vegas och tyckte nog att den var ett strå vassare än den som ligger i San Diego. Ännu fler affärer att välja på i LV.

Sen om ni har tid och intresse så tycker jag att ni ska passa på att ge er ut på en liten "hike" när ni tex besöker Grand Canyon eller Zion. Man får en helt annan upplevelse än bara "stå vid kanten".

Mvh Johan
Av Marulk
18 feb. 2015 18:22
Tar ni vägen via Bakersfield rekommenderar vi att ta en tur in i Seqouia NP o Kings Canyon NP (söder om Yosemite) Är ni osäkra på tillgänglighet i nationalparkerna, gå in på respektive web sida. Yosemite har även en App.
De parker ni tänkt besöka runt Page. Antelope tillhör Navajos och endast arrangerade besök via dem. Boka via web då det endast tas emot visst antal. Horseshoe bend nås via en promenad, lång backe, en bit söder om Page.
Route 66 från Kingman är häftig upplevelse men var beredd på riktigt dålig väg bitvis. Har bilder här på RG därifrån.