Gardasjön/Iseosjön/annat?

5 feb. 2020 08:16
Visningar: 178
När vi väl tagit oss ner till Italien med bil (enligt annan tråd), så kommer vi vara i Ome över helgen. Ome ligger väldigt nära Iseosjön, inte långt från Gardasjön. Vi har alltså bil och vi satsar på att vara hemma igen typ fredag (inte helt spikat). Så ett par dagar kan vi hålla oss kvar Italien innan vi behöver styra hemåt, eller så drar vi oss uppåt direkt om vi har avstickare vi vill göra.

Min spontana tanke var Gardasjön, men nu har jag också läst att Iseosjön kanske inte är så dum? Den ska ju ha någon mysig ö som verkar sevärd, och det verkar inte lika överbelamrat med turister? Hur länge "behöver" man hålla sig kvar runt dessa sjöar för att känna att det är "gjort"? Man vill ju hinna med så mycket när man väl börjar planera en sån här resa, men det får heller inte kännas för stressigt och att man bara skyndar vidare.

Vi vill helst inte fortsätta söderut eller för långt öster/väster eftersom vi ska bila hem också, utan vill hålla oss till hyffsat små omvägar. Just nu känner jag mest att jag vill njuta av vacker natur, men det vore kul med lite sevärdheter och aktiviteter också.

Vad har ni för tips angående detta?