Förslag på prisvärd resa 2-3 veckor över jul och nyår 15/16

9 apr. 2015 09:32
Visningar: 468
Okej. Jag har redan tagit ledigt. Men vi vet inte vart vi ska! Kring den 16 december 2015 och 2-3 veckor framåt vill jag, maken och två av barnen (7 & 12 år) åka iväg. Vi vill ha värme, tillfälle till snorkling och helst inte dricka paraplydrinkar på ett välordnad hotel. Tankarna har gått kring Florida/Miami då det är billiga flygbiljetter. Vi har även funderat kring Cuba, Jamaica och de krokarna men det har känts som väldigt dyra flygpriser. Vi har varit i Thailand ett gång gånger, med ryggsäck, och på något vis så känns det inte lika lockande längre. Fast kanske ändå....man vet ju vad man får.
Tar tacksamt emot era tips och egna erfarenheter. Det börjar ju bli dags att boka redan nu. Tack på förhand, Charlotte och gänget
Av Dirgis
9 apr. 2015 11:20
Åk till någon Söderhavsö som inte amerikanska turister åker till.
9 apr. 2015 18:04
Florida är fantastiskt roligt, men kolla noga hur vädret är. Tror det kan vara lite vanskligt vid jultid. Själva satsar vi på Jamaica denna jul.// Susanne
9 apr. 2015 20:45
Vet inte men "prisvärt" kan man nog inte hitta under den perioden :) Men har man tur kan man kanske hitta en restresa och jag skulle ju då fara till Goa :)
Mvh
10 apr. 2015 14:48
Citerat från en annan tråd:

"Snorklingen är väl inget vidare om man vill se koraller å vackra fiskar. Det skall tydligen finnas något ställe dit det ordnas "snorkelturer" men de jag träffade som varit med på dessa var väl inte direkt imponerade.

Så Goa känns väl kanske inte som nåt bra tips för nån som vill ha tillgång till snorkling.
Av Mr_b
10 apr. 2015 19:39
Hej

Efter att ha läst era önskemål skulle jag föreslå Egypten. Några av världens bästa snorklingsvatten bara några få meter ut från land och varmt, torrt och nära. Finns dock mycket paraplydrinkar där för dem som så önskar. Mycket mer genuint och trevligare än Thailand i min bok.

Är ni bara det minsta intresserade av historiska platser har ni dessutom kommit till ett av de bästa länderna i världen.

Kolla med Egyptiska statens resebyrå - de var till stor hjälp för oss.

MrB
11 apr. 2015 09:52
Om du gillar Thailand men vill se något nytt, varför inte satsa på Kambodja, Vietnam eller Myanmar? Går ju att göra riktigt spännande kombinationer.

Som tidigare sagts i tråden, det är svårt att benämna jul & nyår som prisvärt. Det är en av årets absolut dyraste tider att resa. Tyvärr.