Dyka koh tao

Av Jimboo
15 apr. 2013 17:53
Visningar: 980
Tjenare! Jag kommer i slutet av november åka till koh tao och dyka. Jag har open water cert men kommer nu gå kurser iaf tillochmed divemaster. Jag har aldrig varit på koh tao förut och behöver nu lite råd och tips på bra ställen och schyssta dykcenter. Har fastnat lite för simple life divers som verkar bra, någon som dykt med dom?
Tar tacksamt emot alla tips och råd :)

/Jim
9 juli 2013 13:47
Jag har gått till Rescue på Ban's Diving på koh tao. Kan rekommendera dom stort. Både till att bara dyka och att gå utbildningar. Om jag har förstått informationen som jag har läst på Ban's Diving så får man fri dykning ifall man gör DM där. Jag skulle nog säga att Ban's är det största dykcenter på hela koh tao. Jag själv ska göra DM någon annan stans, då jag känner att jag vill uppleva mer av Asien. Men har inte hittat någon riktigt bra ställe än. Vart skall du göra din DM?
9 juli 2013 20:35
Kan ju oxå säga att man bör undvika koh tao i november då regnperioden är i sitt stora ess. De som bor på ön brukar försvinna den månaden. Och jag var där i november förra året och det var ingen höjdare. Regnade typ hela tiden.
23 juli 2013 11:52
jag skulle inte rekommendera dig att göra den på Koh tao.
Dels för att koh tao har dåligt rykte inom dykbranchen. Jag vet att där finns duktiga instruktörer också men många av dem är inte bra. Sen tycker många precis som jag dykning är inte speciellt bra där borta iheller. Och ja det beror på vad du jämför med såklart. Men där finns många ställen i Asien som erbjuder såpass mycke bättre dykning än Koh tao. Koh tao är det slitjobb som gäller. Varje dag måste man lasta longtail båtarna med flaskor sen köra ut till dem större båtarna och lasta på dem där. Jag blir bara kräkfärdig när jag tänker på det. :P

Bans är världens största dykcenter och där finns många instruktörer. Kan få bra eller någon som är jätte bra :)

Ta dig en titt runt asien se om du kan hitta något roligare :) Jag jobbar själv på Borneo och rekommenderar dykningen här nere :)

Mvh

Fredrik
23 juli 2013 16:22
Jag håller med om Koh Tao, inte den bästa dykningen. Om du verkligen vill vara i Thailand så skulle jag tippa på att det är roligare att göra DM på västkusten med företagen som har liveaboards till Similan, Surin och Burma banks. Annars är ju Indonesien fantastiskt, klarare vatten, mer liv, mer korall och även Borneo med Sipadan givetvis.
Av Yoppe
3 aug. 2013 14:25
Varför inte västkusten som har fint väder i november och flera områden med riktigt bra dykning phi phi island tex.