Checka in bagage till Koh Samui

11 juli 2010 17:20
Visningar: 1094
Vi skall flyga Landvetter - Koh Samui via Bangkok och Stokholm.
Sträcka Bangkok- Koh Samui med Samma resebolag: Thai Airways
Landvetter - Stokholm : Scandinavian Airlines.

Frågan är:
Skall våran bagage åka hela vägen till Koh Samui utan att förtulla den, eller måste vi ta ut bagage någonstans på vägen för att gå igenom tullen?
Finns det någon som åkt denna sträcka och vet hur det går till?
Av Sierra
11 juli 2010 20:06
När du checkar in bagaget på Landvetter begär du att det skall gå hela vägen till Samui. Jag har gjort detta flera gånger med SAS/Thai och det är inga problem.
11 juli 2010 21:23
Menar Du att vi går igenom tullen först på Koh Samui?
Av Sierra
11 juli 2010 21:33 (redigerad)
Yes, så är det. När ni landat Suvarnabhumi i BKK knallar ni till Domestic för er fortsatta flight till Samui där ni passerar immigration vid "International Arrivals" och därefter hämtar ut bagaget.
11 juli 2010 21:37
Alltså vi måste hämta bagaget i BBK och gå igenom tullen först.
Jag trodde att vi kan flyga hela vägen utan att hämta bagaget!
11 juli 2010 21:51
Jag trodde att just för vi flyger med Thai Airways, hela sträcka Sthm-BBK-Koh Samui, då behöver vi inte bekymra oss om bagagen!
Att vi blir tullade först på Koh Samui, men i och för sig det låter logiskt det Du skriver, att vi måste hämta vara väskor i BBK ändÅ.
Av Sierra
11 juli 2010 23:19
Citerat från sierra:
Yes, så är det. När ni landat Suvarnabhumi i BKK knallar ni till Domestic för er fortsatta flight till Samui där ni passerar immigration vid "International Arrivals" och därefter hämtar ut bagaget.
Magganbyk.
Som jag skriver här skall ni INTE hämta ut bagaget i BKK utan det gör ni när ni passerat immigration på Samui. Bagaget går hela vägen från Landvetter och ni tullar in först på Samui.
11 juli 2010 23:45
Nu är det solklart tom VM i fotboll!

Vi tackar för tipsen, det låter helt underbar att vi slipper släppa väskorna hela vägen till Koh Samui!
Du är en riktigt bra informations källa.
Det är inte första gången Du har hjälpt oss!
Tack för det!
25 juli 2010 04:35
Sawadee kaa från ett regnigt Koh Samui!

Tänkte passa på och svara nu när jag är på plats i Koh Samui och själv har kollat: Vi flyger med SAS och Thai Airways så bagaget blev incheckat hela vägen från Landvetter via Köpenhamn, Bangkok till Samui. När vi bytte flyg i Bangkok behövde vi INTE gå igenom "immigration" utan det finns en TRANSFER DOMESTIC med passkontroll. På så sätt slipper man gå ut via Immigration och stå i långa köer.

För övrigt är det ganska så dyrt här jämfört med Ao Nang och Koh Lanta - ungefär +30-50%!!! Vi bor i det lugna Bophut med promenadavstånd till Fisherman's Village. Vi har även besökt Chaweng och Lamai - i vårt tycke alldels för turistigt och mycket "party". Kul att kunna jämföra olika ställen!!! Nästa vår blir det vår stora favorit Koh Lanta igen.