Första resan till Filipinerna

3 juli 2013 10:44
Visningar: 2134
Hej!

Jag ock min sambo ska åka iväg till Filipinerna i ca 20 dagar. Nu behöver jag tips om ALLT inför resan då vi båda är oerfarna resenärer.

Vad ska man tänka på i Filipinerna? Vi ska landa i Manila och sedan tar det stopp, har sökt runt lite på nätet men alla säger olika. Vart ska man ta sig för at få sol, bad, och avkoppling? samt kombinera detta med härlig stämining på kvällarna.

Hur mycket tror ni vi behöver i budget?

Både jag och sambon vill ta dykcert och resa runt i Filipinerna.

Så ge mig alla tips ni kan!! Allt är varmt välkommet!
3 juli 2013 12:01
Hej!

Jag och min man var på Filippinerna i feb/mars förra året och då på Boracay, valde det för att vi ju var nyfikna på den berömda stranden White Beach och att vi ville kombinera sol och bad med möjlighet till någon aktivitet :) Finns flera olika sorters vattenaktiviteter där. Strandförsäljare får inte gå nere på stranden där :) När det gäller dykcertifikat så tog vi det just där på Boracay. Härligt vatten med fiskar i alla möjliga färger och stora sköldpaddor på sina ställen, härlig upplevelse! Hittade ett Padi-center som var svenskägt tydligen och som gjorde att vi fick hela studieboken på svenska, videofilmerna vi tittade på var översatta, och proven likaså. Bara infon inför dyken som var på engelska (hade italiensk instruktör då) Hjälpsam personal och wifi på dykcentret :) Stället heter Water Colors, station 3 (finns även på station 1). Vi kan iallafall rekommendera det stället :)Skulle ni åka dit så kan jag passa på att förvarna att man kan bara hämta ut 10,000 pesos i bankomaten på ön åt gången. Resebyrå finns på ön också om man vill ha hjälp att boka resa vidare. När vi åkte båt så betalade vi förutom båtbiljetten, även i samband med det miljöavgift och terminalavgift bland annat. När man ska flyga inrikes på Filippinerna, men även flyga från någon flygplats så ska man betala en avgift på flygplatsen för (som vi fick förklarat för oss) nyttjandet av flygplatsen (terminalavgift). Har för att mig att vi betalade runt motsvarande 170 svenska för oss båda för att flyga från Manila till exempel. De flesta filippinare vi träffade på var trevliga och artiga, så jag hoppas ni får en lika trevlig vistelse i landet som vi fick, trevlig resa!
3 juli 2013 13:33
Gud vad härligt det låter!

ja vi ska absolut åka till Boracay, men tänkte ta ett stopp i Cebu. Hur gjorde ni med hotell ock så? hitta bra priser opå www.agoda.com men funderar på om man ska ta en natt där och sen leta upp eget? Kanske man inte tjänar så mkt på.

Vi ska fira nyår i Filipinerna, då är frågan om man ska va i Cebu först eller åka dirket till Boracay, och sen ta Cebu och Manila de 10 sista dagarna...

Åh tack för tipset om dyk cert! det ska jag aboslut hålla ögonen efter när vi är där!
8 juli 2013 21:44
Vi reste som backpackers och hittade ett ställe som jag har för mig då kostade 1200 pesos/natt- enkelt rum, men med toalett och dusch samt AC.
Manila lockade aldrig oss att stanna i, speciellt inte efter taxiresan vi gjorde när vi precis anlänt till Manila. och områdena vi åkte igenom då....
Vill man däremot som ni stanna där några dagar, så hade kanske lite storstad först och sen mysigt, avkopplande strandliv efter det varit mer lagom? Stadslivet där tycktes vara rätt stressigt... Bättre komma hem avkopplade än uppstressade.... :)
Bara en tanke... :)
8 juli 2013 22:10
Alla tycker självklart olika. Men hade jag 20 dagar på mig och vill till Cebu så hade jag nog valt Malapascua och hoppa Boracay. Ingen dykare men du kan besöka oss på www.enenkelresamedoss.blogspot.se om vår resa i Fili. Ett alternativ annars som jag tror är toppen är Cebu, Bohol, Panglao/Alona då kan du besöka Balicasag eller Pamilican och sedan från Panglao åka till Siquijor och/eller Apo. Fili är underbart ! Lycka till