Från LA till Grand Canyon

17 feb. 2016 09:14
Visningar: 1604
I höst åker jag till USA och kommer då flyga till och från Los Angeles. Från Los Angeles tänkte jag ta mig vidare till Las Vegas/Grand Canyon. Jag har inte bestämt riktigt hur jag vill lägga upp resan så skulle behöva lite råd.
Vi kommer landa i LA runt lunch och då är frågan denna, vad blir smidigast? För helst vill jag lämna LA samma dag och istället spendera tid där innan jag åker hem.
Alt 1 är att åka direkt till Las Vegas och och sedan ta en busstur till Grand Canyon någon dag. Det tråkiga då är ju att man kanske missar solnedgången?
Alt 2 är att åka direkt från Los Angeles till Grand Canyon men det verkar vara ganska långt. Vet inte riktigt vad jag kan söka på när jag kollar google maps för det finns ju flera rims osv. Vart i sånna fall skulle ni rekommendera att jag åkte och övernattade?
Tacksam för tips
Av Marulk
17 feb. 2016 09:52
från LA till GC är det 80mil (svenska, inte miles) låter inte som en bra ide att köra hela vägen direkt efter lång flygresa. om du inte vill övernatta i LA kan Barstow vara ett lämpligt stop för att sedan utvilad fortsätta mot GC. där rekommenderar jag South Rim och övernattning i Tusayan för att tidigt nästa dag uppleva soluppgång över GC, magiskt vackert.
de olika 'Rim' du nämner är:
West Rim = inte i Nationalparken utan indianreserverat, här hittar du den berömda Skywalk, som säkerligen är en häftig upplevelse, dock kortvarig o kamera får inte tas med, dvs inget som kan tappas/kastas ner i canyon. tror mig minnas att de flesta arrangerade dagsutflykterna från LV hamnar här i West Rim
South Rim: ingår i nationalparken och är nog den del som är mest besökt och lättillgänglig, flertal hotell o boende.
North Rim: utgår från norra sidan via St George/Utah men är alltså norra Arizona, här är nog solnedgång häfigast. inte lika stort utbud av boende. kommer du från LA blir det stor omväg för dig att ta dig hit, däremot med 1n övernattning längs vägen om du kommer från LV
Av Hawaii
17 feb. 2016 16:44
Varför inte flyga LA-LV samma eftermiddag du ankommer LA? Sedan, dagen efter när du är utvilad, kan du ta dig till GC.
Av Patriko
19 feb. 2016 11:31
Med tanke på att du landar runt lunch och skall hämta ut hyrbil som jag antar du skall ha, så tar det ett antal timmar innan du har kommit ur själva LA-området. Om du tar Grand Canyon först så kan du köra längst väg 40 och ta in på något motell längst vägen, för det blir nog lite långt att ta allt på en dag.
Om du väljer att besöka south rim så skulle jag rekommendera att man bor inne i själva nationalparken (och boka i god tid).
http://www.grandcanyonlodges.com/lodging/
Och ta gärna och gå en bit ner i dalen på någon av de olika vandringslederna som finns.
/P
20 feb. 2016 23:03
Citerat från Hawaii:
Varför inte flyga LA-LV samma eftermiddag du ankommer LA? Sedan, dagen efter när du är utvilad, kan du ta dig till GC.
Klart vettigaste alternativet,grymt tråkig väg å hemsk trafik flera timmar. Borde finnas enkelbiljett för en 500-ing.Efter de gjort Vegas ta ut en hyrbil och kör annorlunda motför andra, kör St George- Bryce Canyon- Kanab där det finns gott om övernattning som du hinner på en dag, sedan nästa dag kan du ta North rim och vidare till Page för övernattning. Därefter har du flera alternativ, Antelope Valley, Monument Valley, South Rim , delar av Route 66, Hoover Dam, Ja en vecka finns det häftiga grejer att se.
Är det inte för sent att byta inflyget från LA till LV med Norwegian är ju det det smidigaste och billigaste.
21 feb. 2016 08:24
Tack, då får jag lite att tänka på. Insåg inte att det var riktigt så långt till Grand Canyon.
Men om man väljer att boka ett flyg direkt vidare till Las Vegas, hur lång tid bör jag ha på mig? Antar att jag måste gå igenom gränskontroller först och hämta väskan?
Av Birgere
21 feb. 2016 09:58
Första dygnet efter en långresa bör du planera efter din biologiska klocka. Du landar vid 9-snåret på kvällen och ska ni har hyrbil så kanske ni har den vid midnatt. Hur mycket orkar ni köra då. Räkna tiden från att ni gick upp på morgonen hemma.
Att flyga till Vegas är ju bästa alternativet och blir nog billigast och bäst om ni bokar det i samband med dom övriga biljetterna om ni nu inte flyger med Norwegian, men dom o andra sidan flyger ju direkt till Vegas.
Har ni redan bokat LA flyget så bör ni ha minst 2 helst 3 timmar mellan flygen. Skulle planet till LA vara försenat så finns risken ni missar anslutningen och tvingas köpa nya biljetter på plats.
Av Hawaii
21 feb. 2016 18:26
Ja, om det är separata bokningar så är 2 timmar på LAX mellan flygen absoluta minimum, och kommer bara att funka om ankommande plan är på tid och köerna inte är för långa. Vid ankomst LAX måste du som sagt passera passkontroll, hämta ditt baggage och gå genom tullen. Det är typiskt passkontrollen som kan ta tid. Du ankommer till Tom Bradley International Terminal och måste sedan ta dig till en annan terminal, checka in där och gå genom säkerhetskontroll, och DET kan ta tid. Personligen hade jag helst haft 3 timmar mellan flygen.
Av Birgere
21 feb. 2016 18:40
Vill man inte riskera detta med en missad anslutning så kan man ju välja att att in på hotell direkt o sova. Sedan vaknar man pigg som en mört kl 2 på natten och kör mot Vegas eller GC. Ingen trafik och ni kommer fram så att ni har en halvdag att spendera.
22 feb. 2016 06:15
Att sova några timmar på att hotell i närheten av flygplatsen och sedan köra på natten låter som bra idé. Jag har ju redan bokat biljetterna till LA så då slipper jag riskera att missa nästa plan.
Tack för alla bra tips ☺
22 feb. 2016 07:44
Hoppas folk tar lärdom av detta som händer så ofta, man bokar och ställer sedan frågor........ Hade du bokat Norwegian till LV för 1600:- så hade du sparat både tid och pengar.