Dykning i Turkiet?

31 juli 2010 15:56
Visningar: 2445
Imorgon åker jag och tjejen till Turkiet i 2v och kommer hamna i närheten av Antalya eller Alanya. Vi har båda dykcert open water (18m) och tänkte kolla om det är någon som har några tips på dykning i närheten? Det som lockar mest är vrakdykning och grottdykning.

Tack på förhand
Johan & Emelie
2 aug. 2010 10:11 (redigerad)
Det finns massor av dykning där.
Och massor av dykfirmor.

/J
2 aug. 2010 10:12
Det finns enkel grottdykning 10 minuter 5-10 minuter med båt från Alanya hamn. I en av grottorna bor det en säl som man kan hälsa på.

Det är bara att gå till vilken dykshopp som helst så får du möjlighet att dyka grottor. Tänk dock på att inte ta vatten över huvudet så att säga då man egentligen bör ha ha speciell utbildning för att dyka grottor.

Har du bara Open Water och ngt händer dig vid en grottdyk så kommer inte dina försäkringar att täcka dig och eftersom Turkiet inte är med i EU så blir det att bekosta sjukvården själv och det blir såklart dyrt. Så satsa på ngt vrakdyk men var försiktigt med att simma in i vraket för då gäller samma sak som vi grottdyk.

Mvh
Stefan
2 aug. 2010 21:15
Tack för tipset Stefan. Ska tänka på det. Blir nog dykning i början på nästa vecka tror jag. Ska bara se till och kolla vad som erbjuds. Därför jag letar lite rekomendationer här.
8 aug. 2010 00:27
Efter en mindre kul händelserik resa med en hemsk magsjuka för tjejen som bland annat har innefattat akutbesök med dropp så blir det dykning i närområdet i en grotta och ett litet vrak.