Frågor om Cebu Pacific air, max bagagevikt och annat...

19 nov. 2012 13:26
Visningar: 3130
Hjälp oss med viktiga frågor!!!!

Finns det någon som har flygit nyligen mellan Bangkok-Boracay med mellanlandning i Manila med flygbolaget Cebu Pacific. Vi tycker det är luddig med vad som är tillåtet gällande bagagevikten...vill veta innan vi bokar hemifrån via nätet. Har läst tidigare inlägg om att man ska packa det tyngsta som handbagage och att man endast får ha 7kg med sig...jag vill bara veta om man får ha med sig ca 25kg som man oftast får gällande andra bolag..sen bryr jag mig inte om jag får checka in 7kg som bagage och får ha 18kg i kabinen...bara det är tillåtet att ta med sig minst 20kg/person för det behöver vi ha...ok att det kostar en slant extra...men självklart inte hur mycket som helst, för då kan vi flyga med andra bolag som kostar betydligt mycket mer....Och en annan fråga är gäller 1st bagage?Eller 2st bagage? 2, då menar jag 1st handbagage och ett som man checkar in...? Vi har köpt en flygstol från kastrup-bangkok med finnair. sedan vill vi direkt till Boracay för att åka tillbaka med samma flygbolag till Bangkok. Vi har inte bestämt hur länge vi vill stanna på Filipinerna, men vet inte om vi vågar chansa på enkel biljett under januari? Känns tryggt att boka t o r...då vi tänkte ta en sväng i Thialand oxå ;)...vi ska bara vara borta i 4veckor..
Vidare har en berest vän informerat om att Cebu Pacific inte får flyga inom EU, och han avråder oss från att åka med bolag som inte får det....men prisskillnaderna är ju gigantiskt stora mellan dessa länder om vi tittar på andra flygbolag upp till 3ggr så dyrt...snälla berätta ni som vet hur ni har upplevt detta flygbolag!! Denna informationen står ang. bagagevikten: För oss gäller Caticlan...
Baggage Information
Only 1 piece of baggage is allowed to be carried on board provided that it does not exceed the dimensions 56cm x 36cm x 23cm for Airbus flights and 56cm x 35cm x 20cm for ATR flights. It should not weigh more than 7kg for all flights except in Caticlan which has a maximum hand baggage weight of 5kg. Items determined by us to be of excessive weight or size or of an offensive nature will not be permitted on-board.

Tacksam för alla svar!!!!
19 nov. 2012 16:36
Hi!

Jag åkte från Manila till Bangkok.
Jag fick dock lägga över lite grejor i handbagaget. Men tror jag åkte med 27kg totalt..
Och skulle du betala övervikt skulle de va skitsummor.

Vet inte detaljer men.
Jag hade aldrig problem när jag åkte inom Filippinerna eller till filippinerna.
Du kan ju boka 20-25-30-35kg baget när du bokar biljetten.
Kostar kanske 600 pesos? eller nåt?
Jag åkte med Airasia till Manila och Cebu pacific inom Filippinerna och till bangkok.
Jag hade 2 handbagage, en storväska och en ryggsäck.!

Ni MÅSTE boka en biljett tillbaka annars kommer ni INTE in i landet.
Jag tvungen att boka en biljett på plats. Men jag gjorde en fejkad. Då deras internet funkade knappt på internet cafèet. .

Mer än så vet jag inte.

Mvh Fredrik
19 nov. 2012 17:16
Citerat från fredrik26021:
Hi!

Jag åkte från Manila till Bangkok.
Jag fick dock lägga över lite grejor i handbagaget. Men tror jag åkte med 27kg totalt..
Och skulle du betala övervikt skulle de va skitsummor.

Vet inte detaljer men.
Jag hade aldrig problem när jag åkte inom Filippinerna eller till filippinerna.
Du kan ju boka 20-25-30-35kg baget när du bokar biljetten.
Kostar kanske 600 pesos? eller nåt?
Jag åkte med Airasia till Manila och Cebu pacific inom Filippinerna och till bangkok.
Jag hade 2 handbagage, en storväska och en ryggsäck.!

Ni MÅSTE boka en biljett tillbaka annars kommer ni INTE in i landet.
Jag tvungen att boka en biljett på plats. Men jag gjorde en fejkad. Då deras internet funkade knappt på internet cafèet. .

Mer än så vet jag inte.

Mvh Fredrik
Tack snälla Fredrik för ditt svar :)

Då verkar det vara lugnt att ta med sig en "vanlig" resväska och ett handbagage (5kg) mer än 25kg/person
kommer vi inte att ha med oss. Har inte fejkat en bokning så långt, men ska göra det för där ser man kanske mer....
Nu vet vi att vi MÅSTE boka en returbiljett till Bangkok, vilket vi inte hade uppmärksammat tidigare.

MVH
Camilla
19 nov. 2012 17:45
Ingen fara. men sen när ni bokar så kommer ni få upp en ruta om det står 15 eller om det är 20kg. Kan va så det är 15 och man får betala 100kr för 5 extra kilon. men när du väl kom fram så var dem inte speciellt nogranna. Men kanske bäst o va på säkra sidan. Dem vägde aldrig mitt handbage. och jag checkade in två stora väskor. en med kläder och en med dykutrustning och jag behövde inte betala en krona extra för det.

Jag var helnöjd med servicen och flygen. Funkade perfekt.
Japp bara ni har en biljett utanför landet så kommer ni in :)

Önskar er en trevlig resa!
Och tänk på att ha lite kontanter ute på flygplatserna i Filippinerna. Dem har typ inträde på flygplatserna efter man har checkat in :P

Mvh

Fredrik
19 nov. 2012 17:50
Hej!

Jag skall flyga med Cebu Pacific över jul och nyår och bokade en incheckning av väska à 20 kg för ca 110 kr. Bolaget fungerar lite som övriga lågprisbolag i Europa så vill man ha med sig baggage kostar det extra. Du kan även kika på http://www.cebupacificair.com/Pages/fee-summary.aspx, där har du priser för allt, övervikt, incheckning av väska på plats etc. Och gällande den svarta listan som er beresta vän berättade om så är alla Filippinska flygbolag med på denna listan, ie vill ni överhuvudtaget flyga inrikes inom Filippinerna (vilket ni måste om ni skall till Boracay) måste ni trotsa er beresta väns råd ;) Alternativet är ju att ta en färja, men dom har man ju hört värre saker om.... trevlig resa! :)
20 nov. 2012 15:38
Tidigare i år flög sambon och jag från Singapore till Manila, och från Manila till Kalibo med Cebu Pacific och tog sen buss till Caticlan (alltså överhuvudtaget flygningarna inrikes med Cebu Pacific).

Håller med Fredrik om att boka en biljett från Filippinierna också, det gjorde vi och på så vis slapp vi ordna visum eftersom vi planerade att stanna mindre än 3 veckor. Vi har inget negativt att säga om Cebu Pacific, snarare tvärtom, bra bemötande, inget att gnälla på gällande säkerheten och underhållande nog även sångtävling ombord... :)

När vi sedan skulle flyga ifrån Manila tillbaka till Singapore minns jag att vi betalade 550 pesos/person för att få komma vidare till säkerhetskontrollen på flygplatsen. Inrikes var flygplatsavgifterna mindre.

Om jag förstått din text rätt så ska ni flyga till Caticlan, och informationen jag fått är att flygen som går dit är av betydligt mindre modell än de som går till Kalibo, men från Kalibo måste man som nämnt ta buss istället till Caticlan. En smaksak/pengafråga...

Båtarna ut till Boracay kräver att man betalar ett par olika avgifter, bland annat miljöavgift, vardera biljett på c:a 50-75/pesos/ person.
Om du inte redan fått info om det, kan det vara bra att i förväg veta att maxbelopp att ta ut på Boracay är 10,000 pesos/uttag.

Hoppas ni får en lika trevlig vistelse där som vi fick! :) Trevlig resa!
21 nov. 2012 08:23
Hej,

vi kommer att flyga från Hong Kong till Cebu med Cebu Pacific och även inrikes. Jag hoppas och vill än en gång ställa frågan med övervikt till Boracay ( Caticlan). 10 kg som är den tillåtna vikten komemr vi att löas, men mannen har med sig sin kite (ca 6kg) visst måste man kunna betala övervikt på plats. När lämnar Boracay flyger från Kalibo, så då är problemet löst:).
Behöver vi oroa oss?

/ Cecilia
21 nov. 2012 17:28
Tror inte det är några problem! Såg ett par som fick betala på plats.

Jag lovar inget men dem fick göra det iallafall!

mvh

Fredrik
Av Tretjak
21 nov. 2012 21:00
Det är mindre vikt som är tillåten till Caticlan, Boracay. Oftast ingår 10 kg men sedan kan man betala för övervikt. Anledningen till detta (förutom att tjäna pengar) är att man vill ha lätta plan som landar. Endast små plan är tillåtna. Landningsbanan är väldigt kort och inflygningen väldigt tvär. För att komma runt detta och använda en större och säkrare flygplats med längre landningsbana kan man flyga till Kalibo. Biljetterna dit är billigare och oftast ingår 15 kg bagage. Från Kalibo tar det 2 tim. med buss till Caticlan. Hälsningar Anders, www.resefoto.net
21 nov. 2012 21:34
Hej,
tack snälla för era svar. Känner mig gansla lugn och tror att det löser sig:)
Nu ser vi fram emot en härlig jul och nyår på Filippinerna
/ Cecilia
22 nov. 2012 06:33
Hej,

Tack för alla för värdefulla svar. Jag känner mig lugn nu både ang bagagevikten och flygbolaget. (förutom att jag nog nu väljer att flyga till Kalibo istället för Caiclan, då min man är väldigt flygrädd ;) det får vara värt 2 tim bussresa....annars kommer vi kanske inte hem, hahahah...
Kul om diskussionen fortsätter :-)

Puts o Krom ;)
24 nov. 2012 00:43
Tänkte försöka fortsätta på tråden med detta flygbolag.
Jag och en polare hade exakt samma farhågor som du när vi såg det där med max bagagevikt men det fick sin klarhet i den här tråden. Det som jag har problem med är betalningen. JAg kan inte få min betalning att funka. Jag förstår det som om att man behöver Filippinska kort för att genomföra en betalning. Hur gick ni tillvväga?
Av Tretjak
24 nov. 2012 00:47
Hej.
Ang. betalning: Jag brukar betala med mitt svenska Mastercard. Brukar funka 9 gånger av 10 på den sajten. /Anders
24 nov. 2012 03:21
Hej,
Dom brukar krava sakerhets dosa,,typ Ica Mastercard med dosa..

MVH Micke
24 nov. 2012 03:52
Prova några gånger, hade samma problem men det gick på tredje försöket och säkerhetsdosa behövdes.

/E
27 nov. 2012 18:38
Någon som har tips på flygbolag Cebu-Kalibo?? Har nämligen köpt biljett till Caticlan och hade ingen aning om att övervikten kostade så mycket extra, så måste verkligen köpa en ny biljett till Kalibo så jag kan ha mer bagage utan att bli runinerad
27 nov. 2012 19:05
Hur lång tid tar det att ta sig med färja mellan Cebu-Boracay, vart bokar man färja och vet ni vad det kostar ungefär? Hittar inget flygbolag jag kan åka med mer än 10kg bagage..
Av Tretjak
27 nov. 2012 20:05
Jo, du kan som jag skrev flyga med Cebu pacific till Kalibo som ligger 2 timmars bussresa från Caticlan (Boracay). På deras hemsida kan du boka bagage upp till 45 kg.
28 nov. 2012 06:37
Tack Tretjak! Hann inte se ditt svar innan jag skrev nästa gång. Jaghar nu ringt Cebu Pacific och det känns lite lugnare nu när de säger att det kostar cirka 24 kronor per extrakilo istället för över 100 kronor som jag fått höra innan. Så de sa att det ändå blir billigast att jag behåller min flight mellan Cebu och Caticlan och betalar för övervikten istället för att boka om. Hoppas det stämmer nu :)
Av Tretjak
28 nov. 2012 07:53
Lugnt. :-) Att betala för övervikten ska inte vara nåt problem. Har gjort det själv några gånger. Trevlig resa!
1 dec. 2012 17:02
Tack! Jag hittade sedan ett Storage Room på Cebu Airport som jag låste in min stora resväska i under de 10 dagarna jag ska var på Boracay, så det löste sig :-)
1 dec. 2012 17:06
En annan fråga, någon som vet något om hur man tar sig med färja mellan Boracay och Cebu? Vet ni om det finns någon internetsida, hur lång tid tar det ungefär och vad kostar det?
Av Tretjak
1 dec. 2012 19:30
Om du inte vill flyga får du räkna med en lång resa. Buss mellan Caticlan (Boracay) och Iloilo tar ca 6-7 tim (ingen toalett ombord) och sedan båt Iloilo-Cebu city ca 12 tim. Se: http://www.transasiashipping.com/schedules
Jag skulle nog ta bussen Caticlan-Kalibo och flyga till Cebu city. Eller buss caticlan-Iloilo och flyga Iloilo-Cebu. Iloilo är en härlig stad.
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Bibby
3 dec. 2012 20:14
Har bara "kört" med handbagage på mina resor de senaste 4 års resorna, funkat hur bra som helst.
Dussintal flygbolag, massa flighter, etc.....

5 dec. 2012 08:35
Tack för svaren, då vet jag lite mer vad som gäller! Den där båtresan låter dryg.

Ja det är väl bagaget som ställer till det och begränsar en. Hade gärna rest med mindre men har varit på utbytestermin och drog sedan iväg och reste direkt efter det, så man har en hel del grejer efter en hel termin, närmare bestämt 35 kilo även fast jag slängt en del.. Det var superdyrt att skicka med med båt som dessutom skulle ta 3 månader, men ska kolla upp det igen när jag är i Cebu för det är rätt drygt med allt detta bagage.
6 feb. 2014 21:29
Hej, såg att det är en gammal diskussion men försöker ändå, jag ska flyga med cebu pacific och funderade också på övervikten, vi får bara ha 10 + 5 kg och kommer ha mer, på sidan som det va länkat till så står det att det kostar 29 usd att få 30 kg vilket är helt rimligt men då ska man göra det innan och det förstår jag inte hur man gör, men om man ska betala övervikt på plats så står det att det kostar 15 usd per kg och det blir ju väldigt mycket, är det nån som vet hur man ska gå tillväga?
Taksam för svar
Av Tretjak
6 feb. 2014 21:32
När du köper biljetten kan du välja antal kilo.
6 feb. 2014 21:37
Okej, det måste jag ha missat då, men det måste ju gå ändra efteråt? är det någon som har betalat på plats och vet om det verkligen stämmer för 15 USD låter väldigt mycket för 1 kg
Av Tretjak
6 feb. 2014 22:32
Jag tror att om du logga in på deras sajt och anger referensnummer så kan du nog köpa tillägg på bagaget.
7 feb. 2014 08:25
Hejsan,

När du flyger till Caticlan kan du aldrig välja mer än de 10 kg som ingår. Vi flög förra året från Cebu till Caticlan och betalde till de kilo på plats som vi behövde. Min man hade även en Kite med sig, och det var inga problem. Dock tror jag att det är all idé att vara vid incheckningen i tid, då de mindre planen har begränsat med plats. Vi betalde inte så mycket per kilo, kommer inte ihåg nu direkt. På Caticlan är det invägnng av både vikt och individer, så var beredda:)

Lycka till

/ Cecilia
Av Tretjak
7 feb. 2014 15:20
Det framgår inte om du flyger till Caticlan eller Kalibo. Kalibo är en större och säkrare flygplats och här kan man köpa till mer incheckad vikt för bagage.