IWeb check in med Cebu pacific mellan Cebu-Caticlan, går det?

29 jan. 2014 09:30
Visningar: 145
Hej!

Vi har bara 1,05 tim på oss när vi landar i Cebu för att hinna med planet till Caticlan (sista planet på en söndag) så därför vill jag fråga er som vet vad som gäller.

Jag har varit i kontakt med både Cebu Pacific och Philippines air ang om möjligheten att göra web check in men får olika svar beroende på vem som svarar:-)

Cebu svarade först att det inte går på lite knagglig engelska, ringde upp igen och hon var bättre på språket och sa att det var möjligt 48tim innan.
Men om jag tittar på deras hemsida så verkar det som att det är enbart möjligt med deras stora plan och inte mellan cebu till Boracay som enbart är ett mindre propeler plan.

När jag kontaktar Philippines air så säger dom att det är möjligt att göra web in checkning 24 tim innan.

Är det någon som vet vad som gäller?

tacksam för svar

//Fia
Av Tretjak
31 jan. 2014 23:52
Vet inte om du tjänar så mkt tid på det även om det skulle gå. Det finns web-check-in-terminaler på flygplatsen och det tar 15 sek. att fixa en incheckning där. Men sen måste du fram till disken i alla fall om du har bagage.
1 feb. 2014 08:38
Hej Tretjak!
Tack för att du svarade. Nej vi har inget bagage utan enbart en liten ryggsäck vardera, problemet är att det är sista planet på söndagen till Boracay och det går inget till Kalibo som vi kan ta istället denna dag.
Vad tror du hinner man även om man inte kan göra web chek in och vilket bolag av dessa bägge anser du är bäst att åka med?
Tacksam för svar från ett snöigt Orust
// Fia
Av Tretjak
1 feb. 2014 10:38
Hej.
Om det är stressigt så skulle jag nog kolla på andra alternativ...

Har du kollat på flyg till Kalibo istället?
Det är en mycket säkrare flygplats med mycket längre landningsbana. Boracay/Caticlans flygplats är "risky".

personligen hade jag kollat flyg till Kalibo, övernattat där och sedan tagit bussen till Caticlan nästa morgon. 1.5 tim.

Om jag ska välja mellan bolagen tar jag Cebu pacific eftersom de alltid använder terminal 3.

det andra bolaget tror jag växlar mellan olika terminaler och det är en osäkerhetsfaktor. Tror de använder terminal 3 på kvällarna och terminal 2 på dagarna. Men för att säkra upp skulle jag ta Cebu pacific.

1 timme är väldigt risky för transfer. Risken är att ni missar anslutningen. Det är ofta "kö" in till Manila och förseningar är vanliga.

Hoppas att det var till någon hjälp .-)

//Anders i Sundsvall
www.resefoto.net
1 feb. 2014 11:15
Hej Tretjak!
Vi landar i Cebu med silk air från singapore och kommer inte att åka från Manila, Just denna söndagen så finns det inga plan till Kalibo på eftermiddagen så tyvärr är det inget allternativ den dagen.
Sista planet till caticlan går från Cebu 13:50 och vi landar 12:45 i cebu.
// Fia
Av Tretjak
1 feb. 2014 17:29
Ok. Ja, då kanske ni får chansa eller ta en natt på hotell 8med pool?) i Mactan i Cebu som ligger nära flygplatsen.