Era bästa tips i Dubai med omnejd

Av Jica
1 jan. 2016 18:24
Visningar: 2898
Verkar som det kan bli en veckas tripp till Dubai i början på mars:) Skulle bli så glad över lite tips kring följande:
Åka med Norwegian? Vill helst åka med Emirates men Norwegian har mkt bra priser, frågan är om det ändå är värt att lägga pengarna på Emirates?
Boendet blir i marinan så det bekymret är klart:)
Prisvärda restauranger? många säger att det är så dyrt i Dubai, finns det ändå alternativ? Samma med att dricka vin på någon bar? Dyrt? Kanske fördel att köpa med sig från taxfree och ha på hotellet.
Ökensafari, bolag som rekommenderas? Ska man åka på solnedgångstur eller soluppgångstur? Någon som har övernattat där?
Är det värt att lägga någon dag i Abu Dhabi?
Andra tips som ni har är välkomna också:)
Av Sq7700
1 jan. 2016 22:24
Tänk på att många saker som ingår i Emirates grundpris inte ingår i Norwegians billigaste biljetter, t.ex. bagage, mat och dryck. Prisskillnaden är alltid inte lika stor som den verkar! Huruvida det är värt att boka med ett dyrare flygbolag som Emirates är svårt att säga eftersom det är individuellt hur man värderar saker och ting.
Av Jica
2 jan. 2016 11:43
Är väl medveten om det du skriver. Tänkte mest om någon hade erfarenhet av att ha flugit med Norwegian dit. Var ju dessutom bara en av mina frågor ;)
Av Asasod
2 jan. 2016 11:52
Vi flög med Norweigan för några år sedan och det var helt OK. Köp med fördel alkohol på taxfree, finns ju inte att få tag på annars. Restauranger kring marinan är dyr men leta dig en bit bort så blir det billigare. Ett måste är att besöka Burj Khalifa, försöka att boka på eftermiddagen så får du se solnedgången och då staden tänds. Boka biljetter på nätet, det blir billigare. Trevlig resa.
2 jan. 2016 23:47
Hej :)

1 Flygbolag:
Jag kan rekommendera att åka med Emirates. Är i mitt tycke det bästa bolag som jag rest med, bra mat, bra moderna flygplan, bra kabinpersonal! Nu vet jag inte vart du tänkt att resa ifrån, men ifrån Kastrup Köpenhamn flyger man med Airbus A380-800 (dubbeldäckat flygplan) till Dubai, vilket kan vara lite kul om du inte testat detta tidigare:)

2 Ok boende fixat.

3 Pris restauranger:
Jag kan inte hålla med, tvärtom kan det vara väldigt prisvärt! Jag tycker inte det är speciellt dyrt i Dubai. Det är precis som i övriga världen, du väljer själv vilken nivå du vill ligga på kostnadsmässigt! Du kan äta fantastiskt god mat och billigt i Burj Dubai t.ex.
I "turistkvarteren" Marinan och Downtown Dubai är det naturligtvis dyrare, men frågan är om det är godare??? Som en kul grej så har svenska hamburgerkedjan MAX restauranger i Dubai :)
4 Alkohol:
Absolut fördel att köpa med sig sig alkohol ifrån tax free på flygplatsen. Flyger ni med Emirates så finns det tax free på höger sida som ni kan besöka under tiden ni väntar på väskorna vid "bagggage claim". Annars går alkohol endast att köpa vid större hotell och nattklubbar och är väldigt dyrt. Av egen erfarenhet så betalade jag 500 SEK i inträde på en nattklubb och 138 SEK för en 33cl Corona öl. Vill bara vara extra tydlig att detta var min erfarenhet, möjligt att det går att komma billigare undan på andra ställen.
5 Ökensafari:
Arabian Adventures är ett seriöst och bra bolag att åka med. Solnedgång är vackert bland sanddynerna :) https://www.arabian-adventures.com/en/tours-and-safaris/index.aspx
6: Hann tyvärr inte åka till Abu Dhabi :(
Av Jica
4 feb. 2017 11:34
Hej! Väcker liv i denna tråd igen:) Först nu blir resan äntligen av till Dubai:) Tänkte höra om någon åkt med Turkish airlines dit? Väljer på dom och Emirates. Flyger vi med Turkish blir det mellanlandning men samtidigt spar vi 2 hotellnätter jämfört om vi åker med Emirates. Det blir samma antal daga på plats. SÅ... ni som eventuellt åkt med Turkish, har ni bra erfarenheter av dom?
Av Megsi
4 feb. 2017 21:15
Har inte åkt med Turkish men Emirates är väldigt bra och så smidigt och snabb incheckning när man ska hem. Alkohol köper man på taxfree när man väntar på väskorna som någon skrev tidigare. Vad man ska göra är ju lite beroende på om man har barn eller inte. Men det man inte får missa är friday brunch , vi var på googla blue orange en av de populäraste helt fantastisk funkar bra med barn ( kanske inte helt små) och ökentur åk iväg en eftermiddag har varit på ett par olika ett var klart bättre men då utgick vi från a
Abu Dabhi man båda var bra. Badlandet vid Atlantis jättebra trodde vi bara skulle vara där några timmar men stannade hela dagen. Fontänspelet vid Dubai Mall ät suchi i Dubaimall och titta på fontänspelet toppen. Bra matställe vid marinan Pier 7 tror jag det heter flera olika restauranger och det serveras alkohol. Det finns hur mycket som helst i Dubai att göra helt fantastiskt.
Av Jica
5 feb. 2017 10:49
Megsi, tack:) Ska kolla lite, vill helst inte ha bilturen i öknen, blir lött illamående;/ Mer ute efter någon kameltur alternativt köra fyrhjuling i soluppgång eller solnedgång. Vi har för övrigt bokat med Turkish nu, passade mine reskamrat bättre då hon då kunde jobba hela dagen(flyget går ut 18). Det blev ändå samma antal dagar på plats genom att välja dom trots mellanlandning. Hörde om något vattenland i AD också men vet inte om det är dyrt att ta sig mellan Dubai och AD?