Dykning, sipadan

4 dec. 2012 23:12
Visningar: 3028
Är det någon som har dykt ute på sipadan?
Har läst och hört att man måste fixa ett tillstånd i förväg och även boka turen en bit innan för att va säker på att man kommer ut.
Någon som har tips hur man bokar och går tillväga? Hittade en hemsida som ville att man skulle skicka över kortnummer och cvv kod vilket kändes skevt.

Martin
5 dec. 2012 09:42
Hej!
Jag har dykt på Sipadan för några år sedan -08. Det var under en backpacktur och vi hade inte bokat något innan. Det beror lite på hur länge du planerar att stanna. Har du inte bokat kanske du får vänta ett par dagar, inte mer (kanske beror på om det är hösäsong när du är där, vilket jag tror är i april).

Vi bodde på ön Mabul som är jättemysig och helt okej att stanna på ett tag. Där fanns en dykfirma som heter Billabong, man kan bo billigt i byn eller dyrt på fina resorter på andra sidan ön, med de fina resorterna kunde man dyka också. Ön är jätteliten, tar runt en halv timma att gå runt. Det finns även dyksiter runt Mabul i väntan på att få åka till Sipadan.

I Semporna, varifrån du utgår till Mabul och Sipadan, finns ganska många dykföretag och olika sorters boende att välja mellan. Vi bokade dyk där och bodde på Mabul där dom hämtade upp oss på vägen till Sipadan.

Och Sipadan var helt fantastiskt och verkligen värt det, massor av hajar, sköldpaddor, stora stim av barracuda och massa annat.

Köp en Lonely Planet, den hjälpte oss.
5 dec. 2012 10:43
Tack för svaret. Då gör vi nog så. Kan ju lätt vänta några dagar och bara slappa och snorkla. Det jag har läst dock är att man måste ha ett tillstånd för att få dyka men det kanske ingår i själva turen sen. Det löser sig säkert på plats.
9 dec. 2012 19:33
Hej!

Har vänner som jobbar på Mabul och har själv dykt där en del. Ska dit igen i Mars månad!

Du måste boka i förväg annars är det inte säkert du får någon plats!

www.scuba-junkie.com

Helt klart de bästa centert i Semporna om man går efter deras meriter. Väldigt miljö engagerade. även i hajfens industrin.

Alla andra dykcenter erbjuder 3 dyk på SIpadan om du åker dit. Men scuba junkie åker dit en timme tidigare när det inte finns några dykare alls på ön. Och du får ett dyk mer på scuba junkie. Så du gör alltså 4 dyk på SIpadan!

Scuba junkie erbjuder boende för 270kr natten då ingår frukost lunch middag och fika.
Och det är inte speciellt farligt för du gör inte av med så mycke pengar där.

Personligen är Scuba junkie det bästa stället jag har haft med att göra! :)

Har bilder i mitt album från dykningen. Är bara amatör fotograf dock.
9 dec. 2012 22:43
Tack, grymt svar. Betalar man allt nu eller är det bara en del nu och resten på plats?
JAg ska ta dykcert där nere någon månad innan men dom sidorna jag har kikat på har man behövt fylla i vilken typ av cert man har, och även alla flygdetaljer, vilket är svårt med tanke på att jaginte har så många spikade datum och flyg!
10 dec. 2012 12:51
Jag skulle vänta med att boka och betala för dykning innan jag har tagit certet. Om du t ex får problem med öronen eller något annat och inte kan ta klart certet.
Jag har dykt på Sipadan, bokade inte innan men fick vänta ett par dagar innan vi fick plats. Kommer inte ihåg vem vi dök med... Borneo Divers eller något sånt hette dom. Kollade in Scuba Junkie men dom kändes lite för party/macho för oss, fast dom verkade bra, hängde lite i deras bar.
11 dec. 2012 00:48
Tjena Martin!

Har haft samma problem!
Du betalar allt på plats!
Jag gick in och kolla flyg bara. och kopiera tiderna och mailade dem.
Skulle jag ändra mig så meddelade jag dem att min rutt har blivit ändrad.
Så att du informerar dem.

Maila dem och prata med dem!

Men kopia flygtiderna när du själv tror att du kommer befinna dig på Mabul!

Rekommenderar ta Advanced kursen direkt efter Ow . Sipadan vill man dyka ner till 30 meter. Större chans att få se större grejor. Som hammarhaj (såg själv hammarhaj när jag var där) och mantor osv.
helt klart värt dem pengarna om du nu ska ta dig hela vägen till Mabul och dyka på Sipadan!

Men ja ingeting kostar innan iallafall så det spelar ingen roll om du bokar eller ej. Du kan ju avboka det! :)

Mvh

Fredrik
11 dec. 2012 00:53
Scuba junkie är det mest gröna dykcentert som finns på ön och som jag har dykt med! Alla är aktivister från runt om i världen.
Inget annat dykcenter lägger ner så mycket tid och pengar på miljön, djuren och lokal befolkningen.

http://www.youtube.com/watch?v=cIdW2A_6gnk ! Är deras största projekt just nu!

Drinka i baren på kvällen med personalen är enbart trevligt och kul! Man känner sig hemma! :)

Finns även skyltar i bungalown : WE DO NOT SERVE ANY SEAFOOD HERE! FISH ARE FRIENDS NOT FOOD! :)