Filipinerna

30 nov. 2012 23:43
Visningar: 626
Halloj, snacka om sent ute. Men flyger 4 feb från Göteborg till Hong Kong via Istanbul. Verkligen jätte billigt flyg med Turkish airlines.Bokade precis... Eftersom vi ganska sent ute med 2 månader kvar så är det mycket som skall fixas nu =) Vi har tänkt flyga vidare direkt från Hong Kong till Filipinerna. För att sedan tillbringa ca 18 dagar i Filipinerna. Och sedan ca 3 nätter i Hong Kong på vägen hem igen. Någon som har tips om boende i Hong Kong samt ide om resrutt i Filipinerna. Hur är Manila ? Jag funderar på 2 nätter varav en heldag i Manila. Kan det räcka ? Vi har sedan kanske 3 nätter Hong Kong och 2 heldagar där. Sedan då till ölivet i Filipinerna: Vi vill inte ha party, men snorkel strand. Upplevelse, gärna windsurfing och ev. surfing. Gärna hyra cykel på någon ö och trampa lite. Jag gillar upplägget Boracay på "kitesidan" för att få vattensporterna.... tips om boende ? Sedan gillar jag Bohol för lite äventyr - är det schysst där ? Tips om saker och boende ? Kan man cykla där ? Och Malapsque för stilla dagar och snorkling ? Är det bra där ? Boende tips ? Eller är det något av detta man skall hoppa och satsa på ngt annat istället ? Vi är där i samband med kinesiska nyåret och vill undvika ställena som i första hand tar över av turismen från Kina ? Vill gärna ha strandboende vacker strandhus på ngt ställe... ? Vi är mor och dotter. Var köper man bäst snorkelutrustning ? Någon som har tips om resrutten. Vill gärna se något och resandet i sig är en del i resan. Vi har ju bara med oss liten rygga så inga större problem med bagaget. Boende tips tar tacksamt emot. Ni som inte bokat flyg så kan jag säga kolla turkish airlines just nu... fanns inte de priserna häromdagen - vi betalade 6946:- tor för 2 personer Göteborg-Hong Kong . En annan sak om vi landar i Hong Kong terminal 1 16.40 är det några problem att då boka 21.10 till Clark med Air Asia ? Är det vettigt att hamna i Clark ? Och om man gör det, vart skall man då bo den natten ? Något ställe som ingår flygplatstransfer när man är trött efter lång resa ? Och om man utgår från Clark, vadrt skulle ni sedan börja resan mot dagen efter ? =) Guuud så mycket frågor. Hoppas någon orkar svara. Gonatt
Av Katie84
1 dec. 2012 11:51
Hej! Hinner inte läsa hela din text men kan varmt rekommendera Filippinerna!!! Det var paradiset! Vi gick och nöp oss i armarna när vi var där och kunde inte fatta att det var så vita stränder. Vi bodde först en vecka på Bohol, Panglau, och sedan en vecka på Boracay. Boracay hade mycket kinesiska turister, Bohol var lugnare. Båda ställena erbjöd utflykter och turer med småbåtar till andra stränder. Det fanns mer att göra och se när vi bodde på Bohol.

Skulle lugnt åka tillbaks!! Men samtidigt vill man testa något nytt, nu blir det nog Malaysia.

Manila stannade vi i 2 dagar. Träffade ett par från Manila när vi bodde på Bohol så de guidade oss runt. För vår del räckte två dagar där, men det beror väl på hur mycket man vill se. Vi shoppade mest. Det var jag och en kompis som åkte.

Trevlig resa!
2 dec. 2012 10:50
Hej, jag jobbar med Asien så jag har ju fattat att är det något jag borde undvika så är det nog Boracay ;) Men jag vill gärna dit för ev. windsurfing + att många säger det ändå är fint. Om än nu jag får uppfattningen att det finns flera ställen att se som kanske är om möjligt ännu vackrare. Men jag har ju en tonåring med i bagaget, så även om hon nu inte skall festa, så kan hon nog kanske tycka det är lite kul med lite mera än bara mamma... så det blir nog Boracay precis när kinesiska nyåret är över som sista ställe förer vi drar mot Manila ( 2 nätter?) och Hong Kong ( 3 nätter ? )

Men jag är lite mera frågetecken över vart vi skall före Boracay, man försöker hitta hyfsat smidig resväg som inte kostar skjortan.... Vi flyger nog Göteborg-Istanbul-Hong Kong-Clark men sover första gång i Clark.... tips om boende där om man landar mycket sent ?

Men när vi vaknar upp i Clark 6.e, så är frågan vart man skall ta vägen då ? Norra Luzon ön ? För risterasser mm ? Eller finns det även fint sådant på tex Bohol ? Jag vet att jag någonstans sett tips om windsurfing på den ön, men jag hittar självklart inte om det nu när jag skall hitta den. Någon som har tips om något ?

Jag är annars ännu inne på Bohol och Malapascue... men om vi "bara" snorklar är det ändå Malapascue som är att rekommendera ? Eller skall man hoppa dessa 2 och istället ta Palawan ? Vad är att rekommendera ?

Jag tänker mig att komma till Boracay 18.e vilket innebär att jag har 12 dagar..... så max 2 ställen kanske ?

Boracay 18-22.e sedan flyga Kalibo - Manila 22.e eftermiddag. 2 nätter Manila, sedan 3 nätter Hong Kong och efter det hem.

Katie var bodde ni på Bohol och Boracay ? Boracay... där har jag hittat spiderhouse, ngn som har ngt att säga om det stället ?

Skall bli så otroligt kul, men jag är sent ute för många tankar och planering och frågor.

=)
2 dec. 2012 10:52
Vill bara tillägga att jag är van resenär, varit på många ställen i världen men mitt första Asien besök =) Därav många knäppa frågor...